Çözüldü Pardus kurulu diski Windows'a geri kazandırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ahmet.abi

Megapat
Daha fazla  
Selam Technopat sakinleri. Benim böyle bir sorunum var. Pardus kurumsal 2013 kde 64 bit sürümünü indirdim.
Sonra 2 gigabytelik flash diske yazdırdım ve windows sabit disk bölümlendirme ayarlarından 10 gb ayırdım.
Daha sonra Pardusu sorunsuz bir şekilde kurdum. Çalıştırdım. Ancak şimdi windows 7 ye giremiyorum. Bilgisayar açıldığıdında direk boot edip Pardus işletim sistem seçeneğine giriyor. Ama maalesef o seçenekler arasında windows 7 yok. Sadece Pardus ve Pardusun güvenli mod seçeneği mevcut. Windows 7 ye nasıl girebilirim ? Lütfen yardımcı olur musunuz ? Bir de bir sorum var. Pardusu kaldırmak istersem, ayırdığım 10 gb bölümü tekrar birleştirip hiç ayrılmamış gibi yapabilir miyim ?

Eğer isteseniz Pardusu ve usb imaj yazdırma programlarını indirdiğim siteleride verebilirim.

Not: İşletim sistemim windows 7. Bilgisayarım dizüstü dell inspiron n5110 model.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle sağol cevapladığın için. Ancak öncelikli sorunum Windows 7'ye hiç bir şekilde girememekti. Son çarem format olduğu için format atmak zorunda kaldım. Windows 7'ye girememe sorununu bu şekilde çözdüm. Format sonrası verdiğin programı indirdim. Fakat boot bölümünde sadece Windows 7 mevcut. Format sonrasında sanırım Grub'dan kurtuldum. Şimdi Pardus kurmadan önce ayırdığım 10 gb alanı tekrar geri almak istiyorum. Lakin bu 10 gb alanın biçimini Pardus kurarken mecburi olarak ext4 yapmıştım.
Sorum şu: Bu 10 gb alanın biçimini nasıl ntfs yapıp Windows 7'den hiç ayrılmamış gibi birleştiririm?

Seçtiğim disk için delete butonu aktif değil. "Wipe partition" seçeneğini mi seçmem gerekiyor?

Disk bölümlendirme.png

Disk bölümlendirme 2.png

Disk bölümlendirme 3.png

?

Hocam resimleri attım ama görmekte problem yaşamıyorsundur umarım.

Yardımcı olabilecek kimse var mı ? Lütfen bakıp geçmeyelim. Bilen varsa yardım etsin lütfen !

move/resize seçeneğini seçin, onu seçince bi ekran açılır; sürükleyerek o 10GBlık kısmı C'nin içine alın ve apply deyin. Yanlış hatırlamıyorsam genel olarak böyle yapılıyor olması lazım, siz yine dikkat ederek yapın.

Hocam resimlere dikkat edersen 10 gb alanda o seçenekler mevcut değil !

Hayır zaten C kısmında o işlemleri uygulayacaksınız. Öyle yaptığınızda o 10Gblık kısmı içine alacak şekilde sürükleme yapacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı