Pakistan'da Airbus A320 düştü

Uçağın her iki motorunuda kaybetmesi çok değişik geliyor. Uçaklar motoru kaybetse bile 200 km süzülerek gidebiliyor. Bu da neden alternatif başka bir limana uçak inmedi sorusunu akla getiriyor. Yakıt desen bitmesi çok zor bitse bile yine başka bir limana inebilirdi. Her iki motorada kuş girmiş de olabilir. Kazanın detaylarını Airbus firmasının Fransa'dan gönderdiği heyet belirleyecek. İnşallah bu seferde karakutu bulunamadı demezler.
Stall olmuş diyeceğim anında düşer uçak. Bence hızı çok düşüktü inişe geçerken. Ama evet umarım karakutular bulunur.

Stall olmuş diyeceğim anında düşer uçak. Bence hızı çok düşüktü inişe geçerken. Ama evet umarım karakutular bulunur.
Uçak zaten birazdaha yüksekte olsaydı motor gücü olmadığı için büyük ihtimal dediğiniz gibi stall olacaktı ve çok daha kötü bir kaza olacaktı.
Kerem gök mutlaka video bu kaza ile ilgili video çeker paylaşırım.
Dün İnstagram üzerinden videoyu yakın zamanda paylaşacağını duyurdu.

Çoğu uçaklarda olunabilir bir şey.
200 km boyunca süzülen bir ticari yolcu uçağı hiç olmadı, neye göre veriyorsun peki bu veriyi? Ayrıca burada uçak ilk inişinde sorun olduğu için tekrar turlayıp iniş pozisyonu alıyor, en yüksek irtifasından kat kat daha düşük bir irtifadayken bir sorun oluyor. 200 km. süzülen bir yolcu uçağı zaten yok da konu o değil ama burada bu uçak iniş halinde bir sorunla karşılaşmışken savunmasız durumda kalıyor.

Kaza raporları çıkınca neyin hangi nedenlerden dolayı olduğu belli olur.

Çoğu uçaklarda olunabilir bir şey.
Planör demek istedin herhalde. :D Süzülme oranı için uçağa ve hava şartlarına dair birçok parametreye ihtiyaç var. Direkt olarak tüm motorlarını kaybetmiş bir uçağa süzülme menzili çizemezsin. İniş anında gerçekleşen bir kaza anında bu bilgileri ne yapacaksınız onu da anlamadım.

İlk raporlar çıkmadan bir şey diyemeyiz, oturduğumuz yerden teori üretmeye gerek yok. İlk sayfada bu yüzden bekleyeceğiz dedim. Çok araştırmadım olayı ancak 2. deneyişinde uçakta bir sorun yoksa ve tam inerken motor gücünü kaybettiyse kuşlar can yakmış olabilir.

200 km boyunca süzülen bir ticari yolcu uçağı hiç olmadı, neye göre veriyorsun peki bu veriyi? Ayrıca burada uçak ilk inişinde sorun olduğu için tekrar turlayıp iniş pozisyonu alıyor, en yüksek irtifasından kat kat daha düşük bir irtifadayken bir sorun oluyor. 200 km. süzülen bir yolcu uçağı zaten yok da konu o değil ama burada bu uçak iniş halinde bir sorunla karşılaşmışken savunmasız durumda kalıyor.

Kaza raporları çıkınca neyin hangi nedenlerden dolayı olduğu belli olur.
Planör demek istedin herhalde. :D Süzülme oranı için uçağa ve hava şartlarına dair birçok parametreye ihtiyaç var. Direkt olarak tüm motorlarını kaybetmiş bir uçağa süzülme menzili çizemezsin. İniş anında gerçekleşen bir kaza anında bu bilgileri ne yapacaksınız onu da anlamadım.

İlk raporlar çıkmadan bir şey diyemeyiz, oturduğumuz yerden teori üretmeye gerek yok. İlk sayfada bu yüzden bekleyeceğiz dedim. Çok araştırmadım olayı ancak 2. deneyişinde uçakta bir sorun yoksa ve tam inerken motor gücünü kaybettiyse kuşlar can yakmış olabilir.
Air Transat'ın 236 seferli uçuşunda pilot hatası nedeniyle uçak tüm yakıtını boşaltmıştı. Okyanusun ortasında hiçbir motor kuvveti olmadan en yakın havalimanına sadece süzülerek inmeyi başarmıştı. Bahsi geçen uçak Airbus A330'du. Dediğim gibi uçak modeline, yakıt durumuna, yolcu durumuna göre tamamen değişebilir.

Kaynak;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı