Phanteks Extension Güç Kaynağı Örgü Kablo Seti (Beyaz) İncelemesi

Beyaz kasa aldığımdan beri kabloların siyah olması beni rahatsız ediyordu. Aynı zamanda kabloları biraz kurcaladığım için görüntüleri bozulmuştu. Bu nedenle sleeve kablo alma ihtiyacı duyduğum için internette sleeve kablo aramaya başladım. Bir sürü markaya denk geldim, bilmediğim, adını ilk defa duyduğum markalar vardı. Zaten fiyatı ucuz diye girdiğim çoğu ürün Amazon üzerinden yurtdışından gelecek ürünlerdi. Aramaya devam ederken QP Bilişim üzerinde ürüne rastladım. Fiyatı, kutu içeriği ve özellikle markasının kaliteli ve bilindik olması ve ucuz olması sebebiyle bu ürün üzerinde karar kıldım.


Bir sürü rengi var fakat ben beyaz olanı tercih ettim.

Kutu İçeriği

Ürün aslında kutu içerisinde değil de şeffaf bir poşet içerisinde geliyor. Çok basit ve sade tutulmuş. Kutu olsa daha iyi olabilirdi ama neticede bu ürün çok yeni bir ürün değil.

1685815903702.png

Kutu içeriği ise şu şekilde:
1 adet 24 Pin Kablo
1 adet (4+4) 8 Pin CPU Kablosu
2 adet (6+2) 8 Pin PCI-E Kablosu
Her kablo için 2 adet plastik ayırma tarağı

Kutu içerisinden kullanım kılavuzu vb. çıkmıyor.

Genel Anlamda Ürünün Kendisi
Kutuyu açıp elime kabloyu aldığımda ilk dikkatimi çeken şey ağırlığı oldu. Bunun yanı sıra kablonun kalitesi dikkatimi çekti.
Kablo biraz uzun. 500mm uzunluğunda. Zaten var olan kabloya ek olarak taktığım için, kasanın arkasını kapatırken zorlandım.
Montajında zorlanmadım. Zorlandığım bir konu olmadı. Sadece CPU kablosunu takmadım çünkü anakartım 8+4 pin olduğu için takmaya gerek duymadım.

Final

Final bölümüne kendi çektiğim fotoğrafları eklemek istiyorum.

1685817657673.png
1685817675228.png


Eksik gördüğünüz, merak ettiğiniz bir konu varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Ben de beyaz olanı aldım. Kasam biraz küçük o yüzden biraz zorlandım. Ekran kartı kabloları tam olmadı gibi belki onları başka delikten çıkartıp denerim. PSU güzel oldu. CPU biraz büküldü ama fena değil.

WhatsApp Görsel 2023-09-04 saat 22.59.50.jpg


TV setinin arkasına aldığım LED şeritin kestiğim fazlalığını kasaya takayım dedim ama henüz istediğim gibi olmadı :) Onlar açıkken de böyle görünüyor.

WhatsApp Görsel 2023-09-04 saat 22.59.51.jpg


Şu taraklarla birlikte çok daha güzel olabilir ama aliden bile alsak pahalıya geliyor.

Screenshot_50.jpg


Screenshot_34.jpg
 
@Batina hayırlı olsun hocam. Kasamın küçük olması beni de fazla zorladı, özellikle kasanın arkasını kapatana kadar bir sürü kabloyu farklı yerlere sıkıştırmak zorunda kaldım. Arkaya bağladığınız ledlere benzer bir led benim kasamda da takılı ama öne takamadığım kasanın arkasına taktım. Farklı bir hava kattığını düşünüyorum.

20230905_140730.jpg
 

Geri
Yukarı