Çözüldü Pavilion DV2500 USB'den Boot

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

dhizek

Centipat
Yer
Adana
Daha fazla  
Selam. Arkadaşım SSD almış. Benden de HDD ile değiştirmemi rica etti. Laptop marka ve modeli HP Pavilion DV2500 bu arada. Önce SSD'yi kendi bilgisayarıma takıp yeni birim oluşturarak aktifleştirdim. Daha sonra laptopa taktım. USB'yi takıp Boot menuden USB hard Drive'yi seçtim ve "please remove this Media and press any Key to reboot" hatasını aldım. BIOS Phoenix BIOS. Gelişmiş ayarlar seçenekleri falan da yok. Ne yapmalıyım?

Çözüm
  • Boot menüsünde USB bellekten boot etmek için USB Hard Drive kısmını seçmeyeceksiniz.
  • Sistem eski olduğu için ilk olarak UEFI destekliyor mu diye bakın. İşlemcisi 4. Nesil Intel değilse USB belleği MBR formatında hazırlayın.
  • Boot Menüde USB bellek Hard Drive altında olur. Zaten Hard Drive yanında bir "+" işareti olur, ona girince altta USB belleği görürsünüz.
Sizin sorun SSD ile değil, siz daha USB bellekten boot etme aşamasındasınız gibi.
Hocam selam. Eski model bilgisayarlara SSD takılamıyor diye bir duyum aldım. Aynı şekilde USB ile format da atılmıyormuş. Doğru mudur?
Bu bilgi doğru ama sizin sistem için geçerli deği, aşırı eski sistemlerde geçerli. Boot menüsünde "USB Hard Drive" olan cihaz USB'den boot edebilir. Doğru kısma girmeniz lazım.

• Belleği MBR hazırlayın.
  • Boot menüde yoksa BIOS'ta BBS Priorities altında USB'yi ilk sıraya alabilirsiniz.
  • Boot menüsünde USB bellekten boot etmek için USB Hard Drive kısmını seçmeyeceksiniz.
  • Sistem eski olduğu için ilk olarak UEFI destekliyor mu diye bakın. İşlemcisi 4. Nesil Intel değilse USB belleği MBR formatında hazırlayın.
  • Boot Menüde USB bellek Hard Drive altında olur. Zaten Hard Drive yanında bir "+" işareti olur, ona girince altta USB belleği görürsünüz.
Sizin sorun SSD ile değil, siz daha USB bellekten boot etme aşamasındasınız gibi.
Hocam selam. Eski model bilgisayarlara SSD takılamıyor diye bir duyum aldım. Aynı şekilde USB ile format da atılmıyormuş. Doğru mudur?
Bu bilgi doğru ama sizin sistem için geçerli deği, aşırı eski sistemlerde geçerli. Boot menüsünde "USB Hard Drive" olan cihaz USB'den boot edebilir. Doğru kısma girmeniz lazım.

• Boot menüde yoksa BIOS'ta BBS Priorities altında USB'yi ilk sıraya alabilirsiniz.

Çözüm
  • Boot menüsünde USB bellekten Boot etmek için USB hard Drive kısmını seçmeyeceksiniz.
  • Sistem eski olduğu için ilk olarak UEFI destekliyor mu diye bakın. İşlemcisi 4. nesil Intel değilse USB belleği MBR formatında hazırlayın.
  • Boot menüde USB bellek hard Drive altında olur. Zaten hard Drive yanında bir "+" işareti olur, ona girince altta USB belleği görürsünüz.
Sizin sorun SSD ile değil, siz daha USB bellekten Boot etme aşamasındasınız gibi.

Bu bilgi doğru ama sizin sistem için geçerli deği, aşırı eski sistemlerde geçerli. Boot menüsünde "USB hard Drive" olan cihaz USB'den Boot edebilir. Doğru kısma girmeniz lazım.

• Boot menüde yoksa BIOS'ta BBS priorities altında USB'yi ilk sıraya alabilirsiniz.

Dediklerinizi yapmadan önce ekstra bir şey sormak istiyorum bu konu ile ilgili. Yeni olan SSD'yi kendi bilgisayarımda formatlayıp tekrar buna taksam herhangi bir sorun olur mu?

Olmaz. Kurulum ekranında yine istediğiniz formata çevirebilirsiniz. En fazla GPT disk der bu, silip MBR yaparsınız.

Olmaz. Kurulum ekranında yine istediğiniz formata çevirebilirsiniz. En fazla GPT disk der bu, silip MBR yaparsınız.

Öncelikle dediğiniz gibi belleği MBR hazırlayıp eski HDD'yi takıp USB ile başlatmaya çalışacağım. Eğer olursa tekrar SSD'yi takıp USB üzerinden başlatacağım. Aynı şekilde sorun devam ederse dediğim gibi kendi laptopumda formatlayıp arkadaşın laptopuna takacağım. Sanırım son çarem de bu olacak. Her şey için teşekkür ederim. Konu şu anlık açık kalsın. Bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra geri bildirim bırakacağım.

Sorunum çözüldü tek yapmam gereken Rufus'ta MBR'yi seçmem imiş. Teşekür ederim konu kilit :)

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı