Pardus nasıldır?

Hatta Pardus'un geliştirici ekibi sudo komutunda ince bir açık bulup kapatmışlar.

Pardus ekibinin yaptığı bir şey yok, açığı kapatan Debian ekibidir, Pardus sadece security depolarını güncelleyerek sudo paketinin açık kapatılmış sürümünü depolarına ekledi. Pardus ekibinde böyle bir açığı bulup kapatacak yetenek ve tecrübe maalesef yok. Adamlar Xfce'nin güncel sürümünü depolarına eklememek için henüz kararlı değil kabilinden argümanlar üretip, sonra LibreOffice'in güncel sürümünü depoya ekledik diye hava atmayı bilirler ancak. LibreOffice sürümünü de kendileri paketlemiş değiller zaten, paketlenmiş bir sürümü eklemişler depoya. Her yeni sürümde duyurdukları 100'ler paket güncellemesi aslında Debian depolarında yaptıkları senkronizasyondan başka bir şey değil. Ellerinin değdiği paket sayısı 5-10'u geçmez.

Xfce 4.16 sürümünü Debian 10 OBS depomda paketleyip sistemimi güncelledim ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ekipleri palavra sıkıp sosyal medyalara laf yetiştireceğine biraz uğraşarak paketleme yapabilirdi. Böylece saçma sapan argümanların peşine düşmek zorunda kalmazlardı.

Pardus desteği de ayrı bir muamma, yeterli bilgi seviyesine de sahip değiller. Çok defa kullanıcıları yanlış yönledirdiklerine bizzat rastladım.

Pardus kullanıcıları da ayrı bir muamma, bir kurumda farklı bir Linux dağıtımı kullanıldığını görmüşler, özgür yazılım adına sevineceklerine, neden Pardus kurmamışlar diye üzülüyor beyfendiler. Neresinden tutsan elinde kalacak yaklaşımlar...
 
Son düzenleme:
 

Geri
Yukarı