Part-time için 5 bin TL ücret iyi midir?

Tam zamanlı çalışma 4857 sayılı iş kanuna göre haftalık olarak 45 saat çalışma saatine sahiptir. Yine iş kanununa göre ise bu durum günlük olarak 7,5 saate denk gelir. Tam zamanlı çalışanlar günlük 7,5 saat olmak üzere 6 gün boyunca 45 saat çalışırlar, seninki 36 saaate denk geliyor

Part time denmesi için çalışma süresinin en çok 30 saat belirlenmesi gerekir. İş kanununa göre haftalık çalışma süresi en fazla 45 saattir bundan hareketle part time çalışma süresi için ortalama 30 saat demek mümkündür. Bu bahsedilen 30 saat haftanın günlerine yayılabilir.

45 saatlik çalışma üzerinden asgari ücretli saati 188,9 liraya çalışıyor. Kanunen 40 saatin üzerindeki tüm çalışma saatlerinin de ödemesini alabiliyor (alabilir).
36 saatlik çalışmanın karşılığını kolayca hesaplayabilirsiniz.

Haftada kaç gün, kaç saat ve ne kadar ücret part time olur örnek olarak verebilir misiniz? Benim de kafamı o kurcaladı zaten 2 saat fazla çalışsam asgari ücret vermeleri gerekir 2 saat az çalışıyorum neden 5bin?

Üniversite de part time çalışıyordum. 1 ay çalıştım gerçi. Akşam 6-9 arası günde 3 saat çalışıyordum asgari ücretin 3'te 1'ini alıyordum. Yani şu anki paraya oranla 3000 TL filan. Cumartesi-pazar çalışmıyordum.

Esen olsun, 12'den 6'ya bir yere başladım. Hafta sonu 1 gün izin 1 yemek, sigorta var. 5K maaş verecekler, sizce nasıl?

Bir giyim firmasında part-time çalışıyorum. Haftada 30 saati geçmem yasak. Maaş olarak yemekle birlikte 7K + 1400-1800 arası prim var. Kıyas olsun. Ama saatler Shift gereği çok değişebiliyor.

8-17
9-18
10-19
11-20.. Gibi gidiyor akşam 22.00 son çıkış

şöyle hesaplayalım. 7,5 ama yemek de varmış 8 saat günlük asgari ücret, aylık 8506 olduğuna göre, 283,5 lira. saati 35,4 eder. 6 ile çarp, bir de 30 geri... 6.379,5 lira ediyor. haydi 6000 olsun. 5 bin az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı