Pandemi döneminde yapılacak sınavlar için MEB ne yapacak?

drogbaformalı

Decapat
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
194
Merhabalar ben 11. sınıf öğrencisiyim. Pandemi olduğu için okullar kapalı, herkesin bildiği gibi internet üzerinden canlı ders alıyoruz fakat konuların %75 hatta %90'ını ve gerçekten de 100%'ünü bilmeyenler var. Nerden biliyorum diye soracak olursanız yaşıtım olsun olmasın herkese sordum. Oyundan tanıştığım olsun kuzenime, arkadaşıma kadar.

Sınavlar malum 4 Kasım'da başlıyor ve kimse dediğim gibi bir ders bilgisine sahip değil. Herkes düşük not alırsa MEB ne yapar? Ne gibi çözümler üretir? Veya çözüm üretir mi? Biz öğrenciler ne yapmalıyız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben canlı derse girmiyorum, kitablar ile çalışıp yakınımdakilerden ve internet üzerinden çözüm arıyorum, daha iyi anlıyorum.
 
Merhabalar ben 11. sınıf öğrencisiyim ve pandemi olduğu için okullar kapalı herkesin bildiği gibi internet üzerinden canlı ders alıyoruz fakat neredeyse kimse konuların 75%, 90% ve gerçekten de 100%'ünü bilmeyenler var. (Nerden biliyorum diye soracak olursanız yaşıtım olsun olmasın herkese sordum. Oyundan tanıştığım olsun kuzenime, arkadaşıma kadar.)

Sınavlar malum 4 Kasım'da başlıyor ve kimse dediğim gibi bir ders bilgisine sahip değil. Herkes düşük not alırsa meb ne yapar? Ne gibi çözümler üretir? Veya çözüm üretir mi? Ve biz öğrenciler ne yapmalıyız?

Üniversite öğrencisi olarak şunu söyleyeyim yapılan canlı derslerin hiçbir faydası yok. Mesela bazı hocalar slayt sunumu yapmadan öylece anlatıp geçiyor. Anlayıp not alabilene aşk olsun yeminle. Slayt üzerinden ders anlatan hocaların dersinde az çok not alıyoruz ama ne fayda bu seferde doğru düzgün anlamıyoruz. Bazı zamanlar canlı derste ya hocanın sesi kesiliyor ya slayt açarken başka bir şey oluyor türlü türlü sorunlar oluyor. Kısacası Türkiye henüz uzaktan eğitime hazır değildir. Ya üniversiteleri ve diğer okulları açsınlar ya da tamamen bu virüs bitene kadar eğitim öğretimi durdursunlar. Zira bundan bir kaç sene sonra uzaktan eğitimle mezun olmuş bir nesil yetişecek. Zaten 2 senelik okul okuyacağım onda da hiç okula gitmeden mezun olmak istemiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı