PC'de en iyi gamepad hangisidir?

Bir günde aralıksız 15 saat oturup, Gears of War 4 bitirdim Xbox kontrolü ile ve gayet de güzeldi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Ben de 9. Nesil kontrolcü kullanıyorum ve memnunum açıkçası. Her ne kadar sizden çok daha az kolla oynasam bile şu ana kadar elim ağrımadı.

İlerleyen zamanlarda 2. kolu almayı düşünüyorum eğer DualSense alırsam ki yüksek ihtimalle alacağım bir karşılaştırma konusu açarım.
 
Elite olmadığı sürece Xbox oduneller alınmaz. 100 MB için "Xbox abe Xbox tabii ki" diye bağırmayın ha DS Edge mi, Xbox Elite mi deseniz açık ara Elite Controller derim hala orada Xbox üstün.

Biz daha sonra her oyun için ayrı ayrı konu açmasın diye Xbox Controller öneriyoruz arkadaşlar. Herkes 3. parti uygulamalara dair bilgili olmuyor.

Yeni çıkan oyunların geneli neredeyse PS kollarını destekliyor artık indie firmalar bile dahil, o eskidendi.

Fikir falan yok ortada ben hariç herkes Xbox daha rahat diyor kullandım elime uymadı tekrar diyorum DualSense savunsam da PC için en iyisi Xbox Elite Series 2'dir, TR de özel adıyla anılan 9.nesil odun değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam son çıkan oyunlarda bile halen daha Xbox kontrolü destekleniyor. En yeni oyunlardan olan Diablo 4'ün de her iki kontrole desteği var.
Hocam şöyle ki zaten Xbox kolunun desteklenmesi garanti gibi bir şey. Şu ana kadar PS destekleyip Xbox desteklemeyen oyun görmedim. Tam tersine ise gördüğüm oyunların sanırım bir %95'inde denk geldim. Ancak bu benim kütüphanemle alakalı.

Arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey eskisi kadar sorun olmadığını düşünüyor.
 
Ne alaka 2006'dan beridir PC de destekleniyor Xbox Controller bir zahmet desteklesin Xbox kolu desteklemeyen oyuna puhahaha der balgam fırlatırım.
Aslında DualShock 4'ü PC'ye bağlayınca Wireless Controller olarak tanımlanıyor(DualSense'i test edemedim) ancak sorun şu: Oyunlarda tuş simgeleri olarak hala Xbox sıkça kullanılıyor.

DualSense de zaten ayrı bir API kullanmıyor ki PC tarafında, bir zahmet o da desteklesin. Asıl olay yapımcıların kontrolcüyü umursama(ma)sı. Mesela bahsettiğiniz DualSense destekli yeni çıkan Indie oyunu gönderebilir misiniz?

Ayrıca dediğiniz oyunlar bari DualSense'in exclusive özelliklerini kullanıyor mu? Kullanmıyorsa yine anlamı yok :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı