PC için Xbox Controller vs DualSense

Bol bol 🔋 almaya başarılar dilerim ha o kolda Bluetooth 4 var uzakta çok kopma sorunları yaşayacaksın elindeki kolda jiroskop bile yok ki jiroskop önemli bir etken...

Bol bol 🔋 almaya başarılar dilerim ha o kolda Bluetooth 4 var uzakta çok kopma sorunları yaşayacaksın elindeki kolda jiroskop bile yok ki jiroskop önemli bir etken...
PC'de native olarak jiroskop destekleyen 10 oyun sayabilir misin? :D

Kopma sorunları konusunda katılmıyorum, gayet stabil bağlantıda çalışıyor.
Bol bol pil demişsin, sanırım şarjlı piller daha icat edilmedi. Bir kere büyük bir masrafa gireceksin ve rahata ermiş olacaksın. Kaldı ki şarjın bitti diye zorla kablolu oynamak zorunda olmayacaksın.

Dipnot: Eğer çok fazla batarya istiyorsanız Play & Charge kit adı altında ayrıca satılıyor zaten, ama karlı değil almak.

DualSense özellik bakımından Xbox kolundan çok daha üstün kabul, ancak bahsettiğiniz özellikleri kaç PC oyunu kablosuz olarak sunuyor? Hadi kablosuzu da boşverin kaç PC oyunu sunuyor(Sony oyunları hariç)?

Güncelleme: Size komik bir şey söyleyeyim mi? Sony tarafından PC'ye çıkarılan oyunlarda bile jiroskop desteği yok :D Sadece adaptif trigger ve haptik titreşim desteği var.

Bu arada kopma sorunları yaşayacaksın demiş arkadaş, aslında haklı çünkü dediği özelliklerin hiçbirini DualSense'te kablosuz olarak kullanamıyor. Devamlı kabloya bağlı kalacağı için kopma sorunları yaşamaz :D

Son düzenleme:
PC'de native olarak jiroskop destekleyen 10 oyun sayabilir misin? :D

Kopma sorunları konusunda katılmıyorum, gayet stabil bağlantıda çalışıyor.
Bol bol pil demişsin, sanırım şarjlı piller daha icat edilmedi. Bir kere büyük bir masrafa gireceksin ve rahata ermiş olacaksın. Kaldı ki şarjın bitti diye zorla kablolu oynamak zorunda olmayacaksın.

Dipnot: Eğer çok fazla batarya istiyorsanız Play & Charge kit adı altında ayrıca satılıyor zaten, ama karlı değil almak.

DualSense özellik bakımından Xbox kolundan çok daha üstün kabul, ancak bahsettiğiniz özellikleri kaç PC oyunu kablosuz olarak sunuyor? Hadi kablosuzu da boş verin kaç PC oyunu sunuyor(Sony oyunları hariç)?

Güncelleme: Size komik bir şey söyleyeyim mi? Sony tarafından PC'ye çıkarılan oyunlarda bile jiroskop desteği yok :D Sadece adaptif trigger ve haptik titreşim desteği var.

Bu arada kopma sorunları yaşayacaksın demiş arkadaş, aslında haklı çünkü dediği özelliklerin hiçbirini DualSense'te kablosuz olarak kullanamıyor. Devamlı kabloya bağlı kalacağı için kopma sorunları yaşamaz :D

Hepsini DS4 Win ve dualsensex aracılığıyla Bluetooth ile kullanabiliyorum ve kopma 0.

Hepsini DS4 Win ve dualsensex aracılığıyla Bluetooth ile kullanabiliyorum ve kopma 0.
Hocam evet siz kullanabilirsiniz, ancak oyunlar bahsettiğiniz jiroskopu(jiroskopa bu kadar takılma sebebim sizin jiroskop önemli demeniz) kullanmıyor. Yani sizde destekli olabilir, oyunlar desteklemiyor :D

Bahsettiğim şeyin "native" destek olduğunu, oyunların tıpkı konsol gibi kendisi sunmaları gerektiği ancak sunmadığını anlatmaya çalışıyorum ve görünüşe göre anlatamadım.

Adaptif trigger/haptik titreşim özellikleri hoş, ona bir şey diyemem önceki mesajda dediğim gibi.

Bu arada Bluetooth 4'ün kötü olduğunu düşünmüyorsanız size tek bir şey diyeceğim: Düşünmeyin. Bugüne kadar(Mart 2022'den beri 9. Nesil Xbox kolu kullanıyorum) abartısız bir kere bile bağlantı kopmadı. Genelde ya bilgisayarda ya da televizyona bağlayıp oynuyorum.

Xbox kolları dün çıkmadı değil mi eskiden de Bluetooth 4'le(teorik olarak 10 metreye kadar desteği var) çalışıyorlardı. İnternette kaç tane sürekli kopma sorunuyla ilgili yazı var?

Yani bu konuda son fikrimi belirtiyim;

Eğer PS'in kendi simgeleri görünmese de olur diyorsanız(PCGamingWiki'ye göre yaklaşık 1000 oyunda PS'in kendi simgeleri var Xbox'ta direkt XInput kullandığı için neredeyse XInput API'si destekleyen tüm oyunlarda var) teknolojik üstünlükler daha önemliyse ve bu tarz yazılımlarla ilgilenmek bir sorun teşkil etmiyorsa(ki bence etmez) DualSense tercih edin.

.. ama gidipte özellikleri daha iyi diye bir sürü pil alacaksın, sürekli bağlantın kopacak tarzı abartılı düşüncelere inanmayın. Xbox kolu sadeliktir. Bilgisayara bağladığınız ve bir kere yazılım güncellemesini yaptığınızdan sonra hiçbir aracı program istemeden günümüz oyunlarını rahatça oynatır.

DualSense'de bunu yapabilir ancak oyun sayısı daha limitli ya da aracı program gerekiyor.

Pil ömrü konusuna gelmek bile istemiyorum çünkü DualSense'te 1560 mAh pil varken, Xbox kolunda istediğiniz kadar yüksek kapasiteli pil kullanabilirsiniz. Limitiniz piyasadaki en büyük kapasiteli şarjlı pildir. Ben mesela 2600 mAh pil kullanıyorum bu sayede 5200 mAh pil kapasitem oluyor.

Xbox kolunun şuana kadar gördüğüm tek sorunu: Tetik titreşimlerini kullanan oyun sayısı çok az. Bilmeyenler için Xbox kolunda 2 tür titreşim var. Biri normal diğeri tetiklerde hissedilen. Tetik titreşimini şuana kadar sadece Forza'da gördüm. O da Microsoft oyunu olduğu için saymıyorum.

DualSense kullanmadım ancak farkettiğim şey: Aracı program istemesi bu yüzden tak-çalıştır tarzı bir kullanıma çok hazır olmaması. Teknoloji güzel ama Sony PC'ye doğru düzgün bir araç verirse çok daha güzel olur.

Theworst adlı kullanıcı bence eksik bilgiye sahip. Xbox controller 9.nesil aldım. Ek olarak bir Bluetooth USB, duracel pil şarj cihazı ve 2500mAh pil satın aldım. Kasa ile aramda 5 6 metre var ve kopma yapmadı Xbox controller. Nihayetinde şu etkili oluyor; dualsense'in sundugu özellikleri sadece belirli oyunlarda ve sadece kablo ile ve hatta resmi firma tarafından desteklenmeyen yazılımlar ile kullanacaksam ben ne anladım o işten :) benim şuan sinirimi bozan şey, bu zamana kadar klavye mouse ile oyun oynamış olmam :) FPS harici tüm oyunlar controller ile oynamalıymis. Benim gibi ilk kez alacaklar ve PCde kullanacaklar Xbox almalı. Ama dualsense kesinlikle tecrübe edilmeli. 6 ay 1 sene Xbox kullanimindan sonra yedek olarak bir dualsense veya daha yeni bir sürüm (drift sorunundan arınmış) Sony controller alınmalı. Ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Pil kullanan Controllerlerin her zaman daha avantajlı olduğunu savunurum. Batarya ömrü gibi dertleri olmuyor. Her ne olursa olsun batarya kullanan Controllerlerin belli bir kullanım sonrası batarya ömrü tükeniyor.

Theworst adlı kullanıcı bence eksik bilgiye sahip. Xbox controller 9.nesil aldım. Ek olarak bir Bluetooth USB, duracel pil şarj cihazı ve 2500mAh pil satın aldım. Kasa ile aramda 5 6 metre var ve kopma yapmadı Xbox controller. Nihayetinde şu etkili oluyor; dualsense'in sundugu özellikleri sadece belirli oyunlarda ve sadece kablo ile ve hatta resmi firma tarafından desteklenmeyen yazılımlar ile kullanacaksam ben ne anladım o işten :) benim şuan sinirimi bozan şey, bu zamana kadar klavye mouse ile oyun oynamış olmam :) FPS harici tüm oyunlar controller ile oynamalıymis. Benim gibi ilk kez alacaklar ve PCde kullanacaklar Xbox almalı. Ama dualsense kesinlikle tecrübe edilmeli. 6 ay 1 sene Xbox kullanimindan sonra yedek olarak bir dualsense veya daha yeni bir sürüm (drift sorunundan arınmış) Sony controller alınmalı. Ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Güle güle kullanın. Size tavsiyem dövüş oyunları da kontrolcüsüz oynanmıyor. Mortal Kombat 11 Ultimate'e bakın derim, belki beğenirsiniz.

Son düzenleme:
DS4 ve DS5'i kullanıp sonra Xbox kollarına geçen birisi olarak rahatlık ve analog düzeni açısından Xbox kollarının fersah fersah önde olduğunu düşünüyorum. Bizdeki PS kültüründen midir bilmem çoğu kişi DS kollarına daha rahat daha iyi diyor ancak yurt dışında gördüğüm kadarıyla PC'de neredeyse herkes Xbox kollarını tercih ediyor.

Xbox deneyimini en iyi oyunlardan biri starwars Jedi imiş. Bugün anladım. Dehşet birşey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı