Packard Bell EasyNote TS11HR için Hangi işletim sistemi?

mahtan

Megapat
Yer
İzmir
Merhaba,

intel cpu'ya sahip bir PB easynote ts 11hr notebook kullanıyorum. Aşağı da özelliklerini belirteceğim, hayallerimde ki işletim sistemi veya ona en yakın bir işletim sistemi var mıdır?

- ücretsiz lisans,
- kolay kurulum,
- ücretsiz güncelleme,
- uzun süreli yazılım desteği,
- 3-5 ay sonra üst sürümünün çıkmasıyla, destek ve güncellemesi kesilip, mecburi yeniden işletim sistemi yükleme derdi çıkarmayacak,
- kolay kullanım,
- kolay sürücü bulma ve yükleme,
- cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi programlarıyla ( sony pc copmanion, samsung kies ...) uyumlu çalışan,
- mümkünse chrome tarayıcı ve eklentilerini sorunsuz çalıştıran,
- stabilite sorunu olmayan, format atmadan, yeniden kurmadan uzun süreli kullanabilme özelliği,
- rahat ve kaliteli şekilde nette gezinti, müzik dinleme, film izleme imkanı sunan.

Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşların, cevapları için, şimdiden teşekkürler...

- ücretsiz lisans,
- kolay kurulum,
- ücretsiz güncelleme,

- uzun süreli yazılım desteği,
- 3-5 ay sonra üst sürümünün çıkmasıyla, destek ve güncellemesi kesilip, mecburi yeniden işletim sistemi yükleme derdi çıkarmayacak,
- kolay kullanım,
- kolay sürücü bulma ve yükleme,

- cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi programlarıyla ( sony pc copmanion, samsung kies ...) uyumlu çalışan,
- mümkünse chrome tarayıcı ve eklentilerini sorunsuz çalıştıran,
- stabilite sorunu olmayan, format atmadan, yeniden kurmadan uzun süreli kullanabilme özelliği,
- rahat ve kaliteli şekilde nette gezinti, müzik dinleme, film izleme imkanı sunan.

Kalın yazılardan emin değilim, geri kalan her şey için Linux, tercihen distrolar:

• Pear X
  • Mint
  • ubuntu
  • OpenSUSE
  • Mageia
  • Knoppix

Veya ChromeOS ile bir deneme yapıp yazısını yazabilirsiniz.

Veya Win 7/8/8.1.

Sistem uyguns MacOS X serilerinden.

Merhaba,

Uzun süre destek için Ubuntu LTS serilerinden bir kurulum yapabilirsiniz, pek bir sorun çıkartmayacaktır. Ama bir yandanda Sony PC Companion Samsung Kies gibi yazlımlar calısmayacaktır. Bu yazılımlar Microsoftun lisanslı işletim sisteminde çalışır.

Paraya kıyıp bir microsoft lisansı almak istersen Wİndows 8.1 BOX ( 32bit/X86 ) almanızı tavsiye ederimö OEM almaktan kaçının. X86/32 Bit önerdim çünkü benim tavsiyem 8GB üzeri ram"e sahip olanların x64/64bit işletim sistemi kullanması yönünde. Diğer türlü pek bir faydasını göremeyecekler çünkü. Sizin bilgisayarınızda maksimum 8GB bellek destekliyor zaten.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı