Bütçe konusunda çok sıkıntı yok ise alınabilir bence, farklı bir görüş sunayım arkadaşların aksine
Zira, farklı zamanlarda alınmış şekilde elimde Xbox Series S, PS5, Nintendo Switch ve RTX 4070'li PC var. Ha hatta Quest3 de var
Xbox kısmı 360 ile başlamıştı, maksat PC'de olmayan xbox tarafındaki oyunları da oynamaktı. Benzer şekilde PS3'üm ve sırasıyla PS4'üm de olmuştu. Yenileri çıkınca eskileri satıp cihazları da bu şekilde güncelledim.
Ha son dönemde ne oldu, her iki platformda da az kalmış olsa da o platforma özgü birkaç "exclusive" oyun var. Onlar denenebilir ama onlar için bu cihazlar alınır mı tartışılır.
Gamepass üyeliğim de var, örneğin PC tarafında Forza Horizon 4 zaman zaman hata veriyor, açılmıyor falan filan, o yüzden uyuz olup Steam'den indirimde tekrar almıştım hatta oyunu. Daha sonra Xbox'ı alınca oraya yükleyip oradan cloud kaydından devam ettim.
Xbox tarafında şöyle bir güzellik oldu; iş için seyahate gittiğimde cloud'dan Xbox'a bağlanıp telefondan oyun oynadım.
Bunun haricinde, yine PC'de Quantum Break oynamaya çalıştım ama optimizasyon berbattı hatta bir yerde oyun çökmeye başladı. Xbox'a yükledim hemen, yine cloud save ile devam ettim.
Bu tip işlerde-geçişlerde işe yarayabiliyor.