Patron mu işçiye muhtaç işçi mi patrona?

Neden komunizme karşı olduğunu ve patronun emek sömürdüğü söylemi hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum yazarsan sevinirim

İşçi kendi kendisine refah sağlayamaz mı?

Komunizme karşıyım devlete tapıyorlar. Serbest piyasa ile isteyen istediği maaşı verir işçi uygun olanda iş bulur patron işçi bulamaz ve şartları uygunlaştırır bu sayede işçi kazanır şartlar uygun olursa patronda kazanır.

İşçi kendi kendisine refah sağlayamaz mı?

Saglayabilir ama isciler patron(is veren) kisilere muhtac, aynisi da patron icin gecerli bence. Sonucta bir is olsa ama o is icin calisıcak kisi olmazsa yani o isten anlayan az kisi varsa bu zaman iscilerin sartlari(maasi, status, sayginligi) artar ve patron bu sefer ihtiyac duyar isciye. Ya da bir iste calisan cok kisi var ama issiz birinin ise ihtiyaci varsa o patrona muhtac olur.

Komunizme karşıyım devlete tapıyorlar. Serbest piyasa ile isteyen istediği maaşı verir işçi uygun olanda iş bulur patron işçi bulamaz ve şartları uygunlaştırır bu sayede işçi kazanır şartlar uygun olursa patronda kazanır.
Anarko komünizm? Ayrıca artı değer hakkında bir düşüncen var mı

Patron işçinin emeğini yemiyor mu sizce ona daha az maaş vererek 6 saatlik kazancını yemiyor mu mesela ne düşünüyorsun bu konuda
Patron o konuma gelebilmek için yıllarını vermiş, bilgi birikimi ve tecrübe elde etmiş. Büyük ihtimalle patron da zamanında aynı yollardan geçti.

Yani bu sayede hakkını yemesi normal mi olmuş oluyor?
Burada hak yenmiyor. Tamam, işçiye hak ettiğinden az maaş vermen yanlış, ancak işçi işinde uzmanlaşınca daha fazla para kazanabilir. Ayrıca yıllarını okumakla harcamış bir doktor ile ilkokul mezunu bir inşaat işçisinin maaşının aynı olması sizce de saçma değil mi?

Burada hak yenmiyor. Tamam, işçiye hak ettiğinden az maaş vermen yanlış, ancak işçi işinde uzmanlaşınca daha fazla para kazanabilir. Ayrıca yıllarını okumakla harcamış bir doktor ile ilkokul mezunu bir inşaat işçisinin maaşının aynı olması sizce de saçma değil mi?
Maaşı aynı olsun demiyorum zaten patron yani burjuva var oldukça işçinin hakkını yiyor

Bence cok da degil. Sonucta o isci olmazsa o doktor barinamaz ben olaya hep boyle bakiyorum. Herkese esit deger verilmesi daha mantikli. Ve bence insanlar doktorlara daha buyuk biri gozuyle bakiyor su insan iscisi ilkoldan mezun bir şey bilmiyor cahil diye dusunuyorlar genelde. Ama belki de o isci cok kulturlu bilgili biridir ki bunlar is hayatinda onemli degil ama dedigim gibi herkes birbirine bagli yasiyor doktor olmazsa isci sagligindan olur calisamaz calisamazsa doktor barinamaz cunku onun evini yapan adam o isci.

Sonuçta patrona o mal varlığı gökten gelmiyor. Patronları ayaklarını masanın üstüne atmış, pipo içen göbekli adamlar sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çoğu oraya gelebilmek için hayatının en önemli zamanlarını, enerjilerini harcıyor. Gerçek bir şirketin patronu olabilmek için zeki ve düşünme gücü yüksek birisi olmanız gerekiyor. Bütün bunlar da patronu rastgele bir işçiden üstün kılıyor.

Bence cok da degil. Sonucta o isci olmazsa o doktor barinamaz ben olaya hep boyle bakiyorum. Herkese esit deger verilmesi daha mantikli. Ve bence insanlar doktorlara daha buyuk biri gozuyle bakiyor su insan iscisi ilkoldan mezun bir şey bilmiyor cahil diye dusunuyorlar genelde. Ama belki de o isci cok kulturlu bilgili biridir ki bunlar is hayatinda onemli degil ama dedigim gibi herkes birbirine bagli yasiyor doktor olmazsa isci sagligindan olur calisamaz calisamazsa doktor barinamaz cunku onun evini yapan adam o isci.
Dediğiniz mantıklı. Ancak şunu da unutmayın. Arada fark var. Bir kişinin doktor olabilmesi için yıllarca okuyup, bilgi sahibi olması gerekmektedir. Ancak ilkokul terk birisi de inşaatçı olabilir. Ben burada tüm inşaat işçileri cahildir demiyorum. Ancak bu işe çok küçük yaşlarda başlayan bile var. Bu da pek bilgi gerektiren bir iş değil. Ben bunu söylüyorum. Tüm inşaat işçileri cahildir demiyorum. En basitinden, şu an oturduğumuz evler inşaat işçileri tarafından yapıldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı