Tercih konusunda gelirsek deneyimlerimi paylaşayım, siz de kendinize göre karar verebilirsiniz.
Oynayacağınız oyunlar ve şu an için PC'de kısıtlı da olsa Haptic Feedback-Adaptive Trigger, PS özel oyunlarda koldaki hoparlör, dokunmatik pad ile mouse gibi kullanım, renkli aydınlatma, bataryalı olması gibi özellikleri isteyip istemediğiniz önemli.
Buna ek olarak her oyunu PS logolu tuşlar ile oynamamayı, Steam kontrolcü desteği olsa bile her oyunda tam uyumlu olmayacağını özetle uyum ve konfordan(Haptic ve Adaptive Trigger destekli oyunlarda kablo şart) duruma göre fedakârlık yapmak gerektiğini bilin.
2 yıl Xbox 9. nesil gamepad kullandım. Uyum konusunda diyecek bir şey yok. Her şey tak çalıştır birkaç istisna ama önemli oyun dışında. Şu an da 1 aya yakındır DualSense kullanıyorum. Kablolu olarak F1 serisi ve yine PS özel oyunlarda deneyimledim Haptic Feedback ve Adaptive Trigger gerçekten ayrı bir şey. Sorunlar yok mu? Var, hâlâ kablosuz kullanım ve FIFA 2023 oyununda sorunlar yaşıyorum ve çözülmüyor nedense.
Son olarak bu yeni nesil özellikler olsun yer yer uğraşır(örnek ben 1 aydır kablosuz FIFA oynayamadım) veya kablo ile oynarım diyorsanız kesinlikle DualSense tercih edebilirsiniz. Aksi durumlarda Xbox 9. nesil rakipsizdir.
Bir oyun için bunu diyemem ama FIFA 23'de beni üzdü Dualsense. FIFA 22'de kablosuz bile kusursuz mesela.Hocam bende FIFA 22 oynuyorum 23 için düşünüyordum. DualSense almayalım mı yani?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.