PHP ile büyük projeler yapılabilir mi?

Neredeyse hiçbir yazılım dilinde saf dil temel harici çok işe yaramaz, php frameworleriyle iyi işler yapılabilir. Fakat şahsi kanaatimce web tarafında Node/Next daha modüler, güvenli ve kolay.

CPU heavy islerde kullanmak mantikli degil, JS ve python da mantikli degil interpreted olduklari icin. Canli transcoding servisleri, real time trading servisleri, analitik servisleri, game server vs gibi.

Ek olarak thread per request handikapindan cikmak icin duzgun web server konfigurasyonu kullanmali ya da skyray, swoole gibi farkli dillerde yazilmis adaptorler kullanmalisin.

Dogru mimari ve moduler yapiyla buyuk bir projede PHP kullanabilirsin. Ama projenin dogasi PHP icin uygun olmayabilir, oyleyse ufak bir iste de takilabilirsin. Ya da projenin bir bolumunu PHP ile farkli bolumunu Rust ile yazmak isteyebilirsin.

CPU heavy islerde kullanmak mantikli degil, JS ve python da mantikli degil interpreted olduklari icin. Canli transcoding servisleri, real time trading servisleri, analitik servisleri, game server vs gibi.

Ek olarak thread per request handikapindan cikmak icin duzgun web server konfigurasyonu kullanmali ya da skyray, swoole gibi farkli dillerde yazilmis adaptorler kullanmalisin.

Dogru mimari ve moduler yapiyla buyuk bir projede PHP kullanabilirsin. Ama projenin dogasi PHP icin uygun olmayabilir, oyleyse ufak bir iste de takilabilirsin. Ya da projenin bir bolumunu PHP ile farkli bolumunu Rust ile yazmak isteyebilirsin.
Biraz daha İngilizce yaz, daha havalı olur öyle.

Ingilizceyi havali zannetmek zor bence yazilim gelistirmeyi bilen birisi icin. "Yazilim dili" yazdigina gore sen bunlardan biri degilsin, o yuzden seni de anlayabiliyorum. Betik kosturuyor musun?
Software’ı yazılım olarak da programlama olarak da çevirebilirsin. Adam soruda PHP ile büyük proje yapılabilir mi demiş, spesifik bir alan belirtmemiş. Belli ki işin çok içinde biri değil. Real time trading, thread per request… Özellikle “Cpu heavy işler” kısmında patladım.

Biraz Turkish heavy bir yazım style’ı belirlersen anlattıklarını çok daha clear şekilde offer edebilirsin. Bu haldeyken yaz dizilerindeki gözlüğü var diye diziye arkada bilgisayar başında oturtulmuş duran yazılım mühendisleri gibi geliyor kulağa. Biliyorsun yazılımı tamam, şahsen ben ikna oldum. Cpu heavy 🤣

Technopat Haberler

Geri
Yukarı