Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Peki birşey daha var. Pro modeli değilde Slim modelini alsam, performansa etki eder mi? Yani bilemiyorum tabi ama sanırım 2-3 yıl 4K TV almayacağım. Bu durumda Pro modeli sadece 4K TV'lerde mi avantajlı? Yoksa performans, görüntü kalitesi veya FPS değeri açısından 2 cihaz arasında fark olacak mı? Eğer bu fark sadece 4K TV için geçerliyse Slim almak daha mantıklı gibi.
Gönül istiyor 4K ama işte bütçe meselesi. Peki pronun avantajı şu şekilde mi; yani normal veya slim modelde grafik ayarları low yada medium gibi pro modelde ise high very high gibi mi?
@YasirHoca Bunun için dinlenme modu var. İndirme işlemlerinde cihazı dinlenme moduna alabilirsiniz. PC de ki bir nevi uyku modu gibi böylelikle cihaz hem çok daha az güç tüketmiş olur hem de arka planda indirme işlemine devam eder.
Pro bahsettiğim gibi sadece ama sadece 4K TV ler de avantaj sağlamıyor aynı zamanda 1080p TV ler de de avantaj sağlıyor. Supersampling den ötürü. Supersampling kısaca oyunlarda daha yüksek bir çözünürlüğü işleyerek 1080p ye küçültüyor bu sayede doğal 1080p den çok daha temiz keskin net bir görüntü sunmuş oluyor kullandığınız TV 1080p de olsa.
Performans açısından ise bu ara nesil konsollar zaten bu nedenden ötürü çıktı. Standart ps4 ve Xbox One ın oyunlardaki performans düşüklüğünden ötürü. Dolayısı ile bu zamandan sonra ben PS4 slim almanızı tavsiye etmiyorum. Oyunların geneli 25 FPS ler de çalışıyor.
İkisini de tecrübe etmiş birisi olarak yorum yapayım. İkame durumu söz konusu değil. İkisi de çok farklı tatlar veriyor. GOD OF WAR gibi bir oyunu bilgisayar platformunda oynamak zevkli olmazdı. (GOW PC versiyonu yok.) Ama çevrim içi FPS oyunları oynamayı seviyorsan (CS:GO gibi) bilgisayara mahkumsun. Bilgisayarda oyunlara yama ve farklı modlar kurabilirsin ancak PlayStation'da bunu yapmak neredeyse imkansız. Donanım fiyatlar almış başını gitmiş haklısınız ama bazı oyunlar da PlayStation'da hiç tat vermiyor. Futbol oyunlarının da bilgisayarda tat vermediği gibi. Bu arada bu benim şahsi kanaatim.
Ben hepinize teşekkür ederim. Bu hafta sonu alabilirim. Peki Teknosa mağazasından alsam, bir sorun olur mu? Eurosia garantisi cok önemli mi? Ve CUH diye tabir edilen birşey varmış bu nedir?
İkisini de tecrübe etmiş birisi olarak yorum yapayım. İkame durumu söz konusu değil. İkisi de çok farklı tatlar veriyor. GOD OF WAR gibi bir oyunu bilgisayar platformunda oynamak zevkli olmazdı. (GOW PC versiyonu yok.) Ama çevrim içi FPS oyunları oynamayı seviyorsan (CS:GO gibi) bilgisayara mahkumsun. Bilgisayarda oyunlara yama ve farklı modlar kurabilirsin ancak PlayStation'da bunu yapmak neredeyse imkansız. Donanım fiyatlar almış başını gitmiş haklısınız ama bazı oyunlar da PlayStation'da hiç tat vermiyor. Futbol oyunlarının da bilgisayarda tat vermediği gibi. Bu arada bu benim şahsi kanaatim.
Mesela şöyle ki ben RPG tarzı oyunları saatlerce oynarım, örnek witcher 3 FPS zaten çok oynadığım bir platform değil. Arkama yaslanıp GOW, Witcher 3, Fallout 4 oynamak istiyorum. Ps4 e özel oyunları eşimle birlikte oynamak kulağa çok hoş geliyor.
Ben hepinize teşekkür ederim. Bu hafta sonu alabilirim. Peki Teknosa mağazasından alsam, bir sorun olur mu? Eurosia garantisi cok önemli mi? Ve CUH diye tabir edilen birşey varmış bu nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mesela şöyle ki ben RPG tarzı oyunları saatlerce oynarım, örnek witcher 3 FPS zaten çok oynadığım bir platform değil. Arkama yaslanıp GOW, Witcher 3, Fallout 4 oynamak istiyorum. Ps4 e özel oyunları eşimle birlikte oynamak kulağa çok hoş geliyor.
1 yıllık PS plus üyeliği alma düşüncem var her ay en azindan 1 adet saglam oyun verdiğini düşünürsek yılda 12 oyun eder. İndirimlerle cok problem olacağını sanmıyorum. 2.el ve takas seçenekleri de mevcut.