Para her şey midir?

Paranın sahip olamayacağı tek şey; Aşk.
Hocam emin misin? Parası için birlikte olan insanlar var :D
Her şeyin para ile alınacağını düşünmüyorum. Para ile satılmayan güzellikler de vardır ;)
Aklıma ne geliyorsa parayla satın alınıyor sanki ya? :D Tabi ki %100 alınır demiyorum :)
Her şey değilse bile, çoğu şey para ile bağlantılı. :)
Bana göre %100 olmasa bile %90 para oldu :D
Bence para her şeydir:) Adamlar parayla İbrahim Tatlıses'i hayatta tuttu resmen. Yakın mesafe kafasından vurulan birini, kara kaşı kara gözünün hatrına hayatta tutmazlar bence:) Kim ne derse desin maddiyat artık bu hayatın gerçeği ve gerekliliği.
Fakir olsaydı ölmüştü. Özel doktorlar tedaviler vb. mis gibi. Biz olsak bir darbe de bize atarlar :D

“Para hiç bir zaman insanı mutlu etmemiştir ve etmeyecektir, doğasında mutluluk yaratan hiç bir şey yoktur. Bir insan ne kadar çok para kazanırsa, o kadar fazlasını isteyecektir.” Benjamin Franklin

Para ihtiyaçların dışında verdiğin değer kadar önemlidir. Örneğin, arkadaşlarınla buluştuğunda az para harcayarak da mutlu olabiliyorsan, para senin için sadece ihtiyaçtır, amaç değil.

Parayla saygi, sevgi, ask, akrabalik ve dostluk satin alamazsiniz.
Para vererek en iyi universitelerin on gozde bolumlerine giremezsiniz.
Para vererek yitip giden sevdiklerinizi geri getiremez, dostlarinizin sizi daha cok sevmesini saglayamaz, begendiginiz insanin size asik olmasini saglayamazsiniz.
Ama sizi paraniz icin seven birilerini bulabilir, zengin oldugunuz ici dalkavukluk yapan yakinlariniz olabilir ya da paraniz sebebiyle size saygi duyan kimselerle birlikte olabilirsiniz. Ama her zaman sunu bilerek yasarsiniz, bu insan benimle param yuzunden birlikte.

İnsan yetinmek nedir bilmedikten sonra, insan hep daha fazlasını istedikten sonra, insan; insan olmadıktan sonra para da dahil olmak üzre hiçbir şey mutlu etmez onu. İnsan elindekinin kıymetini bildikten sonra paranın çok da bir önemi yok.

Eğer bir insan paranın yükünü kaldırabilecek karakterdeyse; evet para önemli şeydir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı