Daha fazla
- Profil Kapağı
- 1522248089
Firmalar artık AUPRT lisansını alıp öyle gelmenizi istiyor şirkete. Hatta bazı firmalar MCC lisansını da kendinizin almasını istiyor. Öncelikle ben üniversitede pilotaj okumadığım için okulla ilgili net bilgi veremem. Bildiğim kadarıyla sağlık lisansı, logbook, check ücretleri, sınav ve SHGM ücretleri size ait oluyor.iş hayatına atılabilmek için ekstra olarak AUPRT lisansı almamız gerekiyor diye haberler gördüm. Bu lisans dışında alınması gereken veya kabaca ekstra ödeme yapmamız gerekecek rapor/lisans vs. var mıdır acaba?
THY Academy demek cebinden hiçbir şey çıkmadan iş garantili bir eğitim demek. Yani derslerde başarılı olduğun sürece THY pilotu olacağın cepte demek. Ama tabi atıyorum 10 yıl sözleşmen olacak ve maaşından az da olsa bir kesinti olacak. Ama sonuçta iş garantisi büyük bir olay. Yarın bütün firmalar biz alım yapmıyoruz dese bile akademide okuyanın içi rahat olur. Bence girmesi çok zor da olsa Academy iyi bir tercih olacaktır. Ama benim maddi sıkıntım yok alım olduğu zamana kadar da kendi işimi yapar kasmam dersen tabi ki lisans olarak özgür olmak her zaman daha iyidir. Ama işte bir iş garantin olmayacak, tamamen alım olmasına ve senin başarına bağlı olacak.Bir de sizin görüşünüze göre THY Akademi mi daha mantıklı yoksa 2. üniversite olarak %100 burslu pilotaj okumak mı?
Hangi bölümden mezun oluyorsun? Academy için kurula benden pilot olur, benden çalışma arkadaşı olur, benden insan olur diye ikna etmen gerekiyor aslındaBu yıl üniversitemi bitireceğim. Önümüzdeki 1,5 yıl üniversite sınavına tekrar hazırlanmak veya sadece İngilizce çalışarak THY akademi sürecine girmek arasında kararsızım.