PF 360 sıvı soğutma R7 3700X'i soğutmuyor

Yer
182. Filoda
Daha fazla  
Anakart
MSI X570-A PRO
İşlemci
Ryzen 7 3700X
SilverStone PF360 model bir sıvı soğutma ile R7 3700X işlemciyi birlikte kullanıyorduk. Son 1 aydır işlemcinin yüksek derecelerde çalıştığını fark ettik. Sıvı soğutmalı bir sistemde 110 derece gibi değerler gördük. Sıvı soğutmanın içinde hava olduğunu düşünüyoruz fakat doğru düşünüyorsak bunu nasıl çıkartacağımızı bilmiyoruz. Garantiye vermeden bu iş nasıl hallolur?

Maalesef bende bilmiyorum. Benim size tavsiyem garantiye göndermenizdir. Diğer arkadaşların önerdiklerini de yaptıysanız ve garantisi duruyorsa hiç uğraşmayın derim.

Garantiden kapalı ürün gelsin satar yenisini alırsınız.

Garanti süreci banko 3 ay sürüyor git gel git gel. Tabii iade değişim formu almak istiyorsan banko bu kadar.

Garanti süreci banko 3 ay sürüyor git gel git gel. Tabii iade değişim formu almak istiyorsan banko bu kadar.
İade alamayız uzun süredir kullanıyoruz.
Ve şimdi kontrol ettik ki garanti süresi sona ermiş 😕 Önerebileceğiniz başka bir şey varsa açığım. Ya da o dediğim vidanın ne olduğunu yazabilecek varsa çok sevinirim.

İade alamayız uzun süredir kullanıyoruz.
Ve şimdi kontrol ettik ki garanti süresi sona ermiş 😕 Önerebileceğiniz başka bir şey varsa açığım. Ya da o dediğim vidanın ne olduğunu yazabilecek varsa çok sevinirim.
Bazı modellerde radyatörde de tıpa oluyor. Madem garantisi doldu illa ben deneyeyim dersen radyatörü de kontrol et derim.

Sorunu biraz daha detaylandırırsam şöyleki; sıcak su borunun içinde kalıyor boru alev gibi, radyatörse buz gibi.
Bazı modellerde radyatörde de tıpa oluyor. Madem garantisi doldu illa ben deneyeyim dersen radyatörü de kontrol et derim.
Bizimkinde yok hocam.

Sorunu biraz daha detaylandırırsam şöyleki; sıcak su borunun içinde kalıyor boru alev gibi, radyatörse buz gibi.
O zaman şunu dene. Radyatörü kasadan sök. Elinde havada yatay dikey derken biraz hareket ettir bakalım. Eğer hava varsa baloncuklar da yer değiştirir. Baktın biraz serinliyor, O zaman hava olabileceği ihtimali daha yüksek olur. Öteki türlü pompa sıkıntılı gibi.

O zaman şunu dene. Radyatörü kasadan sök. Elinde havada yatay dikey derken biraz hareket ettir bakalım. Eğer hava varsa baloncuklar da yer değiştirir. Baktın biraz serinliyor, O zaman hava olabileceği ihtimali daha yüksek olur. Öteki türlü pompa sıkıntılı gibi.
Direkt PC'yi sallamıştık 😁 ama dediğinizi deneyeceğiz şimdi
Hocam tıpa varmış. Yuvarlak biçimde fakat nasıl çıkartacağız bilmiyoruz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.30.19.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.30.19.jpeg
    70,7 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.34.56.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-30 at 19.34.56.jpeg
    275,3 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Direkt PC'yi sallamıştık 😁 ama dediğinizi deneyeceğiz şimdi

Hocam tıpa varmış. Yuvarlak biçimde fakat nasıl çıkartacağız bilmiyoruz.
Büyük ihtimalle bir sırlama malzemesiyle ittirilen tırnaklı yapıya sahip hafifi yumuşak plastik bir aparat. Bir şeyle zarar vermeden kanırta kanırta çıkarırsın büyük ihtimalle. Ama yerine tekrar taktığında aynı mühürlemeyi sağlar mı bilemiyorum. İnternette İngilizce aratırsan kesin bulursun nasıl yapılacağını.

SilverStone PF360 model bir sıvı soğutma ile R7 3700X işlemciyi birlikte kullanıyorduk. Son 1 aydır işlemcinin yüksek derecelerde çalıştığını fark ettik. Sıvı soğutmalı bir sistemde 110 derece gibi değerler gördük. Sıvı soğutmanın içinde hava olduğunu düşünüyoruz fakat doğru düşünüyorsak bunu nasıl çıkartacağımızı bilmiyoruz. Garantiye vermeden bu iş nasıl hallolur?
Hocam birebir ama birebir aynı sorunu yaşıyorum ve bugün burda konuda açtım. Araştırmalarıma devam ederken bu konuyu gördüm. Sonuna kadar okudum heyecanla ancak sorunun ne olduğunu ve nasıl bir çözüm bulduğunuzu yazmamışsınız. Umarım mesajımı görür ve bilgilendirirsiniz.

Hocam birebir ama birebir aynı sorunu yaşıyorum ve bugün burda konuda açtım. Araştırmalarıma devam ederken bu konuyu gördüm. Sonuna kadar okudum heyecanla ancak sorunun ne olduğunu ve nasıl bir çözüm bulduğunuzu yazmamışsınız. Umarım mesajımı görür ve bilgilendirirsiniz.
Arkadaş üşengeçliğinden garantiye göndermedi. Maalesef bir çözüme ulaşamadık. Kendisi laptop aldı daha sonra. Soğutucu öyle duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı