Çözüldü PC format sonrası yavaşlama normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fekete

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi bugün formatladım ve Discord'u yeni yükledim ancak kullanıcını üstüne vs. bastım mı 1-2 sn bekletiyor. Yeni yükledim diye mi? Ayrıca sanki eskisine göre biraz yavaş ama kesin emin olamadım. Format sonrası bu normal midir? Site açılmaları falan da yavaşladı çünkü. Normal değil ise sebepleri ne olabilir?

Çözüm
@LOTR Manyağı aı birkaç deneme yaptım oyunlarda vs. FPS değerleri çok değişiklik göstermedi önceki haline göre kasma vs. yok zaten tek yavaşlık var gibi geldi ama bu konularda çok takıntılıyım belki ondan öyle geldi bilemiyorum biraz daha kontrol edeceğim sanırım ama çok bir şey yok gibi.
Siz gözlemledikçe fark var ise anlarsınız zaten. Olası bir sorunda biz yine buradayız.
PC'yi bugün formatladım ve Discord'u yeni yükledim ancak kullanıcını üstüne vs. bastım mı 1-2 sn bekletiyor. Yeni yükledim diye mi? Ayrıca sanki eskisine göre biraz yavaş ama kesin emin olamadım. Format sonrası bu normal midir? Site açılmaları falan da yavaşladı çünkü. Normal değil ise sebepleri ne olabilir?

Sistemini atabilme şansın var mı? Zamanla düzelir diye tahmin ediyorum.

Ekran karı, Wi-Fi sürücülerin vs. yüklediniz mi? Bazen bilgisayarlar sürücüler yüklü değilse ya da eksik ise yavaşlama yapıyor.

Normalde format sonrası bilgisayar hızlanır, gecikmeler, hatalar vs. ortadan kalkar.

Değerli hocam,

Aynı durum başıma gelmişti. Sizin gibi yavaşlama yaşadım ve ek olarak Windows mağazada önceden kurduğum uygulamalar gözmüküyordu.

Tekrar en baştan MS sitesinden ISO indirdim, flash belleği biçimlendirdim ve yeniden Rufus ile ISO yu yazdım.

Bu işlem sonucunda tekrar format attım ve sorunum düzelmişti. 🤌🏼

Bazen sanırım ISO yazarken bir sıkıntı oluyor ve bu durum yaşanıyor.

Format sonrası hızlanması gerek. Sürücüleri kurdunuz mu?
Bilgisayarcıya vermiştim daha öncede verdiğim bi bilgisayarcıydı gerekli yazılımları vs. kurduğunu söyledi.
Sürücülerinizin en güncel hallerini kurun.
Ekran Hz değerinizi kontrol edin. Formattan sonra 75'den veya 144'den 60'a düşmüş olabilir. Bu da size kasıyor hissiyatı veriyor olabilir.
hz değerlerini zaten düzelttim kasma dediğim tam kasma yok değişik belkide ben kıllandım bu konularda bi tık hassasım sanki sitelere vs. bi tık yavaş giriyo gibi hissediyorum
Tam tersine yavaşlama olmaması gerekiyordu. Driverları doğru kurdunuz mu?
biliyorum pcnin alışma süreci tarzı bişey olabilir mi dedim programlar vs. ilk kez kuruluyor ya hani 1 saat olmadı çünkü
Değerli hocam,

Aynı durum başıma gelmişti. Sizin gibi yavaşlama yaşadım ve ek olarak Windows mağazada önceden kurduğum uygulamalar gözmüküyordu.

Tekrar en baştan MS sitesinden ISO indirdim, flash belleği biçimlendirdim ve yeniden Rufus ile ISO yu yazdım.

Bu işlem sonucunda tekrar format attım ve sorunum düzelmişti. 🤌🏼

Bazen sanırım ISO yazarken bir sıkıntı oluyor ve bu durum yaşanıyor.
Maalesef kendime bu konularda pek güvenemiyorum o nedenle bilgisayarcıya götürdüm zaten daha kötü bi hal alır felan aman
Ekran karı, Wi-Fi sürücülerin vs. yüklediniz mi? Bazen bilgisayarlar sürücüler yüklü değilse ya da eksik ise yavaşlama yapıyor.

Normalde format sonrası bilgisayar hızlanır, gecikmeler, hatalar vs. ortadan kalkar.
Yüklenmiş olmalı
Anakartını güncelle chipset driver vb.
anakarttan kastın bios mu?

Son düzenleme:
Bilgisayarcıya vermiştim daha önce de verdiğim bir bilgisayarcıydı gerekli yazılımları vs. kurduğunu söyledi.

Hz değerlerini zaten düzelttim kasma dediğim tam kasma yok değişik belki de ben kıllandım bu konularda bir tık hassasım sanki sitelere vs. bir tık yavaş giriyor gibi hissediyorum

Biliyorum PC'nin alışma süreci tarzı bir şey olabilir mi dedim programlar vs. ilk kez kuruluyor ya hani 1 saat olmadı çünkü

Maalesef kendime bu konularda pek güvenemiyorum o nedenle bilgisayarcıya götürdüm zaten daha kötü bir hal alır falan aman

Yüklenmiş olmalı

Anakarttan kastın BIOS mu?

Hayır Google anakartın modelini yaz ve driver indir de resmi sayfasından chipset güncellemesini indir
Ben öyle yapıyorum hem anakart hem ekran kartını formattan sonra güncelliyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı