P2W olmayan Grind oyunu önerisi

913750

Picopat
Zamanımı verebileceğim bir grind oyunu arıyorum. Çok P2W olmayan, para verince tatlısından fark ettiren ve sürükleyici bir oyun arıyorum.

Zamanımı verebileceğim bir grind oyunu arıyorum. Çok P2W olmayan, para verince tatlısından fark ettiren ve sürükleyici bir oyun arıyorum.

Albion Online diyebilirim. Para vermenize gerek yok para vermeyen biri de gayet iyi saatler geçirebilir ama illa çabuk ilerleyeyim diyorsanız PC'de pahalı olan aylık premium fiyatı mobilde çok ucuz. Zam gelmediyse ve yanlış hatırlamıyorsam haftalık 35 liraya premium alabiliyordunuz. Ama yanlış anlaşılmasın premium oyunu aman aman kolaylaştırmıyor yani para yatırmasanız da bir yerlere gelebilirsiniz.

Albion Online diyebilirim. Para vermenize gerek yok para vermeyen biri de gayet iyi saatler geçirebilir ama illa çabuk ilerleyeyim diyorsanız PC'de pahalı olan aylık premium fiyatı mobilde çok ucuz. Zam gelmediyse ve yanlış hatırlamıyorsam haftalık 35 liraya premium alabiliyordunuz. Ama yanlış anlaşılmasın premium oyunu aman aman kolaylaştırmıyor yani para yatırmasanız da bir yerlere gelebilirsiniz.

Değişti hocam o fiyatlandırma. 180 lira civarında şu an mobilde de.

Değişti hocam o fiyatlandırma. 180 lira civarında şu an mobilde de.

Off bayağı kötü olmuş. Zamanında haftalık 35 liraya alıyorum diye seviniyordum ben de.

Hep gördüğüm bir oyundu ama hiç açıp da bakmadım. Bakacağım teşekkürler. Başka önerileriniz var mı?

Lost Ark olabilir zamanında çok oynardım. Oyunun en sevdiğim yanı üstünüze böyle tek tük düşman atmıyor bir anda her yerden tonla düşman mob çıkıyor ve bolca alan hasarı yetenekle kesebiliyorsunuz. Bu da sizi çok rahatlatıyor. Ben para yatırmadan oynamıştım ve hatrı sayılı sürem vardı. Zevk de almıştım bu sürede. Şimdi durum nedir bilemiyorum.

Off bayağı kötü olmuş. Zamanında haftalık 35 liraya alıyorum diye seviniyordum ben de.

Lost Ark olabilir zamanında çok oynardım. Oyunun en sevdiğim yanı üstünüze böyle tek tük düşman atmıyor bir anda her yerden tonla düşman mob çıkıyor ve bolca alan hasarı yetenekle kesebiliyorsunuz. Bu da sizi çok rahatlatıyor. Ben para yatırmadan oynamıştım ve hatrı sayılı sürem vardı. Zevk de almıştım bu sürede. Şimdi durum nedir bilemiyorum.
Lost Ark oynadım hocam hoşuma gitmedi.

Lost Ark oynadım hocam hoşuma gitmedi.

MMOrpg tarzı değil de böyle Warframe tarzı bir oyun da olur.

Shooter tarafında;

Warframe
: Tertemiz grind oyunudur. Eğer shooter oyunlardan da hoşlanıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.Para yatırıp biraz silver(oyun içi para birimi) alırsanız zamandan tasarruf da ettirir. Sevdiğiniz, hoşunuza gidebilecek bir frame veya silahı direkt açar oynarsınız. Sonra onunla diğerlerini kasmaya başlarsınız. Oyuna yeni başladığınızda veya returning tagi aldığınızda (oyuna bir süre ara verip tekrar başlarsanız) ilk hafta silver alımlarında mutlaka %75 indirim gelir. 3-5k silver aldığınızda epey rahatlarsınız zaten.

Destiny 2 : Warframe ile oldukça benzer yapıda. Ama bu ikili arasında Warframe benim için her zaman daha öndedir. Destiny 2 biraz daha düz bir oyun. Warframe'deki o çeşitliliği yakalayamıyor bir türlü.

A-RPG tarafında;

Path of Exile ve/veya Path of Exile 2
: PoE 2'nin çıkışı büyük sükse yapmıştı. Ancak tabii ki yapım aşamasında olduğu için büyük eleştiriler aldı bir önceki sezonda. Yakın zamanda da yeni sezon geldi. Optimizasyon sorunları var biraz. Ve geliştirici ekip bazı dengelemeleri tam olarak oturtamadı henüz. Yine de grind temelli bir oyun arıyorsanız mükemmele yakın deneyim sunuyor. Zaten geliştirici firmanın adı Grinding Gear Games (GGG)... Böyle bakın olaya :) Eğer PoE 2 için fiyatı fazla bulursanız pas da geçebilirsiniz. Zaten oyun tam sürüm olduğunda F2P olacak. PoE 2 tam sürüm olarak çıkana kadar PoE 1 de oynayabilirsiniz. Çok daha oturmuş bir sistemi vardır. Grinding kısmı bence kusursuzdur. Oynaması, build yapması çok çok zevklidir. Öğrenme eğrisi biraz sıkıntılı ve zor olsa da alışınca bağımlılık yapar adeta. P2W hiç yoktur.

Last Epoch : PoE'nin alternatifi sayılabilir. Oynanış olarak çok akıcıdır. Hiçbir performans sorunu yoktur. Full optimize oluşu ve sağlam dengelenmiş sınıflar sayesinde problem yaşamadan oynarsınız. Class sistemi ve yetenek özelleştirmesi bakımından harikadır. PoE gibi 1000 tane yetenek bulunmaz ama var olan skilleri özelleştirmek, oynadığınız sınıfa şahsiyet katıyor diyebilirim. Yani class fantasy muhabbetini seviyorsanız Last Epoch PoE'den daha başarılı bir oyundur. P2W hiç yoktur.

P2W için inceden hissettirsin demişsiniz ama A-RPG'de P2W pek olmuyor haliyle, ben sadece bunlar güzel oyunlar olduğu için ekledim bu listeye.

MMORPG tarafında;

Black Desert
: Grind denildiğinde herhalde en iyi örnekler biridir MMORPG tarafında. P2W yapınca tatlıdan değil de daha sert hissettirebilir ama. Bunu söyleyeyim önceden... Yine de grind konusunda çok zevklidir. Grind yapmaktan sıkıldığınızda bir dünya life-skill seçeneğinizin olması da büyük avantaj. Oyunda yapacak bir şey bulamama lüksünüz olmaz. Mutlaka bir şey bulursunuz. Hatta çoğunlukla "ya bu nasıl yetişecek, nasıl şu işe yetişeceğim" şeklinde düşünürsünüz. Euro çok uçtu ama imkanınız varsa Avrupa'da başlayın derim. Ama ciddi pahalı oyundaki Pearl Shop fiyatları. Eğer MENA'da (Türkiye'nin de içinde bulunduğu sunucu) başlarsanız fiyatlar çok daha makul ve TL cinsindendir. Daha rahat P2W yaparsınız. Sevdiğiniz bir skin, kozmetik alırken çok daha az para verirsiniz. Bu da başka bir seçim tabii. EU'da Black Desert daha oyun gibi oyunken MENA'da daha P2W odaklı gider. Kitle bakımından hiç karşılaştırma işine girmeyeceğim. MENA'da epey sıkıntılı bir kitle de bulunmakta. Ama muhatap olmak zorunda değilsiniz. Çünkü Black Desert aslında solo oyuncu dostu bir MMORPG. Neredeyse hiçbir şey için başkalarına ihtiyacınız olmaz. Ama oyunlarda chat'e katılayım, sohbet edeyim derseniz biraz hüsran olabilir.

Albion Online : Son güncellemelerde çok ciddi tepki aldı. Ama ne tepki alırsa alsın, izometrik, sandbox full-loot PvP MMORPG denince türünün tek örneği de denebilir... Bir şeyleri grindlamak öyle çok özel hissettirmez çünkü full-loot pvp oyunudur. Öldüğünüzde her şey üstünüzden düşer yüksek seviyeli bölgelerde (kırmızı ve siyah bölgeler). Sarı ve mavi başlangıç bölgelerinde de yeterince gelişemezsiniz. Oyunu daha çok para kas, eşya al, öldür ya da öl döngüsünde düşünün derim. P2W fark yaratır ama full-loot olmasından dolayı çok fazla para harcayıp eşya alıp ölme sarmalına girmeyin. Bazen bu oyun adamı hırslandırır. İşte o zaman oyun için gold alıp alıp kaybetmeye falan başlarsanız o iş can yakar. Aman diyeyim.

FPS tarafında;

Escape From Tarkov
: Çok çok çok iyi bir shooter-looter-extraction oyunudur. Escape From Tarkov'u betimleyecek en güzel 2 kelime atmosfer ve ambiyanstır. Grind tarafında da çok zengindir. Bazen bir görev eşyasını günlerce ararsınız. P2W biraz farklı çalışıyor bu oyunda. Oyunu alırken yüksek paket alırsanız fazladan stash alanı, fazladan secure container alanı gibi fark yaratacak şeylere sahip oluyorsunuz. Veya standart paket alsanız bile sonradan envanter vb şeyler alabiliyorsunuz. Aktif oyunda size bir şey katmıyor. Ama misal oyunda görev aldığınız traderlarla aranızda bir reputation olayı var. Bu reputation ile traderlara level atlatıyorsunuz. Standart sürümde tüm traderların reputation'ı 0 olur. Ama Edge of Darkness veya Unheard gibi en yüksek sürüm sahipleri 0.3, 0.5 vb reputation ile başlarlar. Reputation ise traderlardan alabileceğiniz eşyaları, silahları etkiler. X bir silah veya mühimmat için 0.4 reputation sahibi olup trader'ı 3. seviye yapmanız gerekir gibi gibi çeşitli ön koşullar olabiliyor. Çok detaya boğmadan kısaca, Escape From Tarkov çooooook uzun saatler oynanabilecek bir hardcore FPS oyundur. 15 Kasım 2025'te tam sürüm oluyor oyun. Bilginize.

Arena Breakout: Infinite : Escape From Tarkov'un F2P halidir. Grafik ve akıcılık-optimizasyon açısından EFT'den daha iyidir. Ama atmosfer ve ambiyans tarafında Escape From Tarkov'un eline su dökemez. Yine de çok güzel ve keyifli bir oyun. Escape From Tarkov epey pahalı bir oyundur. Eğer başlangıçta türe alışabilir miyim, sever miyim gibi acabalarınız varsa Arena Breakout: Infinite ile başlayın. Türü severseniz, ABI oynarken bir yandan da neymiş bu Tarkov derseniz, zaten yayınlara baktıkça, türü araştırdıkça Escape From Tarkov sizi ince ince çağırmaya başlar :) Bu arada çok yakın zamanda Arena Breakout: Infinite Steam'e geliyor. Bilginize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı