Gerkçek Bakanlığı
Hectopat
Soru gayet açık, pilot olmak için ne yapmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Polonya’da eğitim aldım. Macaristan, Polonya gibi ülkelerde eğitim gayet hızlı ve başarılı oluyor. Gidenler memnun genelde hep. Fakat pandemi yüzünden seyahat engeli biraz zorluk yaratıyor maalesef.Yurt dışında hangi ülke daha yararlı olur peki. Veya hangi okul daha iyi olur.
Neyi merak ediyorsun tam olarak? Sor lütfen bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.Haklisiniz TR de PPL egitimi icin konusunda bilginiz var mi teşekkür ederim
Sadece PPL olarak düşünüyorsan modüler eğitim veren kurumlara bakmalısın. ER-AH olabilir mesela ama diğer uçuş okulları kötü eğitim veriyor anlamına gelmez. En uygun fiyatlı ve en kısa sürede eğitimi tamamlayabilen bir yer senin için en iyisi olacaktır. Şu sıra o kadar çok uçuş okulu var ki bu da fiyat düşmesine yardımcı oluyor tabi. Öncelik olarak yaşadığın bölgeye yakın bir yer tercih etmen hem konaklama hem ulaşım açısından kolaylık yaratacaktır.Hocam 1. Olarak Türkiye'de PPL egitimi alabilecegim iyi bir ucus okulu hangisi onu merak ediyorum.
O konu maalesef baya bir karışık. Denklik için şartlar SHGM tarafından sürekli değiştiriliyor ve karmaşıklaştırılıyor. ATPL'i yurtdışında almak istiyorsan PPL'i de orda halletmen daha faydalı olacaktır. Fakat döndüğünde uçan gereken belli bir saat ve eğitim olacak. Ayrıca teori derslerinden tekrar vermen gerekenler olacak. Bu da sana ekstra zaman ekstra zorluk ekstra maliyet oluşturacak. Zaten normalde zorken bir de üstüne bunların eklenmesi seni emin ol yoracaktır. Eğer yurtdışı vatandaşlığın yoksa ve yurtdışında uçuşa başlama hedefin yoksa bu zamanda yurtdışından lisans almak pek mantıklı olmuyor.2. Olarakta ATPL egitimini yurt disinda aldigimda Türkiye'de denklik alabilmek icin ne kadar masraf yapmam gerektigine dair bilgi ariyorum.
Hocam bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim.Kusura bakma bir süredir baya yoğundum anca görebildim mesajını.
Sadece PPL olarak düşünüyorsan modüler eğitim veren kurumlara bakmalısın. ER-AH olabilir mesela ama diğer uçuş okulları kötü eğitim veriyor anlamına gelmez. En uygun fiyatlı ve en kısa sürede eğitimi tamamlayabilen bir yer senin için en iyisi olacaktır. Şu sıra o kadar çok uçuş okulu var ki bu da fiyat düşmesine yardımcı oluyor tabi. Öncelik olarak yaşadığın bölgeye yakın bir yer tercih etmen hem konaklama hem ulaşım açısından kolaylık yaratacaktır.
O konu maalesef baya bir karışık. Denklik için şartlar SHGM tarafından sürekli değiştiriliyor ve karmaşıklaştırılıyor. ATPL'i yurtdışında almak istiyorsan PPL'i de orda halletmen daha faydalı olacaktır. Fakat döndüğünde uçan gereken belli bir saat ve eğitim olacak. Ayrıca teori derslerinden tekrar vermen gerekenler olacak. Bu da sana ekstra zaman ekstra zorluk ekstra maliyet oluşturacak. Zaten normalde zorken bir de üstüne bunların eklenmesi seni emin ol yoracaktır. Eğer yurtdışı vatandaşlığın yoksa ve yurtdışında uçuşa başlama hedefin yoksa bu zamanda yurtdışından lisans almak pek mantıklı olmuyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.