Para biriktirerek bilgisayar almak

Lisede yaptığım olay ama bu zamanda biraz zor gibi uzun bir süre gerektirir. Lise 2'de biriktirerek 1.000 TL'ye 3. Nesil i5, Nvidia GeForce 620M, 4 GB ramli bir bilgisayar almıştım. Aşağı yukarı 8 sene öncesine denk geliyor.
Aynen bende 10. sınıfım lise 2 ye gidiyorum umarım biran önce birikir
Okulda yemek yemek için günlük 10 tl alıyorum hiçbir şey yemiyorum aç kalıyorum ama bilgisayar hayali daha tatlı geliyor :)
Aynen benim kafadansın dostum ayrıca ben okulda yemek yiyorum hem bedava hem de yemekler güzel yani hele bir mercimek çorbası çıkıyor efsane :D

Aynen bende 10. sınıfım lise 2 ye gidiyorum umarım biran önce birikir

Aynen benim kafadansın dostum ayrıca ben okulda yemek yiyorum hem bedava hem de yemekler güzel yani hele bir mercimek çorbası çıkıyor efsane :D
Ben pek sosyal değildim ama pek giderim yoktu. Tek giderim ara sıra dışarı çıkıp içiyordum o kadar. Öğlen yemeğimi falan evde yerdim. O şekilde birikti. Hala sosyal değilim, hala saçma sapan teknolojik aletler alıyorum ara sıra fakat artık masraflarım arttığı için bilgisayara yönelemiyorum :)

Aylık 200 tl alıp okulda hiçbişey yemeyip bayram harçlığını harcamayıp ilk bilgisayarımı almıştım 2800 tl ye. Sonra dan değiştirdim.

Bende senin gibi Lise 2'ye gidiyorum. Akbil parası hariç haftalık 40 TL alıyorum. Genelde haftasonuna kadar da harcamamış oluyorum. Mecburen de okulda bir şey almıyorum. Şuana kadar aldığım bileşenler ve cebimde bulunan para dahil neredeyse 2300 TL biriktirdim. Umuyorum ki bu ayın sonunda İşlemciyi almış olacağım.

Kolay para biriktirmenin başka yollarıda vardır ancak ben cebimde para yokmuş gibi düşünüyorum ve ona göre harcama yapıyorum/yapmıyorum. Bence en iyi yöntem bu :D.

Bende 12.sınıf iken biriktirdiğim parayla R5 2500U +Radeon 540 özellikleri olan laptobu aldım. 4-5ay önce. 3100tl idi şimdi 3500 olmuş galiba alınıcaksa önceden alınmalı. ama biriktirmek biraz zor arkadaşlar 10tl alırken 10tlisinide harcıyorlar yanımızda daha iyi yemekleri yiyiorlar biz 2.5tlye döner yerdik :D gene topluyorum para 500 600 tl var 2 ayda oldu bu nasıl biriktiyse artık :D biraz sabır gerekiyor tabi.

Ben para biriktirerek bilgisayar almayı düşünüyorum. Hiç kimseden yardım almadan, okul harçlıklarımla ve hafta sonu çalışıp kazandığım para ile bilgisayar almayı planlıyorum. Şu anda kasamda 400 TL mevcut. Peki platformda hiç kendi parası ile benim gibi yemeyip içmeyip para biriktiren veya parasını biriktirip güzel bir bilgisayar alan var mı? Varsa kolay biriktirmenin yöntemleri neler ve aldıktan sonra ne hissediyorsunuz 🙂? Yorum yaparsanız sevinirim.

Muhtemelen genç bir kardeşimsin. Bir büyüğün olarak şunu önerebilirim. Bu hedefini kimseyle paylaşma, insanlar seni yolundan çevirebilir. Kasıtlı olarak yapmazlar belki ancak motivasyonunu düşürebilirler. Zamanında 900-1000TL asgari ücret alırken biriktirdiğim parayla telefonumu, bilgisayarımı, ayakkabımdan kıyafetlerime kadar bir çok ihtiyacımı gidermiştim. Yapmak istersen yapabilirsin. Daha iyi bir işe girdiğin zaman ise çok daha iyilerini alacak duruma gelirse, hiç merak etme. Her şey zamanla olacaktır.

Muhtemelen genç bir kardeşimsin. Bir büyüğün olarak şunu önerebilirim. Bu hedefini kimseyle paylaşma, insanlar seni yolundan çevirebilir. Kasıtlı olarak yapmazlar belki ancak motivasyonunu düşürebilirler. Zamanında 900-1000TL asgari ücret alırken biriktirdiğim parayla telefonumu, bilgisayarımı, ayakkabımdan kıyafetlerime kadar bir çok ihtiyacımı gidermiştim. Yapmak istersen yapabilirsin. Daha iyi bir işe girdiğin zaman ise çok daha iyilerini alacak duruma gelirse, hiç merak etme. Her şey zamanla olacaktır.
Arkadaşlarıma söyledim ve inan bana çok destek oluyorlar gaza getiriyorlar hatta yanımdaki çocuk bile biriktirmeye başladı ben başladım diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı