Papara yanlışlıkla gönderilen 50TL

Selamlar, bugün Instagram'da gördüğüm reklamda QR kod bulunmakta ve üstünde 50TL Papara kodu yazmaktaydı. Ben de Papara uygulaması üzerinden bu QR kodu okuttum ve işlem gerçekleştikten işlemin bir gönderme işlemi olduğunu öğrendim. Aynı durumda olabilecek arkadaşlar için işlemdeki alıcının ismi musta** tuf** us**, sorun oluşmaması için ismi sansürlü şekilde yazıyorum. Papara destek ekibine yazdım fakat hala dönüş alamadım, kullanıcıdan Papara profili üstünden parayı geri istedim. Herhangi bir sonuç alamazsam hukuk yolu ile dava açmam gerekir mi veya açtığıma değer mi? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. (not: Instagram sanırım sonradan bu reklama ulaşılmasını engellemek adına yasakladı, bağlantıya tıklayınca reklam bulunamıyor.) Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 860133

Eki Görüntüle 860154

(Okutmamanız için fotoğrafın üstüne çizikler attım :D)

50 TL için dava açsan masraflar daha fazla tutar.

Bu tarz dolandırıcılar Instagram'a nasıl reklam verebiliyor?

Instagram ve YouTube görünüşe göre verilen reklamların içeriğini umursamıyor sanırsam. Daha geçenlerde YouTube üzerinden bildiğiniz p**** reklamı yayınlandı. (Sadece videonun resminde müstechen içerik var, videonun kendisi Hint bir adamın şarkı söylemesinden ibaret)

Ama yine de çocukların görebildiği reklamlara böyle içerikler koyulması doğru değil.

Eki Görüntüle 872896Eki Görüntüle 872897
Dostlar arkadaşa instagram üzerinden ulaşabildim sahte kimlik kullandığını söylüyor ve elinde 50milyon kişiye ait bilgilerinin olduğunu belirtiyor galiba dolandırıcınında kralına denk geldik.
Papara da hesap açmak için TCKN yeterli, 2010 da çok büyük bir TCKN veri açığı yaşandı; o TC bilgileri %99.
Instagram ve YouTube görünüşe göre verilen reklamların içeriğini umursamıyor sanırsam. Daha geçenlerde YouTube üzerinden bildiğiniz p**** reklamı yayınlandı. (Sadece videonun resminde müstechen içerik var, videonun kendisi Hint bir adamın şarkı söylemesinden ibaret)

Ama yine de çocukların görebildiği reklamlara böyle içerikler koyulması doğru değil.
Reklamları botlar inceliyor, botlar kusursuz değil.

Papara da hesap açmak için TCKN yeterli, 2010 da çok büyük bir TCKN veri açığı yaşandı; o TC bilgileri %99.

Reklamları botlar inceliyor, botlar kusursuz değil.

Orası doğru ama bu reklamların içeriklerini gözden geçirmek için birkaç kişilik bir ekip kurulması YouTube için öyle çok büyük bir kayıp olmaz herhalde. Ayrıca reklam defalarca kez şikayet edildi bunca şikayete rağmen kaldırılması 1 haftayı buldu. Parayı veren istediği reklamı yayınlayabiliyor bu tür mecralarda ne yazık ki.

Eki Görüntüle 872896Eki Görüntüle 872897
Dostlar arkadaşa instagram üzerinden ulaşabildim sahte kimlik kullandığını söylüyor ve elinde 50 milyon kişiye ait bilgilerinin olduğunu belirtiyor galiba dolandırıcının da kralına denk geldik.
Anonymous grubu zamanında internete Türk vatandaşlarının bilgilerini sızdırmıştı muhtemelen onu yedeklemiştir. Yaptığı suç bunun, siber suçlara e-mail ile siber ihbarda bulunmanızı öneririm. Muhtemelen polis evine gelse kuzuya döner.

Anonymous grubu zamanında internete Türk vatandaşlarının bilgilerini sızdırmıştı muhtemelen onu yedeklemiştir. Yaptığı suç bunun, siber suçlara e-mail ile siber ihbarda bulunmanızı öneririm. Muhtemelen polis evine gelse kuzuya döner.
Ekran Görüntüsü (87)_LI.jpg

[email protected] adresine mail attım dönüt bekliyorum gelince güncelleme yayılayacağım öneri için teşekkürler.

"Mustafa Tufan Uslu" yazdığını herkes görüyor. Eğer elinizde Story'nin linki, hesap adı yoksa dava açmak zor. Polise suç duyurusunda bulunsanız yeterli olacaktır.
Papara da hesap açmak için TCKN yeterli

Kimlik fotoğrafı, yüz kontrolü? Kimlikteki holograma kadar kontrol var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı