- Makaleler
- 10
İşte sorun da bu, sürü olan yarı yüzünden suçsuz olan diğer yarı da bunun cezasını çekiyor. Suçu olmayanların kötülüğünü istemiyorum, umarım bir şekilde kurtuluş yolu bulurlar. Benim gibi azınlıkta olanlar artık burada mutlu olamadığını fark ettiği için gidebiliyor, suçu olmayanların da büyük kısmı bu gemiyle birlikte batıyor...Büyük binaları yolları köprüleri pistleri marifet sanıp alkış tutup şak şaklayan koyun sürüsü bunları hak ediyor. Şu saatten sonra ben hiç kimsenin iyiliğini istemem bu ülkede.
Türkiye'nin bundan sonra gerçek anlamda düzeleceğine olan inancım da tamamen sıfır. Gerçekten biraz bile düzelmeye yönelik inancım olsa gitmek yerine kalmayı tercih ederdim. Halk tamamen dinciler (dindarlar değil dinciler, dikkat) ve seküler kesim arasında ikiye ayrılmış durumda. Bundan sonra da bu ayrıştırılmış kesim asla birbirleriyle hareket etmezler. Böl ve yönet taktiği binlerce yıldır kullanılıyor ama insanların büyük kısmı tarihten ders alamayacak kadar aptal oldukları için aynı taktikleri tekrar tekrar yiyorlar.