Para Yetmiyor

attentionwhore

Decapat
Ben 15 yaşında bir öğrenciyim. Hayalimdeki bilgisayar 13.500 TL. Ben bunun ütopik olduğuna inanmaya başlayıp daha düşük fiyatlı bir bilgisayar almaya kara verdim. Ama bütçe 1.000 bile etmiyor. Annem ve babamda zaten nerede beleş oraya yerleş mantığı var. Halamlar nankör, zengin ve bencil insanlar. Kendileri yeni bilgisayar alıp eskisini bize verdiler. Verdikleri notebookun klavyesi ve touchpadi çalışmıyordu. Bu notebook ile Half-Life'ta bile kafaya göre FPS düşüşü yaşıyorum. Ama sizden para dilenmiyorum tabii. Haftalık 5 TL alıyorum. Her neyse herhangi bir öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Garsonluk değil komilik yapacaksın. Büyük mekanlarda kimse 15 yaşındaki bir öğrenciyi garson yapmaz zaten. Komi olursun, getir götür yaparsın. Masa silersin. Yerleri silersin. Su, içecek taşırsın, yeri gelir çaycın namaza gider çay yaparsın, doldurursun vs. Ben hepsini uzun yıllar yaşadım ve uzun yıllar da çalıştım öğrenci olarak.

Çalışma saatleri yüksek, 12 saatte anca bir, bir buçuk saat oturabiliyordun. Zor ama ayaklarının üstünde durmayı öğreniyorsun. İş hayatının pislik yüzünü öğreniyorsun. Paraya da ihtiyacın varsa çalışabilirsin. O miktarda parayı tek toplaman da imkansız. 3-4K civarında bir PC al, o da yeterli gelir.

İlerde mesleğini eline aldığında istediğin özellikte alırsın.

NOT: Askeri ücret altına çalışma. İnsan gibi çalıştırmıyorlar bari hakkını tam al.

Sana kendinden başkası yardım edemez.

Kendi paranı kazanmadan, PC senin için bir hayal.

Bende kendi hikayemi anlatayım: Liseden mezun oldum. YGS'ye girdim. Olmadı. Yerleşemedim. 1 sene uzattım. Kış sezonundaydım o zaman. Ve kendime yeni PS3 almıştım. O da bozuldu. Adam bozuk satmış.

Biz zengin değiliz. Kendi yağımızda kavrulan bir aileyiz. Ama kalkıp da kendim 1 saat oyun oynayacağım diye kalkıp 400-500 lira para istemek benim zoruma gitti. Harbiden kafama taktım. İş bulup çalışacaktım.

Bir iş buldum. Yaş 18. Garsonluk yaptım. Hastane Kantininde. Sabah 9 akşam 9. Ücret? 40 TL.

Daha sonra duydum, oraya giren 2 gün sonra kaçıyormuş. Harbiden de öyle. Sabah öğrenci ve doktorlara çay, poğaça. Öğle yemeği ve çay. Akşam da hem hasta ziyaretçisi hem doktoru. Ayrıca odasına çay, kahve isteyenler cabası. Oturmak yok. Hep ayakta.

Ben 2 ay çalıştım. ( 4 gün çalışıyorum 3 gün ders) Ve gelen parayla PS3 aldım. Ayrıca kendi ailemden para istemeye utanıyordum. Ama kendi paramı kazanıyordum. Yoruldum mu? Çok. Ama kendimi zorunda hissediyordum. Halbuki değildi :). Ama kastım. Çalıştım. Paramı kazandım. Aldım PS3. Cebime de harçlık kaldı. Onunla geçirdim. Sonra bıraktım orayı. Üniversite Sınavına tekrar girdim ve kazandım.

Küçükken alış. Ezilmeye alış. Yoksa iş bulamazsın.

Özet: çalış. Paranı kendin kazan. Ucuza PS3 al. 1000 2000 PC senin için çok çok zor. Gerek de yok.

Küçükken alış. Ezilmeye alış. Yoksa iş bulamazsın.
Kesinlikle. Bu yaşlarda ezilmek, hayatın gerçeklerini görmek inanılmaz bir şekilde okumak için azim sağlıyor ve biraz hayatın PC'den, oyundan ibaret olmadığını görüp dışa açılıyorsun. Zor ama güzel deneyim kazandırıyor insana.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı