PC’yi satıp Xbox Series X+4K monitör almak mantıklı mı?

Yav bu sitede bunu sormak hata. Gördüğüm kadarıyla büyük çoğunluğu PC fanatiği. Kendim atari ile oyunlarla tanışıp sonradan PS2, laptop ve PCye geçerek neredeyse her platformu denemiş biri olarak sanırım birkaç söz edebilirim. Konsol alırsan kapalı sistem yazılıma geçeceksin. Modlamalar geliştiricinin insafına kalmış. Türkçe yama falan yapamayacaksın, hele korsan hiç kullanamazsım ve kullanmamak da asıl olması gereken şey. Türkçe dil desteğinin kolay kolay gelmemesinde payı çok büyük. Neyse bu başka konu. Konsollar aslında tamamen tüketim odaklıdır. Oyun oynamak, multimedia tüketmek dışında pek bir şey yapamazsın. PC grafik işleme gücü ile render da alabilirsin, video da işleyebilirsin. Oyun odaklı biriysen verdiğin paranın birim karşılığını tam olarak PCde alamazsın. Konsollar ise sana güncel bir GPU parasına komple sistem veriyor. Tüm desteklenen ömrü boyunca oyunlar o konsolda tam performans ile çalışması için özel olarak geliştiriliyor. PCde sen yıllar boyunca donanım güncelleme takip ederken konsolda geliştiriciler cihaz takip ediyor. Yazılımın kapalı kutu olduğundan bahsetmiştim ya, konsol sunucularında hile yapmak aşırı zor. Hileden uzak bir oyun deneyimi de sunuyor. Ayrıca xbox oyun stüdyolarındandan çıkacak oyunlar Türkçe dil desteğine bile sahip olarak ilk gün game pass sistemine(45 lira aylık) kalıcı olarak ekleniyor(zenimax media'nın da dahil olduğu 23 adet olan stüdyo sayısını hatırlatırım). Yeni nesilde harici depolama genişletme kartı ile bir zamanlar PS2 hafıza kartlarını sökerek arkadaşın evinde kaldığın yerden beraber devam etme zevki geri dönmüş olacak. Orjinal ssd pahalı gelirse harici hdd ile de benzer şey yapılabilir. 4K 60 FPS konusunu belirtmişsiniz özel olarak. Çok önem veriyorsanız 4K 60 FPS olmasına bir süre bekleyin karşılaştırma/test videoları yüklenmeye başlar youtubea. Oradan bakar, performansını beğenirseniz alırsınız. Ki sanmıyorum kötü olsun. Yeni nesilde xbox one faciasını geride bırakarak güldür güldür geliyorlar Microsoft cephesi. PS 5 hiç düşünmeyin bile bence. Ülkemiz açısından bir oyuna o kadar para vermek yazık. Sony yine bile euroya çevirince 68 euro gibi özel fiyatlarla lira üzerinden satmasına rağmen bu fiyatlar çıkıyor. Zengin bile olsanız o kadar para verilmez. Herkesin parası değerli. Yabancılar bile €80 vermeye çekinmeye başladı yabancı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla. Lafı şuraya getiriyorum; xbox alırsanız EA play ile beraber 364 adet oyuna ayda 45 lira ile erişebilirsiniz. Üstelik bu katalog her ay güncelleniyor. Büyük oyunlar genelde çok değişmiyor tabi.
Dezavantajlarından bahsetmem de gerek tabii ki. Hocam game pass sistemi dışında AAA oyunları almak için böbreğimi vermem gerek. 2077 olmuş 468 TL, black ops cold war olmuş 569 TL. Ama şu da var, paramız değersizleşti. Ne ucuz ki artık. Kapalı kutu olması yüzünden yama yapamayacaksın. Online için küçük bir miktar para ödemen gerek game pass ultimate almazsan(ki hileden uzak sunucu deneyimi için ben vermekten yanayım). Modern warfare gibi klavye fare desteği olan oyunlar dışında bir oyunda nişan alma yardımı kötü ise FPS oynamak çok zor. Daha çok RPGler, spor ve yarış oyunları çok zevkli konsolda. İş için laptop var demişsiniz. İşi gücü laptopta hallettikten sonra geriye pek bir şey kalmıyor oyun oynamak dışında PCde yapılabilecek. Bu durumda ben alırdım, ki benim de okul için bir laptopım var ve yanına xbox one s çektim. Ön sipariş ile de series s gelecek.
 
Son düzenleme:
Ben oyunculuk hayatıma konsolla devam edeceğim. PC sorun çıkartıyorsa bence mantıklı olur. Artık PC'nin sorunlarıyla uğraşacak vaktim olmadığı için konsola geçiyorum. Game Pass ile uzun ömürlü olur. Sonraki nesle kadar kullanırsınız.
 

Geri
Yukarı