Pentium G4560 ve GTX 1050 Ti Sisteme Yükseltme

emperorpalpatine

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba saygı değer Technopat ailesi! Neredeyse üzerinden 1 sene geçti sistemi mi toplayalı. O zamanlar pek imkanım olmadığı için Pentium G4560 Soket 1151 işlemci almak durumuna düşmüştüm. Şimdi bir upgrade zamanı geldi. Oyunlarda CPU ile sıkıntı yaşıyorum. Soruma geçmeden önce sistem özelliklerim;
  • MSI B150M BAZOOKA Soket 1151
  • MSI GTX 1050 Tİ 4GB 128 BİT
  • Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4
  • Intel Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
  • Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
  • Corsair Builder VS450 450W 80+ PSU
Bu sisteme yeni bir işlemci önerilerinizi bekliyorum, Pentium cidden sıktı artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kombinasyon bende de var. Eğer render odaklı alacaksanız, İ7 ama sadece oyun derseniz G4560 çok güzel iş görüyor. Canlı yayın olacaksa G4560 yetersiz kalır, i7 alın derim.

Eğer sistem yükseltme yapacaksan direk son nesile geç. Ciddi bir fark görürsün. 2000 serisi çıkınca ekran kartını ve güç kaynağını da yükseltirsin. Uzun vade kullanabileceğin bir sistem olur. Toplam 1.474,81 TL yapıyor.
Ekran Alıntısı.JPG

Ben şuan ikinci el konusunda İ5 7500 satıyorum ama bu işlemciyi önermiyorum çünkü bütçesi uygun, imkanı varsa 8. Nesile güncelleme yapsın.
Anakartım 8. Nesil desteklemiyor. Ve zaten daha Intel sistem toplamam yaz gibi Ryzen sistem toplamayı düşünüyorum sadece şu anlık bana bir işlemci gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı