Pandeminin gerçekliği hakkında

Hocam ben şu anki halinden bahsetmiyorum. Daha ilk aylarda Türkiye ve ABD gibi yerlere bulaştığında böyle şeyler yoktu. Sadece ilk günlerde vardı. Ki o zamanlar ilk defa mutasyon geçirerek bulaşmaya başlamadı mı?
Çin'de ilk insanlara bulaşmaya başlayan halinden bahsediyorum. Avrupa'ya en iyi ihtimalle 1 ay sonra gitti. 1 ayda en az 2 kere mutasyon geçirdi.
Söyleyenler DSÖ çalışanı mı? Ve sonradan işten atıldılar mı?
Ben Microsoft'a girsem, iftira atarak desem ki: "Bill Gates herkese çip takacak, bize anlattı." İftira yüzünden beni işten atmazlar mı?
 
Çin'de ilk insanlara bulaşmaya başlayan halinden bahsediyorum. Avrupa'ya en iyi ihtimalle 1 ay sonra gitti. 1 ayda en az 2 kere mutasyon geçirdi.
İlk düşenlerden sonrada Çin'de neredeyse hiç düşen olmadı. Halbuki virüs bilinmediği için çok sayıda temas gerçekleşiyordu. Sonuçta ilk virüsün bulaştığı kişilerin temas ettikleri kişilerinde virüsün ilk halindeki gibi ciddi problemler yaşaması gerekmez miydi?
Ben Microsoft'a girsem, iftira atarak desem ki: "Bill Gates herkese çip takacak, bize anlattı." İftira yüzünden beni işten atmazlar mı?
Aynı şeyler değil birisi gerçekten olabilecek bir şey iken birisi imkansız. Ayrıca sizin yapacağınız bir işi biri açığa çıkarsa siz de atmaz mıydınız?
 
İlk düşenlerden sonrada Çin'de neredeyse hiç düşen olmadı.
Arkadaşım, kaç kere anlattım. Virüs ister Çin'de olsun, ister Avrupa'da; bu virüs mutasyon geçiriyor. Her şeyi değişiyor virüsün.
Ayrıca sizin yapacağınız bir işi biri açığa çıkarsa siz de atmaz mıydınız?
Atardım tabii, DSÖ belki abartmıştır, belki iftiradır. İçinde olmadan ne desem yalan olur.
 
2021'de bile dünyanın düz olduğuna inananlar varken çok da şey yapmamak lazım.

Şuna bak, yurdum insanının cahilliği çok küçük görülüyor ama çok daha fazla.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Ölen herkes hastaneye giderken mi ölüyormuş? Ben niye duymadım? Anneannemin apartmanında tam rakamı bilmesem de birkaç kişi evinde öldü apartman bir süre karantinada kaldı.
 
Virüsün ilk çıktığı zamanlar, Ocak ayında Çin'de insanlar yerlere düşüyorlardı hatta bazılarından direkt olarak kan geliyordu. Nedense şimdi insanlar hastaneye bile gitmeden evde virüsü atlatıyorlar?
Ayrıca madem ölümcül bir virüs günlük on binlerce vaka varken neden okulları açsınlar? Neden mitingler düzenlesinler?
Yere düşen insanlara ait 3-5 haber video anca var sanki. O kadar yaygın bir durum değildi bu? Son ana kadar asemptomatik gidebilen, sadece öksürük, koku kaybı vs yapabilen, akciğerleri hızlı ve ciddi şekilde tutan, o dönem tam olarak bilinmeyen bir hastalıktı bu. Şu anda hastaneye yatırılan ciddiyetteki hastaların sokaklarda dolaşıp anlık oksijen satürasyon veya tansiyon düşmeleri sebebiyle bayılması olası bence. Aralarına birkaç tane de sahte video karışmıştır mutlaka, terör yaymayı seviyor insanlar böyle durumlarda. Şu anda insanlar sıkı bir şekilde takip edilip en ufak şüphede hastaneye alınmaya çalışılıyor, hatta yeni mutasyon rastlanan kişiler doğrudan hastanede takip ediliyor galiba, semptomları ne kadar hafif olursa olsun. Dolayısıyla farkındalığın arttığı bir dönemde, sokakta ciddi hastalık sebebiyle birden bayılan insanlar görmemek normal.

Okulların açılması açıkçası çift taraflı bir karar. Okulları açmadığınızda çocuklar eğitimden geri kalıyor, gelişimleri için gerekli akran etkileşimlerini kaybediyor, evde obezite, teknoloji bağımlılığı gibi tehlikelerle karşılaşıyorlar. Özellikle de Türkiye gibi öğrenciler arası fırsat eşitsizliğinin çok yüksek olduğu bir ülkede, online dersler çocuklar arasındaki uçurumu çok arttırıyor. Bu durumların çocuklara verdiği zarar ile pandemi riski birlikte değerlendirilip karar veriliyor konunun uzmanları tarafından.

Mitinglere pek bir şey diyemiyorum. Siyasi bir karar sonuçta. Miting, toplantı vs yapılan illerde vaka sayılarının hızlıca artış gösterdiği istatistiklerde görülüyor zaten.

DSÖ domuz gribi açıklamaları hakkında fikrim yok, duymadım okumadım daha önce bu konuyu.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı