Paramı nasıl biriktirmeliyim?

Parayı harcayacağımı düşünmüyorum çünkü 2 3 senedir yeni bir bilgisayar istiyordum ailemden. Ailemle ocağın başına anlaştık ve ben de o zamana kadar ekran kartı için para biriktirmeye başladım. Yaklaşık 2 aydır biriktiriyorum ve 500 TL biriktirdim ayrıca bu hayatımda bir ilk. Daha önce bu kadar para biriktirmemiştim.
Biriktirmen iyi bir davranış. Ümidi kırmak istememem ama daha hızlı para kazanmak için bir kaç şeye daha baksan iyi olur. Ne yazık ki ülke de kur oranları çok dengesiz ve teknolojik parçaların çoğu yurtdışı kaynaklı üretildiği için sürekli fiyatları artıyor. Bilgisayarı gerçekten isitiyorsan daha yeni para kaynakları bulman gerekiyor. Şuan dışarıda malum sebeplerden iş bulman çok zor eğer elinde herhangi bir yeteneğin varsa bunu satmayı denemek en mantıklısı.
 
Elindeki parayı istediğin bir bankaya yatırıp ne kadar ay kalacağını seçiyorsun. Banka senin parana kaldığı süre boyunca faiz ekliyor. Ne kadar parayla ne kadar faiz alabileceğin bankların sitesinde yazıyor. Tek yapman gereken şey vade bitene dek paraya dokunmamak yoksa faiz bozulur baştan başlarsın.

Not: 18 yaşından küçükseniz bazı bankların çocuklara özel hesapları var onlara bakabilirsiniz ya da ailenizden birinin adına açtırabilirsiniz.

Tavsiye1: Bütün bankaların faiz oranlarını iyice inceleyin bazı bankalar diğerlerinden %1,%2 fazla veriyor bu baya iyi bir fark.

Tavsiye2: Parayı harcıyacağınızı düşünüyorsanız hiç girmeyin boşuna vakit kaybedersiniz.
Parayı ne kadar süre tutmam gerekiyor peki? Örn: elimde 500 TL var. 2 sene sonra ne kadar param olabilir?
 
Parayı ne kadar süre tutmam gerekiyor peki? Örn: elimde 500 TL var. 2 sene sonra ne kadar param olabilir?
500tl ile çok bir şey yapamazsın ama şuan ziraat bankası 6.5 faiz ve maks. 720 gün mevduat veriyor. Bu durumda vade sonunda 64 TL kadar kazanıyorsun. Ne kadar fazla paran varsa o kadar fazla faiz alırsın para parayı getirir hesabı. (Değerler ve faizler başka bankalarda daha fazla veya az olabilir)
Not: Sanrım çoğu banka 1000tl altı mevduat hesabı açmaya izin vermiyor.
 
Merhaba. Yaklaşık 2 aydır paramı biriktiriyorum ve şu an elimde 500 TL var. Seneye ocağın ilk haftasında yeni bir bilgisayar alacağız ve ben de bu bilgisayara alacağım ekran kartı için para biriktiriyorum. Bildiğiniz üzere hem stoklardan, hem de gün geçtikçe kötüleşen ekonomimiz yüzünden fiyatlar sürekli artıyor. Bu arada ben paramı kumbarada biriktiriyorum. Sizce paramı nasıl, nerede biriktirmeliyim? Ne yapmamı önerirsiniz?

Mevduat olarak az bir bütçeyse eğer pek bir gelir elde etmezsiniz. Eğer ki ana paranıza kâr olsun istiyorsanız. En uygunu ve en kötü ihtimalde bile altındır. Altın her zaman için garantilidir. Keza uzun vade de ise uygun olabilir. Tavsiyedir. Ana paranıza kâr düşünmüyorsanız kumbaranızda kalabilir. 😉 Buradan mevduat gelirlerine bakabilirsiniz. Faiz Hesaplama, En Yüksek Mevduat Faiz Oranları ile Banka Faizleri
 

Geri
Yukarı