Pilot olmak için nasıl ders çalışılmalı?

1 Milyon TL'yi nereden bulacak reis? Kasiyerlik yaptığımı nerden çıkardın? Hala elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum. Cebimden de 1 Milyon TL çıkmadı.
Hocam arkadaşın kuzeni pilotmuş ya bir açılalım şöyle, biz ne biliyoruz ki bırakalım anlatsın bakalım. Biz kasiyerlere cevap hakkı düşmez🤣

Tamamdır hocam okuyacağım.

İngilizcemi geliştiriyorum hocam.
İngilizce hiçbir şey temelin varsa 3 ayda hergün çalışarak o seviyeye rahat ulaşırsın. Anlayacağın şu an senin için en önemsiz şeylerden biri.

THY'ye eğitim için 1.200.000 Milyon TL civarı verip pilot olunca aylık 70-80 bin lira alacaksınız. Çok güzel sistem 👌

Tam burs yapman çok zor onu yapmazsan cebinden her türlü çıkacak.
Kişinin maddiyatı yoksa herhangi bir üniversite okuduktan sonra THY nın TAFA isimli pilot yetiştirme kursu mevcut. 14-16 Ay sürmekte olan eğitimde pilot adayları aylık 2 Aylık brüt asgari ücret gibi bir çok avantaja sahip oluyor. Başarı ile mezun olduktan sonra 10 sene boyunca THY maaşınızdan bir kısım kesiyor. @Leonardo00x

Kişinin maddiyatı yoksa herhangi bir üniversite okuduktan sonra THY nın TAFA isimli pilot yetiştirme kursu mevcut. 14-16 Ay sürmekte olan eğitimde pilot adayları aylık 2 Aylık brüt asgari ücret gibi bir çok avantaja sahip oluyor. Başarı ile mezun olduktan sonra 10 sene boyunca THY maaşınızdan bir kısım kesiyor. @Leonardo00x
O kursa kolay kolay katılamazsın. O kesinti de zaten ücretin ta kendisi. Yani yine para vermiş oluyorsunuz.

O kursa kolay kolay katılamazsın. O kesinti de zaten ücretin ta kendisi. Yani yine para vermiş oluyorsunuz.
Kolay katılamama sebebi nedir hocam? Ayrıca sizin dediğiniz gibi pilotlar 70-80k almıyor THY maaş aşağıdaki tablo şeklinde.
Pilot RütbesiMaaş Aralığı
Yardımcı Pilot150.000 TL – 200.000 TL
Orta Pilot150.000 TL – 350.000 TL
Kıdemli Pilot160.000 TL – 500.000 TL

Kolay katılamama sebebi nedir hocam? Ayrıca sizin dediğiniz gibi pilotlar 70-80k almıyor THY maaş aşağıdaki tablo şeklinde.
Pilot RütbesiMaaş Aralığı
Yardımcı Pilot150.000 TL – 200.000 TL
Orta Pilot150.000 TL – 350.000 TL
Kıdemli Pilot160.000 TL – 500.000 TL
Sanırsam 1 sene içinde de 1500 saat uçuşu gerçekleştirdikten sonra orta pilot olabiliyorsunuz. Maximum biz buna 2 sene diyelim

Çünkü eğitim sürecinde kullanacığınız uçağın masrafı vs. fazla. Bu yüzden akademiler para alır. THY her insanı almıyor. Çok iyi bir puan çıkartmanız gerekir. Ayrıca 10 sene maaş kesintisi çok fazla. 20 yaşında başlasan 31 yaşında tam maaş almaya başlarsın. Dediğim 70-80 o zaten. Ama ücretsiz olsun olmasın, pilotluk çok masraflı bir iş. Ayrıca 1.200.000 Milyon eskide kaldı. Akademiler 100 bin dolar alıyor. Güncel kur ile 3.233.975 civarı ediyor.

Çünkü eğitim sürecinde kullanacığınız uçağın masrafı vs. fazla. Bu yüzden akademiler para alır. THY her insanı almıyor. Çok iyi bir puan çıkartmanız gerekir. Ayrıca 10 sene maaş kesintisi çok fazla. 20 yaşında başlasan 31 yaşında tam maaş almaya başlarsın. Dediğim 70-80 o zaten. Ama ücretsiz olsun olmasın, pilotluk çok masraflı bir iş. Ayrıca 1.200.000 Milyon eskide kaldı. Akademiler 100 bin dolar alıyor. Güncel kur ile 3.233.975 civarı ediyor.
Orası öyle hocam ama kişi terfi alırsa bildiğim kadarı ile 1500 saatlik uçuşun ardından orta pilot 5000 saatlik uçuşun ardından kaptan pilot oluyorlar. Kendi maaşından da koyup hızlıca borcunu bitirebilir. Ben olsam maaşımın çoğunu o zamanki enflasyona göre vs faize yatırır hızlıca bitirmeye çalışırdım veyahut maaşımdan biriktirip ek gelir yapabileceğim dükkan restorant tarzı yerler açardım.

Orası öyle hocam ama kişi terfi alırsa bildiğim kadarı ile 1500 saatlik uçuşun ardından orta pilot 5000 saatlik uçuşun ardından kaptan pilot oluyorlar. Kendi maaşından da koyup hızlıca borcunu bitirebilir. Ben olsam maaşımın çoğunu o zamanki enflasyona göre vs faize yatırır hızlıca bitirmeye çalışırdım veyahut maaşımdan biriktirip ek gelir yapabileceğim dükkan restorant tarzı yerler açardım.
Pilotların çalışmasını sizde biliyorsunuz. Gece de gündüz de olabilir. Benim de pilot tanıdığım var adam haftanın 1 günü evde oluyor bazı zamanlar. Yani pilot yüksek maaşı hak ediyor ama o maaşın %25'i bile kesilse o adama haksızlık olur.

Pilotların çalışmasını sizde biliyorsunuz. Gece de gündüz de olabilir. Benim de pilot tanıdığım var adam haftanın 1 günü evde oluyor bazı zamanlar. Yani pilot yüksek maaşı hak ediyor ama o maaşın %25'i bile kesilse o adama haksızlık olur.
Yukarıda belirtilen süreler günlük sınırlamalar olup, uçuş süreleri aylık 110, üç ayda 300, yıllık 1000 saati geçemez. Haftalık UGS azami 60 saattir. Dinlenme süreleri uçuş sürelerinin iki katından az olamaz. Ayda toplam 4 gün 14 saat çalışma süresi varmış hocam. Bilemiyorum yani ben olsam pilot olurdum ki şuan pilot olmak istiyorum zaten. Bu arada bir hatamı düzeltmek istiyorum yıllık 1000 saat uçuş geçilmiyorsa 1.5 senede orta pilot 5 senede kaptan pilot olunuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı