Pandeminin etkisi: Obezite

CancurFear

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Malum, pandemi başlamasından bu zamana kadar sürekli hareketsiz bir yaşantı sürmekteyim. 1 yılda tam tamına 45 kilo aldım. Evet, tamı tamına kırk beş kilo. Ailem ve çevremden çok fazla olumsuz yorumlar alıyorum ve bu durum çok can yakıyor. Boyum 194; kilom ise 144. geçen senelerde sürekli yıllık olarak endokrin bölümüne gider, kontrollerden geçerdim. Tiroid bezlerinde düzensiz çalışma yok, hormon bozukluğu da yok ama nasıl kilo verebileceğimi bilmiyorum. Zaten iyice psikolojimi bozmuş bir vaziyetteyim. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekonomik durumunuz iyiyse iyi bir diyetisyen bulun. Aylık 300-400 civarı galiba son dönemde ücretleri. Her hafta kontrol ve tartı yapıyorlar, kilo vermek için iyi motivasyon oluyor. Bu parayı veremeyecek durumdaysanız devlet hastanelerinin diyetisyenlerinden yararlanabilirsiniz vücut analizi ve diyet listesi için. Onlara her hafta gidemezsiniz, birkaç ayda bir kontrole çağırırlar galiba, ama aradaki dönemde evde kendiniz tartılıp beslenmenize dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.

Yeme alışkanlıklarınızı düzeltmeniz gerekiyor. Sizi yemeye iten düşünceler ve sebepler nedir? Bunu belirleyip düzeltmelisiniz. Örneğin can sıkıntısından, yapacak bir şey olmadığından dolayı yemek yiyorsanız hobi edinebilirsiniz; depresif düşünceleriniz var, ruh haliniz iyi değilse psikolojik yardım alabilirsiniz.

Genel kilo verme felsefesi: günlük ihtiyacınızın 600 kalori kadar aşağısını tükettiğiniz günlük kalori açığı ve her gün düzenli yürüyüş/egzersiz.
 

Geri
Yukarı