Para Yetmiyor

attentionwhore

Decapat
Katılım
10 Haziran 2019
Mesajlar
5
Ben 15 yaşında bir öğrenciyim. Hayalimdeki bilgisayar 13.500 TL. Ben bunun ütopik olduğuna inanmaya başlayıp daha düşük fiyatlı bir bilgisayar almaya kara verdim. Ama bütçe 1.000 bile etmiyor. Annem ve babamda zaten nerede beleş oraya yerleş mantığı var. Halamlar nankör, zengin ve bencil insanlar. Kendileri yeni bilgisayar alıp eskisini bize verdiler. Verdikleri notebookun klavyesi ve touchpadi çalışmıyordu. Bu notebook ile Half-Life'ta bile kafaya göre FPS düşüşü yaşıyorum. Ama sizden para dilenmiyorum tabii. Haftalık 5 TL alıyorum. Her neyse herhangi bir öneriniz var mı?
 
Son düzenleme:
Garsonluğu bu yaştaki birinin yapmasını önermiyorum. Ülkemizde tabiri caizse garsonlar hayvan yerine konuluyor. Ben de geçen yaz kısa süreliğine garsonluk yapmıştım. Ama yok arkadaş insanlar tüm sınırını resmen benden çıkarıyordu. Onun dışında çok tehlikeli olmayan bir meslekte çalışabilirsin.
Ben garsonluğu sadece öneri olarak yaptım, berberlerde aynı durumda arkadaşım dayak yiyerek ayrılmıştı şahsi görüşüm bir araba galerisinde ya da markette kasiyer olmak.
 
Babanın yanında çalış olmadı para biriktir başka seçeneğin yok. Son olarak babanın cüzdanından yada cebinden her gün bir kaç tl bile olsa al. Denendi çalışıyor. :) Ama gizlice al.
 
Yaşım 38. Ancak genç arkadaşımızın anlattığı pek çok şeyi ben de yaşadım o yaşlarda. Cool görünebilmek için boş kola kutusuna su doldurup içer, hava attığımı zannederdim. Çok uzatmayayım. Kardeşim tatillerinde mutlaka bir iş bul ve kendi emeğinle para kazan. O tadı bir al. Paranı biriktir ama gidip 13500 TL verip bilgisayar alma. 7000 TL ayarında al kalanını birikim yap.
 
Garsonluğu bu yaştaki birinin yapmasını önermiyorum. Ülkemizde tabiri caizse garsonlar hayvan yerine konuluyor. Ben de geçen yaz kısa süreliğine garsonluk yapmıştım. Ama yok arkadaş insanlar tüm sinirini resmen benden çıkarıyordu. Onun dışında çok tehlikeli olmayan bir meslekte çalışabilirsin.
Yaklaşık 6 sene garsonluk ve barmenlik yaptım evet çok iyi bir meslek olduğu söylenemez 2 sene günde 12 saat ayakta 1000 lira için çalıştım ondan sonra daha Elit mekanlarda yaptım bu işi sonuç şu Elit mekanlarda garsonluk yapmak hem zevkli hem kolay üstüne sıcak para da alıyorsun daha alt sınıf cafeler de 50 masaya yeri geliyor tek başına bakıyorsun şuan ki büyük mekanlarda durum farklı genelde 10 masa başına 1 garson verirler bu bence gayet iyi Lise yıllarımda 2010 felan yaz tatilinde 2 ay çalışıp Core 2 Duo lu pc almıştım sırf Silkroad online oynamak için halen tıkır tıkır çalışıyor :D
 
Çıkış yolu basit. Senin için o rakamlar ütopik geliyorsa daha hesaplı sistemler kovalamalısın. Akademik başarını yüksek tutup bir kanıt olarak göstermeyi deneyebilirsin. Bu yol ile halledemiyorsan harçlıklarını ve bir/bir kaç yaz tatili boyunca işte çalışarak elde edeceğin parayla bu hayalini gerçekleştirebilirsin.

Bende zamanında bir sistem hayalim vardı ve karşıma çıkan engelleri kendi içimde büyüttüm ve bunları bahane olarak kendime kabul ettirdim. Zaman geçtikçe bunların gereksiz olduğunu anladım. İnsan isteyince her şeyi yapabiliyor. Yeter ki istesin ve bu yolda gerekli çabayı sonuna kadar göstersin. Her ne kadar zor yollardan geçecek bile olsa. Sonuca ulaşınca o zorlukları iyi ki çekmişim diyebiliyorsan ne mutlu sana.

Yakında hayatımda ilk defa bir işte çalışmaya başlayacağım. Umarım bazı şeyler için geç kalmamışımdır. Sana da tavsiyem vaktin var iken daha fazla bekleme ileride pişman olmamak adına. Hayaline giden yolda başarılar.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı