Oyunlarda saliselik takılma sorunu

MTBlu

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
405
Sistemim:
  • Ryzen 5 2600X işlemci.
  • XPG Spectrix 256 GB S40G M.2 SSD.
  • ASUS Dual GTX 1660 Ti.
  • ASUS TUF B450 PLUS GAMING.
  • G.Skill 2x8 16 GB 3200 MHz DD4 bellek.
  • WD 1 TB Blue 64MB 7200RPM 3.5 SATA 3.0 harddisk.
  • Thermaltake Smart RGB 700W 80+ PSU.
  • Thermaltake UX200 RGB işlemci hava soğutucu.
Sistem 4 aylık. Witcher 3, ring of elysium ve bazı oyunlarda (her oyunda değil) saliselik takılmalar yaşıyorum. Özellikle Witcher 3'de ilk girdiğim zaman rahatsız edici bir şekilde art arda anlık takılmalar yaşıyorum. Sıcaklıklar gayet iyi işlemci 60-62 derecelerde. Ekran kartı 67 derecelerde çalışıyor. Bu oyunlarda ve FPS'de olması gerektiği gibi internetteki Benchmark'lardaki ile aynı. Sorun ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz? Normal midir?
 
Onunla ne alakası var ki? (Bilmediğim için soruyorum). Monitörün hertzinden daha fazla FPS alınca açılması gerekmiyor mu onu?

Onunla ne alakası var ki? (Bilmediğim için soruyorum). Monitörün hertzinden daha fazla FPS alınca açılması gerekmiyor mu onu?

Düzelmedi. Ne yapacağım? Çok sinir bozucu bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onla ne alakası var ki ? (Bilmediğim için soruyorum) . Monitörün hertzinden daha fazla fps alınca açılması gerekmiyor mu onu ?

Düzelmedi. Ne yapacağım ? Çok sinir bozucu bir durum.
V-Sync, bilgisayar oyunlarında görüntü oranını monitörün yenilenme hızıyla eşleştirmenize yardımcı olan bir seçenektir. VSYNC’nin açık olması halinde monitörün kapasitesine oranla görüntü sunulur ve bu sayede ekranda meydana gelen kırılmaların önüne geçilir. Ama kırılma örneği nasıl vereceğimi bilmiyorum.
 
V-Sync, bilgisayar oyunlarında görüntü oranını monitörün yenilenme hızıyla eşleştirmenize yardımcı olan bir seçenektir. V-Sync’nin açık olması halinde monitörün kapasitesine oranla görüntü sunulur ve bu sayede ekranda meydana gelen kırılmaların önüne geçilir. Ama kırılma örneği nasıl vereceğimi bilmiyorum.

Sorun çözülmedi. Ne yapmam gerekiyor? Bütün parçaları servise mi vereyim çözüm söyleyecek biri yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videonun 39.saniyesindeki gibi bir takılma mı ?
Bunun bir çözümü yok SSD taşıyıp deneyebilirsin. Aynı sorun bende'de mevcut çoğu forumda konu açtım fakat bir çözüme ulaşamadık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı