Para biriktirip parça parça bilgisayar toplamak

Yamete Kudasai

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
4.719
Makaleler
4
Çözümler
53
Böyle bir şey yapmak mantıklı mı? Ocak ayına doğru elime 2000-3000 TL arası bir bütçe geçecek. Ben de o paraya güzel bir bilgisayar alamayacağım için tüm parçaları olmayan ama çalışan bir sistem toplamak istiyorum. Hedefim yeni çıkan oyunları yüksekte oynatabilecek bir bilgisayar. Hangi parçalar ilk, hangileri son alınmalı? Bilgisayar toplama ve parçaları birleştirme hakkında hiçbir bilgim yok.
 
Ben olsam en pahalılarını şimdi alırdım. Zaten pahalılar dolar artınca ekstra zorluk çıkartmasınlar.
 
Pazarlık yapa yapa sahibinden ve letgo'da ilan kovalaya kovalaya sistem topladım Nisan ayında. İnsan hemen toplayayım diyor ama acelen yoksa sen de öyle yapabilirsin. İncehesap'tan kampanyaları da kovalamıştım. Bence sistemden ziyade en tatlı şey bilgisayar parçalarını toplamak.
 
Tam parçaları olmasın istiyorsan i3-10100 veya i5-10400 (Non-F) işlemci, H410 anakart, 8GB RAM, 240GB A400 veya WD Green, kalan 400 kadar bütçeyle PSU alıp uzay montaj kullanabilirsin.
AMD alırsan bu bütçeye APU oturur ama yüksek ayar istiyorsun.
İşlemcideki grafik birimiyle ekran kartı alana kadar idare edersen güzel bir sistemin olur.
 
Onun da eli kulağında. Meyve suyundan ÖTV alan devlet büyükleri (!) nasıl oluyor da bilgisayar ve bilgisayar parçalarını es geçtiler anlamadım.
Online eğitimin revaçta olduğu bir dönemde bunu yaparlarsa tepki büyük(?) olur, çok küfür yerler. Gerçi kimin umurunda bunlar, kimsenin.
 
Ben sistemimi sekiz ayda topladım. Her ay birer ikişer parçalar ala ala en sonunda tamamladım geçen ay. Bana sorarsan bence verdiğim kararlar açısından iyi oldu en doğru kararları uzun uzun düşünüp araştırarak verdim ve en doğru sistemi kurmaya çalıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı