Para biriktirme kararı almak

Bende artık biriktirmeme kararı aldım. Ayalarca hard disk alacağım diye para biriktirdim 100 TL ancak oldu. İstediğim diskin fiyatı 2ye katlandı. Bütün parayı yedim az önce.

Ye hocam boş ver yine biriktirirsin. Aç ayı oynamaz.
Ben de okul harçlıklarımdan biriktirmeye çalışıyordum. Ama en fazla 2 gün dayanabildim.

Yani hocam biraz böyle yarını düşünmeliyiz. Paranı harcayıp bitirmek ilk 10 dakika zevkli gelebilir ama sonrası hüsran.

Aç mı kalsaydım? :D

Okula giderken sadece yanıma yol parası aldığım zaman mecbur dayanabiliyordum, ama cebimde para varken aç kalamıyorum. Kantine gidelim diyen arkadaşım kolumdan tutup beni sürüklerken gözüme beni cennete götüren bir melekmiş gibi gözüküyor.

Hocam para biriktirmekte en büyük zorluk arada alayım harcayayım gibi düşünceler. Ben bunu yenmek için kırılarak açılabilen kumbarada biriktiriyorum.

Hocam kumbarayı sürekli kırarsan bereketi kalmaz. Biraz bekle 8 ay falan öyle kır en azından.
Okula giderken sadece yanıma yol parası aldığım zaman mecbur dayanabiliyordum, ama cebimde para varken aç kalamıyorum. Kantine gidelim diyen arkadaşım kolumdan tutup beni sürüklerken gözüme beni cennete götüren bir melekmiş gibi gözüküyor.

Bilgisayarın falan var mı? Yani bir ihtiyacın var mı?

Hocam okula giderken para almayın yanınıza temel ihtiyacınıza yetecek kadar alın sadece. 150TL civarı olunca da dolar yaptırın.

Birikim yapmak da bizim neslin küçüklüğünde kaldı. Şimdi para biriktirsen de biriktirdiğin oranda paranın değeri düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı