Çözüldü PC'ye su döküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

frknklnc46234

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ANAKART:ASUS P8 H61 ML R2.0/İŞLEMCİ:İ7 3770/RAM: 12GB 1333 MHZ/EKRAN KARTI: ZOTAC GTX 1060 AMP 6GB 192 BİT GDDR5X/DEPOLAMA: HI LEVEL 240 GB SSD/GÜÇ KAYNAĞI: 400W 80+ PSU/KASA: AOPEN NAGAS G5 KASA
Arkadaşlar masamın üzerinde su dururken kasanın içine döküldü. Fanlardan içeri bayağı girdi. Ne yapmam lazım? Kurulasam bile içinde su kalır PC'yi yakarım diye korkuyorum. Bunun bir yöntemi var mıdır?

IMG_20240813_120213.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu bana da olmuştu. Ben fön makinesiyle soğuk moduna alıp kurutmuştum. Bir sorun vs. falan çıkmadı ama siz yapmayın. Arkadaşların dediği gibi birkaç gün bilgisayarı açmayın kurusun.

Tamamdır teşekkür ederim yardımınız için hocam iyi Sosyaller.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda çok detaylı bir şekilde anlatılıyor. Belki sizde durum bu kadar ciddi değil ama bence herkes bir kere izlemeli ki ileride başına gelirse gerekeni doğru yapabilsin ve zararı en azıyla atlatabilsin.

Teşekkürler hocam

Arkadaşlar PC'nin PCI ve RAM slotlarını kolonya (alkol olduğu için) ile sildim ilk resimdeki hatayı aldım HDD'yi okumadı sonra yeniden başlatınca disk taramasına girdi ve sonrasında açıldı. Şu an sorunsuz çalışıyor hiçbir sıkıntı yok. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Suda uzun süre kalırsa oksitlenme olur suçlamalarda vs. olmaz. Suyun miktarına bağlı.

Çok girmedi içine ama yine de tedirgin oldum. HDD ye dökülmüştü

Su döküldüğünde PC'yi çalıştırmasaydın iyiydi 😕

Çalıştırmadım zaten.

Doğrudan güneş ışığında kurutmayın. Oda sıcaklığında bırakın kurusun. Nemli yerlerini de olabildiğince bir bez yardımı ile al. Oksitlenme olacağını sanmam ama yine izopropil alkol ile bir temizlersiniz.

Şu şekilde döküldü su HDD'yi çıkarıp kuruladım ama anakart da su izi gözükmüyor kabloları da kuruladım 3 gün sonra açacağım buraya da yazarım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240813_123241.jpg
    IMG_20240813_123241.jpg
    198,8 KB · Görüntüleme: 46
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda çok detaylı bir şekilde anlatılıyor. Belki sizde durum bu kadar ciddi değil ama bence herkes bir kere izlemeli ki ilerde başına gelirse gerekeni doğru yapabilsin ve zararı en azıyla atlatabilsin.

Bu bana da olmuştu. Ben fön makinesiyle soğuk moduna alıp kurutmuştum. Bir sorun vs. falan çıkmadı ama siz yapmayın. Arkadaşların dediği gibi birkaç gün bilgisayarı açmayın kurusun.

Bu videoda çok detaylı bir şekilde anlatılıyor. Belki sizde durum bu kadar ciddi değil ama bence herkes bir kere izlemeli ki ileride başına gelirse gerekeni doğru yapabilsin ve zararı en azıyla atlatabilsin.

Teşekkürler hocam

Arkadaşlar PC'nin PCI ve RAM slotlarını kolonya (alkol olduğu için) ile sildim ilk resimdeki hatayı aldım HDD'yi okumadı sonra yeniden başlatınca disk taramasına girdi ve sonrasında açıldı. Şu an sorunsuz çalışıyor hiçbir sıkıntı yok. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240815_133629.jpg
    IMG_20240815_133629.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20240815_134847.jpg
    IMG_20240815_134847.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkürler hocam

Kardeşim yalnızca bir şey soracağımda suda kolonyanın ne işi var adammı zehirlicen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı