PC için Xbox gamepad 9. nesil mi yoksa DualSense 5 mi?

Anladım hocam yani ek programlarla kullanırsam sorun olmaz sanırım DualSense alacağım.

Yok hayır, hiçbir sorun olmuyor. Programlara ayar falan da gerekmiyor. Programı açıyorsun Xbox kolu olarak görüyor PC. İstersen programdan ışık rengi parlaklığı falan ayarlıyorsun. Sadece desteği olmayan oyunlarda Xbox kolu olarak gördüğü için açıklamalarda RL, Rb falan yazıyor R1, R2 yerine. Tuşlarda da aynı şekilde Xbox gibi açıklamalar sunuyor oyun sana. Oyun sana y tuşuna bas diyor, sen üçgene basıyorsun. Bu benim için bir sorun teşkil etmiyor. Sizin için bilemem. RGB aydınlatma vs çalışıyor oyun oynarken. Kapatabiliyorsunuz isterseniz.

Sony PC için için güncelleme aracı da yayınladı. PC üzerinden kendi yazılımı ile güncelleyebiliyorsunuz kolu. Steam'in de ayrıca PS5 kolu için kendi desteği mevcut.

Sorunuz olursa ilk kullanımda, mesaj atabilirsiniz.

Düzenleme: Eğer DualSense alacaksanız beyaz tercih etmeyin. İlk üretilenlerde drifting sorunu var deniyordu. Ben de bu yüzden siyah aldım. Yeni üretimlerin seri no sonu 1A ile bitiyor. Aklınızda bulunsun. Beyaz dışındakiler yeni üretim diye biliyorum. Beyazlarda ise sadece seri no'dan anlaşılıyor. Eski üretimlerin seri no sonu ise 1 ile bitiyor.

Son düzenleme:
Yok hayır, hiçbir sorun olmuyor. Programlara ayar falan da gerekmiyor. Programı açıyorsun Xbox kolu olarak görüyor PC. İstersen programdan ışık rengi parlaklığı falan ayarlıyorsun. Sadece desteği olmayan oyunlarda Xbox kolu olarak gördüğü için açıklamalarda RL, Rb falan yazıyor R1, R2 yerine. Tuşlarda da aynı şekilde Xbox gibi açıklamalar sunuyor oyun sana. Oyun sana y tuşuna bas diyor, sen üçgene basıyorsun. Bu benim için bir sorun teşkil etmiyor. Sizin için bilemem. RGB aydınlatma vs çalışıyor oyun oynarken. Kapatabiliyorsunuz isterseniz.

Sony PC için için güncelleme aracı da yayınladı. PC üzerinden kendi yazılımı ile güncelleyebiliyorsunuz kolu. Steam'in de ayrıca PS5 kolu için kendi desteği mevcut.

Sorunuz olursa ilk kullanımda, mesaj atabilirsiniz.

Düzenleme: Eğer DualSense alacaksanız beyaz tercih etmeyin. İlk üretilenlerde drifting sorunu var deniyordu. Ben de bu yüzden siyah aldım. Yeni üretimlerin seri no sonu 1A ile bitiyor. Aklınızda bulunsun. Beyaz dışındakiler yeni üretim diye biliyorum. Beyazlarda ise sadece seri no'dan anlaşılıyor. Eski üretimlerin seri no sonu ise 1 ile bitiyor.
DualSense alacağım hocam seri no sonu 1A olanlardan almam gerekiyor o zaman
çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için alınca da son durumu buraya yazarım

Hocam bende aynı sizin gibi arada kalmıştım ne alsam diye. @Bluecurses adlı arkadaşın dediklerinin hepsine katılıyorum. İyi ki dualsense almışım. Dediği program ile çoğu ayar yapılıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ben dualsense çok beğendim elinize ulaşınca anlayacaksınız çok kaliteli bir ürün aldığınızı.

DualSense alacağım hocam seri no sonu 1A olanlardan almam gerekiyor o zaman.
Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için alınca da son durumu buraya yazarım.

Rica ederim, eğer beyaz almazsanız beyaz dışındakiler zaten yeni üretim diye biliyorum. Direkt 1A oluyor. İlla beyaz alacağım derseniz dikkat etmeniz gerekecek evet.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221104-021731_Amazon_Shopping.png
    Screenshot_20221104-021731_Amazon_Shopping.png
    71,2 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Aynı ikileme geçen hafta düştüm. Hatta önce Xbox sipariş ettim, araştırdım içime sinmedi. Paketi iade ettim ve DualSense söyledim. İyi ki öyle yapmışım. Steam'den 6 liraya alacağınız DualSense X programı ile otomatik Xbox kolu olarak tanıtacak zaten kolu. Işıklandırması, touchpadi her şeyi çalışıyor. Epic Games vs fark etmez. Her zaman çalışıyor ilgili program. Ayrıca destekleyen oyunlarda dsx programını kapatırsanız DualSense' özel özelliklerden faydalanabiliyorsunuz. Spider-Man, Far Cry 6, Forza 5 vs oyunlar adaptive trigger ve haptic feedback destekliyor. Çok keyifli bir özellik bence. Şu an için bu özellikleri kullanmak istediğinizde kablo ile bağlamanız gerekiyor. Eğer istemezseniz de kablosuz olarak Xbox kolundan geri kalır bir yanı yok. Ben DualSense seçtim bu ikilemde kalıp. Seçimim için iyi ki böyle yapmışım diyorum. Zamanla destekli oyunların sayısı da artacaktır diye düşünüyorum. Sony artık PC'ye de destek veriyor.

Şimdi 45₺ verdim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı