PC'de mining virüsü bulunması

Antivirussuz silinir ama uğraştırir ve biraz bilgisayardan anlamak lazım.

Ben Kayıt Defterine Girince ve bilgisayarın üzerine gelip CTRL+F yaptığımda karşıma şu çıktı "SmartScreenfo; akıllı ekranfo; Microsoft Defender SmartScreen; Microsoft Defender akıllı ekran; Windows Defender SmartScreen; Windows Defender akıllı ekran; kimlik avı; PUA; İstenmeyebilecek uygulamalar; istenmeyebilecek yazılım; PUP; PUS; donanımla gelen yazılım; reklam yazılımı; gereksiz yazılım; uygulamalar; istenmeyen programlar; istenmeyen yazılım; aldatıcı yazılım; aldatıcı yazılım; para çıkarıcı; şifreli para bulma; torrent; düşük itibarlı uygulamalar; SmartScreen ayarları; akıllı ekran ayarları; Microsoft Defender SmartScreen; Microsoft Defender akıllı ekran; Windows Defender SmartScreen; Windows Defender akıllı ekran; kimlik avı; PUA; İstenmeyen türden olabilecek uygulamalar; İstenmeyen türden olabilecek programlar; olası istenmeyen yazılımlar; PUP; PUS; paket yazılım; reklam yazılımı; önemsiz yazılım; istenmeyen uygulamalar; istenmeyen programlar; istenmeyen yazılım; greyware; grayware; madeni para; kripto madencilik; torrent; düşük itibar uygulamaları" fakat hala anti virüs ilen tarıyınca bulamıyor
 
Bir vide izledim bilgilendim yarın önce muhtemel virüs olabilecek işlemleri tespit edip malwarbytese tarattıracağım avg ilede tam koruma kullanırsam umarım birdaha bir sorun yaşamam zaten görev yöneticisinde CPU nün çok yüksek kullanımda izlemeye geçince anı düşmesi geçen bir oyunda CPU 0 ve CPU 1 in %100 de kullanması gibi durumlardan dolayı tahmin ediyordum.Ve avg de tahminlerimi doğruladı.
 
İnternette gezerken tam zamanlı korumadan dolayı AVG antivirüs açıldı ve önüme geldi. Şöyle bir ekran geldi. Acaba PC'de daha virüs var mıdır?

Eki Görüntüle 979157

Kasperysky tam tarama malwerebyts ile de yapın.

Peer block açın miningi etkiliyorsa kapatın.

Dosyanın tarihini ve üreticisine bakın kullanım oranına bakın.
 
Yerel disk D ye malwarbytese ile 200.000 civarı dosya tarattım malware olarak gösteren birçok dosya çıktı genelde crack dosyaları galiba hepsi virüs müdür?
İlk olarak AV ile taranır AM değil.
 
Anlamadım AV AM e ne demek? Bu kadar kasadan virüs çıktı yerel disk c den sadece
IMG_20210418_103340.jpg
IMG_20210418_103330.jpg
 
Ben o ekran görüntüsünde sağ altta Avast logosu da görüyorum. Avast ve AVG'yi birlikte mi kullanıyorsunuz? İkisi de neredeyse aynı. AVG zaten Avast'a ait.
 

Geri
Yukarı