PCDepo İflas mı Etti ?

Arkadaşlar bende 4 ay önce PC Depo'dan Asus X550JK aldım ürünü kullanıyorum şuan. Ücretin yarısını havale ile ödedim ve yarısını taksit'i ödüyorum. Benim yapmam gereken bir şey var mı ? Cevaplarsanız sevinirim.


Yapman gereken bir şey olduğunu sanmıyorum. Ücretini ödemeye devam etmen gerek.
 
Arkadaşlar bende 4 ay önce PC Depo'dan Asus X550JK aldım ürünü kullanıyorum şuan. Ücretin yarısını havale ile ödedim ve yarısını taksit'i ödüyorum. Benim yapmam gereken bir şey var mı ? Cevaplarsanız sevinirim.
Sizin durumunuzla ilgili bir mağduriyet söz konusu değil. Normal taksitlerinizi ödeyerek üzerinize düşeni yapmış olursunuz.
 
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_son_durum-990x350.jpg
 
Sayın **


Kredi kartı hesap özetinizde yer alan harcama/harcamalar ile ilgili itiraz yazınız tarafımıza ulaşmıştır.

İtiraz etmiş olduğunuz tutar/tutarlarla ilgili inceleme, Uluslararası Visa/Mastercard Kredi Kartı Kuralları gereği zaman almaktadır. İnceleme süreci başlatılmış olup, itirazınız 8010****** talep numarası ile takip edilmektedir.

Tarafınıza süreç ve sonuç hakkında bilgi iletilecektir.

Bildiriminize ait sonuç durumunu Akbank Direk İnternet İletişim Takibi menüsünden takip edebilirsiniz.

Konuyla ilgili farklı görüş ve önerileriniz için bizimle tekrar irtibata geçebileceğinizi hatırlatır, Bankamız ürün ve hizmetlerine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Akbank T.A.Ş.

Sabancı Center 4.Levent, 34330 İstanbul
Ticaret Sicil Memurluğu : İstanbul
Sicil Numarası : 90418
 
Arkadaşlar ben ticari esnaf olarak size bir husu belirteyim.

Bazen öyle bir nokta geliyor ki banka bir tıklamayla bloke koyup firmaları iflas ettiriyorlar.

Bizzat bende şahit oldum ve adamın milyon dolarları tek bir tuşlamayla gitti.

İnanın o kadar saçma sapan hayatta olmayacak bir şeyle hesaba yada posa bloke koyuyorlar yada kredileri anında durduruyorlar.

(Halbuki krediler ve borçlar zamanında ödenmekte, 1 tane bile ödenmemiş ne çek nede kredi var adamın)

Yani bu bankaları bir türlü çözemedim bende... PC depo sahibinin anlattığına cani gönülden inanıyorum ve Allah yardımcısı olsun :(
 
��
Kuruluş:AKBANK T.A.Ş.
Kredi Kartı Şikayetleri - Sahtecilik/Suç Konusu İşlemler
Akbank Kredi kartımla 15-10-2015 tarihinde NORMA BİLGİSAYAR firmasından (PCDEPO.COM) 2122,75TL ve 1387,64TL bedel ödeyerek PC siparişi vermiş bulunuyorum. Sipariş verdiğim günden bu güne kadarki süre içinde söz konusu ürün tarafıma ulaştırılmadığı gibi ücreti tahsil edilmiştir. 18-10-2015 tarihinde firmanın internet sitesinden siparişin iptali için istekte bulundum. Siparişin verildiği ve iptal istemi açıldığı tarihten bu güne kadar yaptığım girişimlere rağmen iptal istemime firma tarafından cevap verilmemiştir. Ürün teslim edilmediği için söz konusu işlemin Mastercard-Chargeback prosedürü kapsamında iptal edilerek, 2122,75 TL ve 1387,64TL bedelllerin kesintisiz şekilde tarafıma iadesini talep etmekteyim. Akbank yukarıda yazılan şekilde dilekce yazdım ama bi gelişme olmadı bana yardımcı olabilirmisiniz başka bankadan mağdurlara üçretleri kartlarına geri iadeleri olmuş bir kaç banka çok ağırdan alıyor teşekkürler.
Başvuru Tarihi:24.11.2015 17:48:08


Kuruluş Cevabı

Sayın Tuncay *****

T.C. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na hitaben ilettiğiniz kredi kartınız ile “Norma Bilgisayar” firmasından yapılan harcama ile ilgili itirazınız Bankamızca incelenmiştir.

Kart No: 5218 **** ****

09/11/2015 tarihli yazınız işleme alınmış ve gerekli inceleme yapılmıştır.

İlk itirazınız sonrası 06/11/2015 tarihinde Bankamız bilgilerinizde kayıtlı cep telefonunuzdan yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde itiraz sebebinizi "ürün almadım" şeklinde düzelttiğinizden şikayet sebebinizi içeren yeni itiraz yazınızı 0262 6869696 numaralı faksa göndermeniz halinde tekrar değerlendirme yapılacağı bilgisi tarafınıza iletilmiştir.

Yeni itiraz yazınız 13/11/2015 tarihinde Bankamıza ulaşmış olup 17/11/2015 tarihinde Bankamız bilgilerinde kayıtlı e-posta adresinize Uluslararası Visa/Mastercard Kredi Kartı Kuralları gereği itiraz sürecinizin zaman alacağı bilgisi aktarılmıştır.

İtiraz sebebiniz talep etmiş olduğunuz ürünlerin firma tarafından teslim edilmemesi şikayeti olduğundan,Uluslararası Visa/Mastercard Kredi Kartı Kuralları gereği chargeback süreciniz başlatılmış olup süreç sonunda, sonuç hakkında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Akbank T.A.Ş.
Sabancı Center 4.Levent, 34330 İstanbul
Ticaret Sicil Memurluğu : İstanbul
Sicil Numarası : 90418
Görüşleriniz için Akbank adresinden Bize Ulaşın sayfasını kullanabillirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı