Passat lüks araba mı?

Bu paraya boş Passat alan adamın tek derdi ortamlarda arabalardan anlamayan birkaç kerize D segment Passat'a biniyorum demektir.
Aynen öyle, arabanın kullanıcı kitlesi böyle. Ne yapalım yani? Kullanıcı kitlesini mi değiştirsin firmalar? Beklentini anlamıyorum bu konuda. O kafada olan adam gidip bizim yapmayacağımız şekilde boş paket Passat alır, bizim gibi başka biri de o parayı ona vermek yerine dolu C segment araba alır. Seçenekler belli, hitap ettikleri kitleler belli. Passat'a "lüks araba" diyen bir zombi topluluğu ülkeyi sardı diye Passat premium olmadığı gibi VAG'ı lanetleyenler var diye arabalar da çöp olmuyor.

Madem azarladığım birşey yok ise gelip bana bunu deme hakkın yok! Sen benim bilgi ya da mühendislik seviyemi neye göre ölçüyorsun? Benim sadece AutoClub izleyip oradan duyduklarımı yazdığımı nereden biliyorsun? Sen hiç hayatında bir motor söküp, piston silindir segman değiştirdin mi? Hayatında pic programlama ile yol bilgisayarı benzeri işlerle uğraştın mı? Hiç şanzıman sökülürken ustaya yanlış taktığı geri vites dişlisini görüp uyardın mı? Beni neye göre tartıp da bu kelimeleri yazıyorsun anlamıyorum. Neyse uzun uzun yazıpta kendimi aklamaya ya da aaa evet bilgiliyim bak diyecek birisi değilim. Ama kafandaki bana karşı olan yapı ve şu aşağıda yazdığın ithamları yazmadan önce bence bir kez daha düşünmelisin. Nitekim ben senin hakkında bu tarz bir yorumda bulunmadım çünkü seni tanımıyorum, bilgisin evet ama bunları video'dan mı? Araştırarak okuyarak mı? Sanayi ortamından gelerek mi edindiğini bilmiyorum. Hangisi olursa olsun seni azarlamadım ve saygısızlık yapmadım. Orada tek dile getirmeye çalıştığım nokta seninde yukarıda kabul ettiğin gibi maliyet falan hikaye ama ben bunu anlatamadığım için cevap yazmak istemiyorum idi.

Sen hiç hayatında bir motor söküp, piston silindir segman değiştirdin mi?
Yaptım, hatta fiyatlar gereksiz yüksek olmasa eski arabalardan birini alıp sıfırdan pistonlarına kadar söküp yenileme projem var. Yıllardır forumdaki eski yönetiminde olan kişilerin de bildiği ve şahit olduğu bir fikrim bu.

Hayatında pic programlama ile yol bilgisayarı benzeri işlerle uğraştın mı?
Yaptım, yazılım modifikasyonu da yaptım önceki 2 arabamda. O arabaya yaptığım modifikasyonlar da yine buradan beni tanıyanların bildiği bir konu.

Hiç şanzıman sökülürken ustaya yanlış taktığı geri vites dişlisini görüp uyardın mı?
bunu yapmadım.

Hangisi olursa olsun seni azarlamadım ve saygısızlık yapmadım.
O anki durumda gereksiz kişisel algıladım, bu konuda haklısın.

Ya ne gerek var tartışmaya? Hepiniz kaç yaşında adamlarsınız. İki firma yüzünden gece gece baş ağrısına ve kalp kırmaya ne gerek. var? Şu iki günlük dünyada bir ceviz kabuğu doldurmayacak sebepler için tartışmaya gerek yok..

@Yararsız Üye İlk başta marka savunmadığını söylemene rağmen VAG'a salladığımda (haklı olarak) gard alıyorsun, ben de bunun nedenini sorgularım. Evet, 400 binlik D segment diye sattıkları araca manuel klima koyuyorlarsa ben bunu eleştiririm. Derim ki 370 bine satma, 390'a sat ama koy bu artık 2021 yılında standart olmuş zımbırtıları.

Yarın Peugeot konusu açılırsa onda da kıstıkları konular hakkında konuşabiliriz, markaya özgü değil benim eleştirim, işin garibi hep VW denk geliyor ve ona sallıyorum. Tesadüf mü acaba?

Bu arada sana o olayı anlatan bayici arkadaşı tanımak hala istiyorum, cevap vermedin 50 bin indirim yapacaksa valla bak yemini bozup VW almayı düşünebilirim

İlk başta marka savunmadığını söylemene rağmen VAG'a salladığımda (haklı olarak) gard alıyorsun, ben de bunun nedenini sorgularım.
Bir gün yine objektif olunmadığını düşündüğüm bir konuda başka bir şey üzerinden yorum dönsün, o konuda da farklı markanın o seçiminin olası nedenini ve kullanıcı kitlesi farkını savunurum. Bana ne VAG'dan, hayatımda 1 defa yolum kesişti ve memnun kaldım ama bana uyan profilde arabası olmadığı için 1.5 yıl içinde değiştirme kararı aldım. 5. defa araba alıyorum yakında, 5. marka seçimim olacak. Aynı markayı kullanmak yerine mümkün olduğu kadar değiştirip olabilecek kombinasyonları deneyimlemeye çalışıyorum.

Derim ki 370 bine satma, 390'a sat ama koy bu artık 2021 yılında standart olmuş zımbırtıları.
Senin, Ercan'ın ve benim fikrime göre böyle ama yapılan anketlerden çıkan sonuçlara ve pazarlama başarısına göre böyle değil demek ki. O araba için şartlara göre 370 bin TL tavan fiyat konulmuşsa bir pakette bunun üzerine çıkmazlar. Dediklerini mi tercih ederim yoksa tavan hava yastığını mı? Ben de dediğin otomatik yardımcıları tercih ederim ama demek ki kullanıcı kitlesinin önceliği farklı. Kullanıcı kitlesinin içinde miyiz bu arabanın? Değiliz. O zaman başka alternatifler var ki hâlâ bu 2 markanın baz model D sınıfı arabası yerine dolu Superb için 20-30 bin TL vermek çok daha mantıklı diyorum.

Geçen yıldan beri liste fiyatlarına saydırıyorsun, ben de "bana açıklanan" pazarlama yöntemini söyledim. Bunda bir sorun olur mu?

Geçen yıldan beri liste fiyatlarına saydırıyorsun, ben de "bana açıklanan" pazarlama yöntemini söyledim. Bunda bir sorun olur mu?
Ben dedim ki hayvan gibi indirimlere rağmen (herkese havadan 40 50 bin indirim yaptıklarını söylüyorsun ama hala inanasım gelmiyor) kar marjlarını devasa koruyabiliyorlarsa bu adamlar işi çakallığa vuruyor.

Bu arabalar bu donanımlar gelse de, gelmese de satacak. Çünkü robotlatmış aptal bir kitlesi var. Anket tamamen hikaye. Dolayısıyla göz boyama derdindeler, bu da tam olarak AHLAKSIZLIK oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…