Pilot olmaya göz bozukluğu engel olur mu?

Göz sağlığı pilotluktaki en zor konulardan birisi. Senin de göz numaraların biraz yüksek. Eğer bu kadar istiyor ve bu kadar endişelerin varsa yapacağın en iyi iş en kısa zamanda havacılık sağlığı bölümü olan bir hastaneye gidip bir göz muayenesi olmaktır. Oradaki hekime durumunu anlatırsan seni en iyi muayene edecek ve en net bilgiyi söyleyecek tek kişi o. Bu sayede içindeki endişeyi sonlandırmış olursun.

Bu akşam için randevu aldım, bakalım ne olacak.

Askeri okullarda göz derece sınırı 2.5 civarı bir şey.
Bilmeden yorum yapmayın, iki gözün numarasının toplamı 2'yi geçmeyecek.
Göz derecen belirtilen sınırı geçerse okuldan atılıyorsun, ve tazminat ödemek zorundasın diye biliyorum.
Atıldığın okula tazminat ödemek? Kendiniz çıkarsanız ödersiniz. Askeriyede sadece pilot yetişmiyor, masa başında da çalışabilirsiniz. 😁
@377660 hocam ayakkabı mı alıyorsunuz 40 ne? Ölçüm kağıdını atmadığınız sürece inanmam, inamamam. 😁

Ortadaki durum normal olsaydı ben de daha hoş benzetme yapardım. 40 diyorsunuz hocam. 5-6 olan zaten 20 metreyi göremiyorum. 40 derece 10 santimetreyi göremez o zaman. 😁
Bizde inanamamıştık hocam. Lens ile az görüyordu zaten. Bir anda 40 dereceye çıktı, sonra direkt ameliyata gönderdiler. Yalan söyleyecek halim yok :).
İç lens ile şu an hayatı 4K görüyor sanırım. Lazer tedavisinin, ilk günü gibi.

Eğer İstanbul Anadolu yakasındaysan Hisar Hospital ve Çamlıca Medicana'yı önerebilirim. Biraz daha ilgililerdir.

Hayır değilim, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine gittim, göz numaram geçen yıldan beri artmamış muhtemelen sene sonuna da aynı kalacağı için herhangi bir sorun yaratmayacakmış, anlayacağın korktuğuma değmedi, içim inanılmaz rahatladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı