Pentium 4 sistemde Windows 8.1'e geçmek mantıklı mı?

Dostum 8.1 önermem 8.1 kurucağına 10 kur performans modunu kur ama 8.1 indirme.
Hocam Windows 10 yükü bu sisteme ağır gelir her türlü. Eğer kullanıcı daha akıcı deneyim yaşamak istiyorsa kurmamalı. Disk yükünü geçtim en hafif Windows 10 bile 800 mb üstünde kullanır rami. Zaten konu sahibinin 2 GB rami var. Yarısını işletim sistemi yerse çok kasar programlar.

Yok kalsın böyle. Hatta Windows 7 Home Basic'in üzerine de çıkma. Benzer Athlon 64 3500+ işlemcili sistemim var Windows 7 Professional sürümünü zor çalıştırıyor. İlla Windows 8.1 olsun diyorsan gereksiz şeyleri NTLite aracılığıyla kaldırıp iyice debloat işlemi yapmalısın. O sistemin yük altında iken bayağı bir şekilde kasması normal bu arada, HDD eski tip IDE disklerden ve işlemci çok zayıf, aynısı benim sistemimde de oluyor.

Ama Update inmiyor ki o yüzden kasıyor ve Windows 7 Ultimate kullanıyorum 32 Bit.

Hocam Windows 10 yükü bu sisteme ağır gelir her türlü. Eğer kullanıcı daha akıcı deneyim yaşamak istiyorsa kurmamalı. Disk yükünü geçtim en hafif Windows 10 bile 800 MB üstünde kullanır RAM'i. Zaten konu sahibinin 2 GB RAM'i var. Yarısını işletim sistemi yerse çok kasar programlar.

Haklısın hocam.

Dostum 8.1 önermem 8.1 kurucağına 10 kur performans modunu kur ama 8.1 indirme.
Pentium 4'e Windows 10 mu? Kafayı mı yedin? İşlemcinin anası ağlar. Modlu da olsa Windows 10 kurulmamalı. Windows 7 sürümünün üstüne çıkılmasın mümkünse. Sistem kağnı gibi çalışır. IDE HDD olduğuna göre bu durum daha da felaket olacaktır.

Bu arada hocam hafif Linuxlara da yönelebilirsiniz. 64 bit olmasına rağmen win7 32 bitten daha hafif daha akıcı ve daha güncel dağıtımlar mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı