Oyunlarda Türkçe dil seçeneği sunmak çok mu zor?

Bununla ne alakası var? Korsanın anavatanı Rusya'dır. Çoğu geliştirici Rusça dil desteği de sağlıyor. Onların çoğunluğu oyunu satın mı alıyor sanıyorsunuz? Kendinizi küçük görmeyi bırakın artık arkadaş. Steam gelmeden önce hanginiz orijinal oyun satın alıyordu? Steam sayesinde orijinal oyun satışları arttı. Adamlar ona rağmen getirmemekte ısrarlı. Örneğin Ubisoft yıllardır Türk pazarından ekmek yiyor. Hangi oyununa dil desteği getirdi?

Baktığım kaynaklarda Türkiye en fazla korsan kullanan ilk 20 ülke arasında bile değil ki ilk 10 da Almanya ve Rusya varken.
 
@Tuğra Akın ama her oyunda Almanca desteği var :) Almancayı sadece Almanya ile kısıtlandırma yapmamak gerekiyor da sanki o ülkelerde korsan kullanım olmuyor mu? İllaki oluyor.
 
Efendim herkese hürmetler. Yeni bilgisayar alıp oyun dünyasına giriş yaptıktan sonra fark ettim ki, Türk oyunseverler küçümseniyor. Bu işi internette arayıp bulmaya çalıştım ama altyapımız başka konulara odaklı olduğundan tam yanıt bulamadım. Oyunlarda Türkçe dil seçeneği sunmanın maliyeti nedir, neden Türk oyunseverler göz ardı ediliyor. Yani Türkiye'de oyun bilgisayarı ve oyun satışları çok mu düşük? Yani bakıyorum YouTube içerik üreticileri bu sektörden ekmek yiyor. Hatta bu kulvardaki videolar futbol, magazin vs gibi konuları geçip milyonlar izleniyor. Nedir yani bir tercüman bulup donanım-içerik değişikliği yapmanın zahmeti. Bir de acaba bilgisi olan ülkelere göre oyun satışları hakkında bilgi sunabilir mi?

Tüm kıymetli oyunsever dostlarıma hürmetler.
Yani AAA oyunlari bende bilmiyorum neden Turkcesi yok ama buyuk studyolar tarafindan yapilmayanlarin hepsini anliyorum. Maliyet gercekten de fazla tercume icin. Ki bu tercume duzgun olmali, oyuna gore sesli tercume'de gerekebilir ki bu kat kat daha pahali. Turkiye'de de genel olarak indie oyunlar icin cok talep yok, ulkede oyun geliri olabilir ama oyun zevki yok herkes arkadasi onerdi su youtuber bu youtuber oynadi diye RDR2, Cyberpunk, GTAV aliyor sonra kendisine zorla sevdirttiriyor gercekte sevmese bile parasi israf olmadigini dusunmesi icin.
 
Oyunlarda Türkçe dil seçeneği olmaması çok anlaşılır ya da kabul edilebilir bir şey değil. Hadi her oyunda olmasın. Ama Ubisoft, Rockstar, Activision gibi ülkemizde azımsanamayacak şekilde oyunları oynanan firmalar artık Türkçe dil desteği eklemeli oyunlarına. Belki satışlar istedikleri düzeyde değil ama asla da azımsanacak kadar düşük değil. Ben de oyun geliştiriyorum ve ekleyebildiğim kadar dil eklemeye çalışıyorum. Elbette bir indie oyunun çevirileri büyük yapımlar kadar iş yükü ve maliyet gerektirmiyor ama onların kazandığı rakamları da kazanmıyoruz aynı şekilde. Bu nihayetinde bir ticaret ve ticaret, müşteriye saygı gerektirir.
 
Geri
Yukarı