Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Aynen öyle, arabanın kullanıcı kitlesi böyle. Ne yapalım yani? Kullanıcı kitlesini mi değiştirsin firmalar? Beklentini anlamıyorum bu konuda. O kafada olan adam gidip bizim yapmayacağımız şekilde boş paket Passat alır, bizim gibi başka biri de o parayı ona vermek yerine dolu C segment araba alır. Seçenekler belli, hitap ettikleri kitleler belli. Passat'a "lüks araba" diyen bir zombi topluluğu ülkeyi sardı diye Passat premium olmadığı gibi VAG'ı lanetleyenler var diye arabalar da çöp olmuyor.Bu paraya boş Passat alan adamın tek derdi ortamlarda arabalardan anlamayan birkaç kerize D segment Passat'a biniyorum demektir.
Özellikle azarladığın bir şey yok da ikinizden farklı olarak yaklaştığım tek bir konu var, ne ben anlatabildim ne de siz anlamaya çalıştınız Jira ile. Kendini ifade edemeyen herkes gibi haliyle ters olma hali geldi bir an.
Çünkü fikirlerimiz çok farklı değil, tek fark kullanıcı profiline göre bunların seçimlerinin yapıldığını ve her marka için bu pazarlama yöntemlerinin değiştiğini söylüyorum. Senin dediğin şeyi üşenmeyip hesaplayıp kafamdan ilk yaptığım ithalat maliyet farkının olmadığını görüp hak verebiliyorum. Karşımdan aldığım cevap ise hâlâ anlatmaya çalıştığım konu üzerine değil. Gereksiz şekilde gayet basit nüans varken "ben sana cevap vermeyi bıraktım" ve "iyi sindirsin yorumu" gibi tepkiler geliyor. Ne münasebet? Biz şu anda maç mı yapıyoruz yoksa fikir mi paylaşıyoruz? Burada uzun süreli bir çalışanından aldığım bilgiye göre farklı bir noktayı anlatmaya çalışıyorum, dediğimden farklı bir mesajla cevap geliyor.
İşte bundan bahsediyorum, sen ya da ben o arabayı almayız ama başka birisi çıkar otomatik kliması olmasın ama D sınıfı arabada da acil fren destek sistemi olsun der. Ürünlerin kullanıcı profili bu tür farklı kriterlere göre değişir, bu yaptığın da "ben onaylamıyorsam saygı duymam" mantalitesinin ötesine geçmiyor.
Objektif olunması lazım diyen benim, burada konuda geçen arabanın rakibini yakında alacak olan benim ama ikinize göre sabit fikirli ben oluyorum öyle mi? Bir de gece gece çocuk gibi azarlama hakkını kendinde görüyor arkadaş, merak ediyorum hangi mühendislik bilgisine sahip acaba? AutoClub'da izlediği videolardan başka neyi araştırmış?
Yaptım, hatta fiyatlar gereksiz yüksek olmasa eski arabalardan birini alıp sıfırdan pistonlarına kadar söküp yenileme projem var. Yıllardır forumdaki eski yönetiminde olan kişilerin de bildiği ve şahit olduğu bir fikrim bu.Sen hiç hayatında bir motor söküp, piston silindir segman değiştirdin mi?
Yaptım, yazılım modifikasyonu da yaptım önceki 2 arabamda. O arabaya yaptığım modifikasyonlar da yine buradan beni tanıyanların bildiği bir konu.Hayatında pic programlama ile yol bilgisayarı benzeri işlerle uğraştın mı?
bunu yapmadım.Hiç şanzıman sökülürken ustaya yanlış taktığı geri vites dişlisini görüp uyardın mı?
O anki durumda gereksiz kişisel algıladım, bu konuda haklısın.Hangisi olursa olsun seni azarlamadım ve saygısızlık yapmadım.
İlk gelenler GT Line diye geçiyordu artık Line ibaresi kalktı ve GT oldu...Bravo çok iyi açığımı yakaladın. Clio'ya da bak belki AFU standartta yoktur.Opsiyon... GT pakette geliyor, GT Line'da standart değil.
Bir gün yine objektif olunmadığını düşündüğüm bir konuda başka bir şey üzerinden yorum dönsün, o konuda da farklı markanın o seçiminin olası nedenini ve kullanıcı kitlesi farkını savunurum. Bana ne VAG'dan, hayatımda 1 defa yolum kesişti ve memnun kaldım ama bana uyan profilde arabası olmadığı için 1.5 yıl içinde değiştirme kararı aldım. 5. defa araba alıyorum yakında, 5. marka seçimim olacak. Aynı markayı kullanmak yerine mümkün olduğu kadar değiştirip olabilecek kombinasyonları deneyimlemeye çalışıyorum.İlk başta marka savunmadığını söylemene rağmen VAG'a salladığımda (haklı olarak) gard alıyorsun, ben de bunun nedenini sorgularım.
Senin, Ercan'ın ve benim fikrime göre böyle ama yapılan anketlerden çıkan sonuçlara ve pazarlama başarısına göre böyle değil demek ki. O araba için şartlara göre 370 bin TL tavan fiyat konulmuşsa bir pakette bunun üzerine çıkmazlar. Dediklerini mi tercih ederim yoksa tavan hava yastığını mı? Ben de dediğin otomatik yardımcıları tercih ederim ama demek ki kullanıcı kitlesinin önceliği farklı. Kullanıcı kitlesinin içinde miyiz bu arabanın? Değiliz. O zaman başka alternatifler var ki hâlâ bu 2 markanın baz model D sınıfı arabası yerine dolu Superb için 20-30 bin TL vermek çok daha mantıklı diyorum.Derim ki 370 bine satma, 390'a sat ama koy bu artık 2021 yılında standart olmuş zımbırtıları.
Ben dedim ki hayvan gibi indirimlere rağmen (herkese havadan 40 50 bin indirim yaptıklarını söylüyorsun ama hala inanasım gelmiyor) kar marjlarını devasa koruyabiliyorlarsa bu adamlar işi çakallığa vuruyor.Geçen yıldan beri liste fiyatlarına saydırıyorsun, ben de "bana açıklanan" pazarlama yöntemini söyledim. Bunda bir sorun olur mu?