Oyunlardan zevk alamıyorum

Doyum hissi ve dopamin hormonu dengesizliği. Dünyanın en lezzetli yemeğini yesen de doyunca artık mide bulandırır. Dijital oyunların tatlı gelmesinin nedeni de bizi mutlu eden hormonu aşırı derecede artırmasıdır. Bu da dopamin seviyesini yükseltir. Böylelikle daha az seviyede tatmin edecekler şeyler ilgini çekmez.

Oyunlardan bir süre uzaklaşmanı tavsiye edebilirim. Kendine başka aktiviteler bulmalısın. Mesela bir şeyler inşa etmek gibi. Ne bileyim müzik falan ama seni oyundan uzak tutacak başka şeyler olsun.
Ve en ufak hevesinde kendini yine oyuna kaptırmaman.

Son zamanlarda oyunlardan neredeyse hiç zevk alamıyorum. En son Witcher 3'ü 4. kez oynamaya başladım. 15. saatte ondan da sıkıldım. Büyük ve ünlü oyunların neredeyse tamamını oynadım. (tüm AC serisi, Elden Ring, GTA 5, RDR2, Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, God of War, Last of Us, Days Gone, Horizon Zero Dawn, Skyrim...) Oyun sektörünü takip ediyorum yakın zamanda çok iyi dedikleri Expedition 33 var ama hiç bakasım dahi gelmiyor. Onun dışında en sevdiğim oyun türü olan RPG kısmında elder scrools 4 oblivion Remastered çıktı. Orijinal oyununu oynamadım. Belki ona şans versem mi diye düşünüyorum onda da hiç istemiyor canım başlamak.
Hocam artık sizin ara vermenizin zamanı gelmiş. Yapmıyorsanız spora, kütüphaneye, kafelere, gezilere, yürüyüşe falan çıkın.

Son zamanlarda oyunlardan neredeyse hiç zevk alamıyorum. En son Witcher 3'ü 4. kez oynamaya başladım. 15. saatte ondan da sıkıldım. Büyük ve ünlü oyunların neredeyse tamamını oynadım. (tüm AC serisi, Elden Ring, GTA 5, RDR2, Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, God of War, Last of Us, Days Gone, Horizon Zero Dawn, Skyrim...) Oyun sektörünü takip ediyorum yakın zamanda çok iyi dedikleri Expedition 33 var ama hiç bakasım dahi gelmiyor. Onun dışında en sevdiğim oyun türü olan RPG kısmında elder scrools 4 oblivion Remastered çıktı. Orijinal oyununu oynamadım. Belki ona şans versem mi diye düşünüyorum onda da hiç istemiyor canım başlamak.

Büyük ihtimalle her gününü oyun oynayarak geçirdiğini düşünüyorum. Benim önerim, yeni bir hobi edinmen ve spor yapman. Mesela, tek başına da olsa sahil kenarına git, yürüyüş yap. Basketbol veya futbol kurslarına yazıl, hobi edinmen ve sosyalleşmen amacıyla diyorum.

Bir şeyi uzun süre boyunca yaparsanız sıkılırsınız hocam. Başka şeyler yapmayı deneyebilirsiniz. Tamamen oynamayı kesmeyin bana göre ama yapabiliyorsanız arkadaşlarınızla oynayın. Arkadaşlarla oynayınca birden farklı fanteziler ortaya çıkabiliyor.

Bir şeyi sürekli yaptıkça git gide hevesiniz azalır eğer bu önemli bir şey değilse de bir süre sonra yapmamaya başlarsınız. Sizinki de buna bir örnek, oynadığınız oyun sayısından ve tekrarından anladığım kadarıyla çok oynamışsınız ve artık bunalmışsınız. Aynı hisse sahibim şuan çok iyi oyun oynasam da sıkılırım diye düşünüyorum, temel sebebinin de bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Kendim de bir süre uzak kaldım oyunlardan fakat değişen bir şey olmadı, nasıl düzeltirsiniz onu bilemiyorum çünkü ilk bilgisayarı yenilediğiniz anı düşünün mesela çok mutlusunuzdur tahminen, belirli bir zaman sonra o his kalmıyor ve geri de gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı