Oyunlarda İslamofobi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadarını bilmiyorum. Sitedeki örneklerde İslamofobi var. Yok diyen de kendini yesin.
İslamofobi çok normal bir şey zaten. İslam'da tüm iman etmeyenlere hakaret edilmesi ve iman etmeyenlerin iyi kötü demeden cehenneme gitmesi doğru bir zihniyet ise, Avrupalıların tüm müslümanları terörist diye adlandırıp İslam'dan nefret etmesi de çok doğru bir zihniyettir. Eğer bu doğru değilse diğeri de doğru değildir o zaman da dinin dışına çıkmış oluyorsunuz Allah'ın hükmü ortada.

Bak o öyle değil işte.
İslam'da tüm iman etmeyenlere hakaret edilmesi ve iman etmeyenlerin iyi kötü demeden cehenneme gitmesi doğru bir zihniyet ise,
Bu dinin söylediği.
Avrupalıların tüm müslümanları terörist diye adlandırıp İslam'dan nefret etmesi de çok doğru bir zihniyettir.
Bu da insanların, ''Avrupalıların'' dediği.

Kimse beni inancım yüzünden terörist yerine koyamaz. Böyle bir düşünce de anca hastalıklı bir zihniyetin eseridir. Dediğin şeyin de İslamofobi ile pek alakası yok.

Bak o öyle değil işte.

Bu dinin söylediği.

Kimse beni inancım yüzünden terörist yerine koyamaz. Böyle bir düşünce de anca hastalıklı bir zihniyetin eseridir. Dediğin şeyin de İslamofobi ile pek alakası yok.

O zaman Allah da hastalıklı bir zihniyete sahip sana göre? Allah'ın insanlara yaptığını başka insanlar size yapınca mı zulüm oluyor yani? Güldürmeyin beni. Müslümanların islamofobiye hiçbir şey söyleme hakları yok. Gayet de normal bir şey bu. 11 Eylül'de de gördük zaten.

Eğer Allah tüm müslüman olmayanlara kötü diyip cehennemde yakıyorsa ve bunu adil buluyorsanız Avrupalıların sizi terörist olarak görmesi de adil olmak zorunda.

Birader herkes inanç konusunda özgür. Hristiyan bir adam Hristiyanlığa inanarak cennete gideceğini düşünüyor. Onun da kendine göre Tanrısı var. Müslüman bir adam da Müslümanlığa inanarak cennete gideceğini düşünüyor. Şimdi okuma, araştırma özgürlüğüne sahip herkes. Eğer onun için doğru yol İslam ise bu adam Dünyanın diğer ucunda İslam'dan bir haber yaşasa bile okuyarak araştırarak inanabilir. İnanmayıp reddedebilir de. Seçim var. Sen Hristiyan bir ülkede Hristiyan bir aileden geldin diye ömrünün sonuna kadar Hristiyan mı kalmak zorundasın?

Birader herkes inanç konusunda özgür. Hristiyan bir adam Hristiyanlığa inanarak cennete gideceğini düşünüyor. Onun da kendine göre Tanrısı var. Müslüman bir adam da Müslümanlığa inanarak cennete gideceğini düşünüyor. Şimdi okuma, araştırma özgürlüğüne sahip herkes. Eğer onun için doğru yol İslam ise bu adam Dünyanın diğer ucunda İslam'dan bir haber yaşasa bile okuyarak araştırarak inanabilir. İnanmayıp reddedebilir de. Seçim var. Sen Hristiyan bir ülkede Hristiyan bir aileden geldin diye ömrünün sonuna kadar Hristiyan mı kalmak zorundasın?
Evet zaten hristiyanlar da müslümanlara sürekli içki içen barlarda dolaşan olarak anlatılıyor Yahudiler de katil olarak. Yani sırf islamofobi yok bu konuda.

Başka nasıl anlatılabilir ki? Onların dininde serbest ve doğal karşılanan bir şey. Yani o adamın içki içmesini onların dinini kötülemek için değil, yanlış olduğunu anlatmak için yanlış üzerinden örnek veriyor.
İslam dini de tam olarak bu. Cihad denen bir kavram var bilir misin? Cihad için olması gereken bu. Boşuna terörist demiyorlar müslümanlara ayrıca bu bahsettiğimiz şey dinin ta kendisi yani hakaret falan etmiyorum dini değerlere bunlar gerçekler. Cihad var İslam'da. Allah uğruna kan dökmek ölmek var.

İşid'in çok kafa kesme videosunu izledin sanırım. İşid gibi masumları, kadınları, çocukları ''İslam'' adına öldürdüğünü, cihat anlayışında olduğunu söyleyen şeref, insanlık yoksunu bir terörist grubunu İslam ile bağdaştırıyorsun.

Benim bildiğim İslam'da size taş atana gül atın deniyor. AK-47 alıp kadın çocuk masum demeden öldürün demiyor. Cihat'ın sözlük anlamını da bir araştır.

Bak o öyle değil işte.

Bu dinin söylediği.

Ben katiliyorum sana.

Islam'i kotu gosteren detaylar var. Ama ben bunun Islamofobi oldugunu dusunmuyorum.

Bizim kendi sinemamizda da ayni sekilde Yunanlilari, Avrupalilari kotu gosteren ornekler var. Herkes kendi kulturel perspektifinden bir seyler ortaya koyuyor. Sonucta bir "dusman" yaratmasi gerekiyor. Elbette bu herhangi bir zumreyi kotulemeyi hakli kilmaz ama bunu yapiyor herkes bir olcude.

Bundan rahatsiz olmak sacma geliyor bana, sonucta film/dizi/oyun eglence amacli icerikler. Bazi unsurlari egzecere ederek lanse edebilirler.

Yerde uzerinde arapca figurler olan kitap varsa "Kuran'i ayaklar altina almislar" diye alinganlik gostermenin kimseye bir faydasi yok bana gore.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı