PHP ile SQL bağlantısı hata veriyor

Siteni herhangi bir server olmadan dosya olarak çalıştırdığın için böyle bir problem var. Dosyaya çift tıklayarak fonksiyonel site açılmaz. XAMPP, PHP Dev Server gibi bir şey kullanmadan, PHP komutlarını çalıştırmasını bekleyemezsin.
XAMPP kullanılarak yapılabilir mi daha önce hiç kullanmadım. Şimdi iniyor deneyeceğim.

Siteni herhangi bir server olmadan dosya olarak çalıştırdığın için böyle bir problem var. Dosyaya çift tıklayarak fonksiyonel site açılmaz. XAMPP, PHP Dev Server gibi bir şey kullanmadan, PHP komutlarını çalıştırmasını bekleyemezsin.
Hocam şimdi XAMPP kurdum. Burda XAMPP dosyalarında ki htdocs ün içine baglanti adında bir klasör açtım. Oraya yukarda attığım 3 dosyadan (config.php, db_connection.php, saticigiris.php) hangilerini atıcam?

Son düzenleme:
Hocam şimdi XAMPP kurdum. Burda XAMPP dosyalarında ki htdocs ün içine baglanti adında bir klasör açtım. Oraya yukarda attığım 3 dosyadan (config.php, db_connection.php, saticigiris.php) hangilerini atıcam?
Sitenin bütün dosyalarını htdocs içerisine atacaksın. Hepsini.

Htdocs'un içinden phpmyadmin dışındaki her şeyi sil. Kendi site dosyalarını olduğu gibi htdocs içine at. Sonrasında kendi sitene tarayıcıdan; "localhost/<dosyadi>.<dosya_uzantisi>" şeklinde eriş.

Örnek;
Diyelim htdocs klasörünün içeriği;

Kod:
.
└── htdocs/
    ├── anasayfa.html
    ├── saticigiris.html
    ├── config.php
    └── alt/
        └── index.php

Sen bu klasördeki saticigiris.html'e erişmek istiyorsun, o zaman;
"localhost/saticigiris.html". Şeklinde erişeceksin.
Diyelim alt klasörü içerisindeki index.php'ye erişeceksin.
"localhost/alt/index.php" Şeklinde erişeceksin.

Sitenin bütün dosyalarını htdocs içerisine atacaksın. Hepsini.

Htdocs'un içinden phpmyadmin dışındaki her şeyi sil. Kendi site dosyalarını olduğu gibi htdocs içine at. Sonrasında kendi sitene tarayıcıdan; "localhost/<dosyadi>.<dosya_uzantisi>" şeklinde eriş.

Örnek;
Diyelim htdocs klasörünün içeriği;

Kod:
.
└── htdocs/
    ├── anasayfa.html
    ├── saticigiris.html
    ├── config.php
    └── alt/
        └── index.php

Sen bu klasördeki saticigiris.html'e erişmek istiyorsun, o zaman;
"localhost/saticigiris.html". Şeklinde erişeceksin.
Diyelim alt klasörü içerisindeki index.php'ye erişeceksin.
"localhost/alt/index.php" Şeklinde erişeceksin.
phpmyadmin dışındaki herşeyi sil demişsin ama xampp dosyasında phpmyadmin diye bir dosya yokki.

Bunları atıyorum ama yine olmuyor. phpmyadmin üzerinden mi veritabanını açmam gerek.

Ekran görüntüsü atmanı istiyorum htdocs'un içeriğini. Devlet sırrı değil ya.
Yok hocam içine bir fotoğraf at olarak okumuştum ondan images var zaten dedim. Benim hatam kusura bakmayın.

1723041295925.png

Yukarda dediğim gibi htdocs un içine baglanti isminde bir dosya açıp onun içine atmıştım daha doğrusu xampp için izlediğim video da öyle yapılıyordu.

1723041423879.png

htdocs içindeki hiç bir şeyi silmemişsin. Kopyala dediğim hiç bir şeyi oraya kopyalamamışsın. İzlediğin videoyu boşver. Dediğim gibi yapsan çoktan bitmişti.

Tekrar anlatıyorum. Htdocs içerisindeki her şeyi, bak her şeyi ne var ne yok sil. htdocs boş bir klasör olsun. Sonra kendi sitenin dosyalarını olduğu gibi hiç bir değişiklik yapmadan oraya kopyala. Tüm dosyaları. Siteyle alakalı ne varsa. Klasör, resim, css, sayfalar. Ne var ne yok hepsini. Yapınca ekran görüntüsüyle beraber at, sonraki aşamayı anlatayım.

Şuanki halinde kendi siteni kullanmak için senin localhost/baglanti/saticigiris.html diye girmen lazım.

Ekstra subdirectory durduk yere gerek yok.

htdocs içindeki hiç bir şeyi silmemişsin. Kopyala dediğim hiç bir şeyi oraya kopyalamamışsın. İzlediğin videoyu boşver. Dediğim gibi yapsan çoktan bitmişti.

Tekrar anlatıyorum. Htdocs içerisindeki her şeyi, bak her şeyi ne var ne yok sil. htdocs boş bir klasör olsun. Sonra kendi sitenin dosyalarını olduğu gibi hiç bir değişiklik yapmadan oraya kopyala. Tüm dosyaları. Siteyle alakalı ne varsa. Klasör, resim, css, sayfalar. Ne var ne yok hepsini. Yapınca ekran görüntüsüyle beraber at, sonraki aşamayı anlatayım.

Şuanki halinde kendi siteni kullanmak için senin localhost/baglanti/saticigiris.html diye girmen lazım.

Ekstra subdirectory durduk yere gerek yok.
Dediklerinizi yaptım.
1723043489680.png

subdirectory ne bilmiyorum.

1723043530346.png

Burda index.php yi açtım. Sonra satıcı girişine tıkladım ve bilgileri girip giriş yapa bastım. Not founda attı. Yani direkt php sayfasını açmadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı