PC için DualSense vs Xbox 9. nesil

serhatkrtpe

Hectopat
Herkese merhaba, ağırlıklı olarak PC üzerinden FC 24 oyanamak için kendime gamepad alacağım. Fakat bunun yanı sıra sadece FC 24 değil de diğer oyunlarada şans vereceğimi unutmayalım. Kafama DualSense yatsada herkesin genelde tavsiyesi Xbox 9. nesil oluyor. Bunun en büyük nedeni PC ile uyumluluk sorunu ve diğer sorunlar. Sizlerden yorum bekliyorum hangisini tercih etmeliyim ve neden? Değerli yorumlarınız benim için çok önemli iyi sosyaller.
Not: Sadece PC için alıyorum.

Ben olsam Xbox alırdım çünkü hem çoğu oyun hala Xbox ile daha iyi çalışıyor hem de Xbox kolunun ergonomisini daha çok beğeniyorum. Xbox 9. nesilden sonra Dualsense'i elime alınca çok büyük ve konforsuz gelmişti.

Xbox kontrolcüsü benim için ergonomik değil. Ya da şöyle söyleyeyim, tuş dizilimi benim için ergonomik değil. Simetrik kontrolcülerle çok daha rahat ediyorum. Fakat daha önce Xbox Series S sahibiyken kontrolcüsünü PC'ye bağlamak istediğimde hiçbir sorunla karşılaşmadım ve çok kısa sürede bağlandı ve destekleyen tüm oyunlarda rahatça kullanabildim. Ayrıca oyunlarda gösterilen tuşlar da Xbox kontrolcüsüne aitti (Microsoft etkisi).

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sanırım bende Xbox 9. nesil alacağım. Tek sıkıntım simetrik olmaması alışırım herhalde.

Açıkçası ben alışamadım. O yüzden buraya geldiğimde bir kontrolcü alacaktım, kolayca bağlanabilen simetrik bir kontrolcü aldım. :)

Görsellere ekledim ama umarım düzgün görünüyordur.

Dosya Ekleri

• IMG20230920162723.jpg
    IMG20230920162723.jpg
    112,1 KB · Görüntüleme: 140
Bugüne kadar sadece DS4 kullanmış biri olarak Sense geçmeyi düşünüyordum. Ekstra yazılımlarla uğraşmak olsun, bazen oyunlarda görmemesi olsun, oyunun içindeki tuş dizilimlerini arada PS arada Xbox butonu olarak ayarlamasından ötürü tercihimi Xbox’tan yana kullandım. Alışır mıyım vs soruları kafamda dönsede controlleri 10 dakika kullandıktan sonra alıştım. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki ellerime işkence çektiriyormuşum meğersem. Tak çalıştır, herhangi bir yazılım vs ihtiyacı yok, Ergonomik ve şık bir controller. İster pil ile ister yanında satılan batarya ile şarjlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Merakımdan Sense sipariş verdim gelince deneyimlerimi anlatabilirim isterseniz fakat tercihinizin Xbox olması gerektiğini düşünüyorum.

Bugüne kadar sadece DS4 kullanmış biri olarak sense geçmeyi düşünüyordum. Ekstra yazılımlarla uğraşmak olsun, bazen oyunlarda görmemesi olsun, oyunun içindeki tuş dizilimlerini arada PS arada Xbox butonu olarak ayarlamasından ötürü tercihimi Xbox'tan yana kullandım. Alışır mıyım vs soruları kafamda dönsede Controlleri 10 dakika kullandıktan sonra alıştım. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki ellerime işkence çektiriyormuşum meğerse. Tak çalıştır, herhangi bir yazılım vs ihtiyacı yok, ergonomik ve şık bir Controller. İster pil ile ister yanında satılan batarya ile şarjlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Merakımdan sense sipariş verdim gelince deneyimlerimi anlatabilirim isterseniz fakat tercihinizin Xbox olması gerektiğini düşünüyorum.

Teşekkürler hocam. Kafama takılan tek yer şarj konusu oldu. Pille çalıştırırken şarja takarsak pillerde doluyor mu?

Teşekkürler hocam. Kafama takılan tek yer şarj konusu oldu. Pille çalıştırırken şarja takarsak pillerde doluyor mu?
Şarj edilebilir bir pil ile kullanırsanız olması gerek mantıkken. İnternetten baktığımda şarj edebildiği açıkça söylenmiş. Ben kendi bataryası ile kullanıyorum ama dediğim gibi mantık aynı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı