Pet şişeden filament üretmek için en iyi şişe markası nedir?

Technogezgin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 3D yazıcımda kullanmak üzere pet şişelerden filament yapmak istiyorum. Birkaç başarılı sonuç alsam da kullandığım kayın marka 5LT su şişesinden dolayı mı oldu bilmiyorum ama yazıcımın extruder'a giden bölgeleri yapış yapış oldu. Yazıcım da yeniydi (Bambu Lab A1) şu anlık yazdırmasın da bir sorun yok, şişeleri her koşula uygun düzgün bir şekilde filamente çevirmeme (üzerindeki yapışkanları tamamı ile iyice temizlememe) rağmen böyle bir sorun oluşturması kayın marka şişenin plastiğinin içeriği sebebiyle olmuş olabilir mi? Peki siz yapıyorsanız hangi marka şişelerden ve kaç litrelik şişelerden yapıyorsunuz veya farklı tüyolarınız var mı? bilgi verirseniz sevinirim başarılar 😁...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeşil(anonim) pet şişeleri daha kaliteli gibi ve sert his veriyor eğer ki 2.5 / 5 LT kullanıcaksan o plastiğin incelliğini fark edeceksin ve asla su petleriyle yapma daha çok kola barıdndıran (anonim) petleri daha sert oluyor 1.5LT ile 1LT deneyebilirsin taş patlasa 2.5 LT.

Şunları göze alarak filement yaparasan daha iyi olur. mavi-yeşil arası olanlar genelde daha saf olur. Renkli olanlardan veya çok parlak şeffaflardan uzak dur. Şişelerin altında "PET 1" ya da "PETE" yazmalı. Sadece "1" yazanlar daha saf PET içerir. 1.5L'lik bazı şişeler 5L şişelerden daha kalın ve homojen çıkabiliyor. Elinle bastırınca çok kolay eziliyorsa kötü kalite olabilir.

Sorununu çözerse çözüm olarak işaretlersen çok mutlu olurum.

Yeşil(anonim) pet şişeleri daha kaliteli gibi ve sert his veriyor eğer ki 2.5 / 5 LT kullanıcaksan o plastiğin incelliğini fark edeceksin ve asla su petleriyle yapma daha çok kola barıdndıran (anonim) petleri daha sert oluyor 1.5LT ile 1LT deneyebilirsin taş patlasa 2.5 LT.

Bilgilendirme için teşekkürler peki daha önce denediniz mi veya marka verebilir misiniz verim aldıysanız makineme eziyet etmek istemiyorum.

Şunları göze alarak filement yaparasan daha iyi olur. Mavi-yeşil arası olanlar genelde daha saf olur. Renkli olanlardan veya çok parlak şeffaflardan uzak dur. Şişelerin altında "pet 1" ya da "pete" yazmalı. Sadece "1" yazanlar daha saf pet içerir. 1.5L'lik bazı şişeler 5L şişelerden daha kalın ve homojen çıkabiliyor. Elinle bastırınca çok kolay eziliyorsa kötü kalite olabilir.

Sorununu çözerse çözüm olarak işaretlersen çok mutlu olurum.

Yazdığınız bilgiler için çok teşekkür ederim dediklerini göz önünde bulundurarak denememi yapacağım. Peki sizin bu konuda deneyimleriniz var mıdır daha önce pet şişeden filament yaptıysanız verim aldığınız marka ismi söyler misiniz süreci biraz zahmetli olduğundan fazla şişe deneyemedim. Galiba şu anda çözüm olarak işaretliyemiyorum ama kontrol edeceğim tekrardan.

Bilgilendirme için teşekkürler peki daha önce denediniz mi veya marka verebilir misiniz verim aldıysanız makineme eziyet etmek istemiyorum.

Yazdığınız bilgiler için çok teşekkür ederim dediklerini göz önünde bulundurarak denememi yapacağım. Peki sizin bu konuda deneyimleriniz var mıdır daha önce pet şişeden filament yaptıysanız verim aldığınız marka ismi söyler misiniz süreci biraz zahmetli olduğundan fazla şişe deneyemedim. Galiba şu anda çözüm olarak işaretliyemiyorum ama kontrol edeceğim tekrardan.
daha önce denemedim ama ufak birer araştırma ve bu işlerden anlayan arkadaşıma sordum.

Arkadaşım su şişeleri biraz sıkıntılı yaptım kullandım Fakat en iyi 2.5 LT gazoz ve kola şişelerinde uygun olduğunu deneyerek güzel baskılar aldım yeşil ve şeffaf filament elde ettim

2 yıldır kullanıyorum bu makinenin bir benzerini deney ve projede kullanmak üzere bir hocama yaptım Tabi bu makineyi petg ile yaptım daha sonra diğer makineyi bununla dönüştürdüğüm pet filament ile yapmıştım

Burada pet şişenin et kalınlığı mikrometre ile ölçülüp kaç mm şerit yapılacağı bilgisi var.

Birde tabi alacağınız kola ve gazoz şişeleri çok şekilli ve kıvrımlı oluyor bu nedenle sıcak hava tabancasına ihtiyaç duyuluyor. Ama bazı gazoz şişeleri düz olduğundan sıcak hava tabancasına ihtiyaç duymadan direk kesip kullanılabiliyor

Dosya Ekleri

• 20250417_181641.jpg
    20250417_181641.jpg
    391,2 KB · Görüntüleme: 34
  • 20250417_180053.jpg
    20250417_180053.jpg
    343,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 20250417_180048.jpg
    20250417_180048.jpg
    387,1 KB · Görüntüleme: 34
  • 20250417_180045.jpg
    20250417_180045.jpg