PDF dosyasından bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?

288886

Hectopat
Merhaba, dün Şenol hoca antrenmanlarla matematik kitabının PDF dosyasını indirmek istedim. İndir'e bastıktan sonra bir site çıktı ve telefon numaramı istedi o sırada Malwarebystes antivirüs programım uyarı verdi ben de hemen çıktım siteden. Sonra antivirüs programımla bilgisayarı taradım herhangi bir şey bulmadı. Bilgisayarımda kesin olarak virüs yoktur diyebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle önüne reklam çıktı ve malwarebystes antivirüs programın o sitenin zararlı dosyalar barındırdığını güvenmemen gerektiğini söylüyor.
Exe dosyasını virüs tarayan web sitelerine yükle denettir. Ayrıca bazı hackerlar trojanları şifreledikleri arşiv ile paylaşıyor, arşivler şifreledikleri için trojan tespit edilemez. Onun yüzünden arşivden çıkar öyle yükle virüs tarama sitelerine.

Son düzenleme:
Reklamlı indirme butonuna (yani yanlış indirme butonuna) bastınız muhtemelen, o da sizi zararlı barındıran bir siteye attı. Bir şey olmaz, zaten yapmanız gerekenleri yapmışsınız.

1. Pdflerde ekstra uğraş ile virüs bulastirabilir öncelikle bu cepte dursun.
2. O tür sitelerden eğer bir şeye tiklamadiysaniz ve indirmediyseniz sıkıntı olmaz. En fazla reklam virüsü yersiniz onuda bir taramada bulursunuz. Sıkıntı etmeyin bir test yapın içiniz rahat olsun.

1. PDF'lerde ekstra uğraş ile virüs bulastirabilir öncelikle bu cepte dursun.
2. o tür sitelerden eğer bir şeye tiklamadiysaniz ve indirmediyseniz sıkıntı olmaz. En fazla reklam virüsü yersiniz onu da bir taramada bulursunuz. Sıkıntı etmeyin bir test yapın içiniz rahat olsun.

Malwarebystes ile taradım herhangi bir şey bulmadı sonra Kaspersky ile tarama yaptım bir şey bulmadı sonra tam tarama yaptım hiçbir şey bulmadı kesinlikle virüs yoktur diyebili miyiz?

Malwarebystes ile taradım herhangi bir şey bulmadı sonra Kaspersky ile tarama yaptım bir şey bulmadı sonra tam tarama yaptım hiçbir şey bulmadı kesinlikle virüs yoktur diyebili miyiz?
Eğer varsada artık kendini belli eder kullanimlardan o zamanda format atarsınız ama gördüğüme göre virüs yok diye düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı