Pilot / Pilotaj bölümü okunur mu?

Şimdi ben 11.sınıfım pilotaj okicam hiç 10k ya girmekle uğraşmayacağım özele gideceğim okumadan önce galiba bir sınava sokuyorlarmış işte 11 haneli rakam veriyorlarmış onu 3 sanyede aklımızda tutup yazmamız lazımmış öyle bir şeyler var mı varsa da onun için nasıl çalışmalar yapmalıyım.

Hocam sizi yine rahatsız ettin kusura bakmayın site düzelmiş mi?

@DRIVER Güncel mi
@yusuf567
Düzelmiş. Bölümün yerleşme koşulları sayfasına bak. Biraz altlarda kalıyor.

İlk 5K'ya girip burslu okuyabilirsin.
Burssuz şekilde 80-90K dolar olarak okul ücreti ve kurs ücreti toplam 4 yıl olacak şekilde gözden çıkararak okuyabilirsin pilotajı.
Ayrıca cadet programları ile pilot yetiştiren firmalar var. Sunexpress, THY, Pegasus vb. Üniversite eğitimini mühendislik olarak yaparsın sonra da buralardan rahatlıkla pilot olabilirsin. Pilotaj 4 yıl sürer buralarda eğitim 1 bilemedin 1.5 yıl sürer. Ayrıca sadece pilotaj okursan ve sağlığın tehlikeye girerse işsiz kalırsın. Elinde 2. bir dayanağın olmaz. Benim tercihim mühendislik okuyup sonra cadet veya PPL-ATPL kurslarına gidilmesi. Zamanında bende çok gitmek istiyordum. 6-7 pilot ile bizzat kendim görüştüm. Özyeğinden mezun bir pilot abi ile arayıp konuştuk. Bana en mantıklı olanın bir bölüm okuyup sonra cadet ile okunması olduğunu söyledi. Ayrıca ilk 5K yapmak her babayiğidin harcı değil. O sıralama ile İTÜ, ODTÜ gibi yerlerde her mühendisliği okursun. Cadet programlarına da başvurursan seni havada kaparlar. Hem mühendislik hemde pilotluk açısından rahat olursun. Ayrıca hava harp okuluna gitmeyi de düşünebilirsin. Bu sene mülakatlara çağrıldım ama gitmedim. Hayalimdi ama çok sıkı bir eğitimi olduğu için vazgeçtim. Aklına takılan bir şey olursa belirtebilirsin.

Eğer illa pilotaj bölümü varsa aklında sadece ESTÜ ve Özyeğin düşün. Diğer okullarda şartlar, filolar, uçakların bakımları çok iyi değil. Pandemi döneminde THK öğrencileri mezun etmedi ek para istedi, insanları rezil etti. Öyle bir olay yaşayıp sıralamanı da paranı da heba etmek istemezsin. Bunu bana Özyeğin pilotaj mezunu söyledi.

Son düzenleme:
Hocam ben o kadar para veriyorken iyiye gitmek istiyorum fakat neresi bilmiyorum birkaç yeri araştırdım girne var Antalya'da var ama çok bilmiyorum.

Para verip sadece pilotajlık okumak yerine uçak mühendisliği okuyup lisansı bitirip THY akademiye girmek çok daha iyi gibi geliyor, şahsen benim düşüncem bu şekilde ve öyle yapmayı düşünüyorum. Bir çok kişi 10 yıl boyunca tek bir yere bağlı kalıp çalışmayı "enayilik" olarak görsede gerek filosu gerek eğitim kalitesi vs. olsun hepsi son derece kaliteli öte yandan oradan çıktıktan sonra CV çok temiz olmuş olacak. 10 yıl THY de çalışan birini havada kaparlar öte yandan mühendislikte okuyacağın için her zaman en iyi yerlerde en ön planda en üst makamlarda olursun tabii okursan.

Para verip sadece pilotajlık okumak yerine uçak mühendisliği okuyup lisansı bitirip THY akademiye girmek çok daha iyi gibi geliyor, şahsen benim düşüncem bu şekilde ve öyle yapmayı düşünüyorum. Bir çok kişi 10 yıl boyunca tek bir yere bağlı kalıp çalışmayı "enayilik" olarak görsede gerek filosu gerek eğitim kalitesi vs. olsun hepsi son derece kaliteli öte yandan oradan çıktıktan sonra CV çok temiz olmuş olacak. 10 yıl THY de çalışan birini havada kaparlar öte yandan mühendislikte okuyacağın için her zaman en iyi yerlerde en ön planda en üst makamlarda olursun tabii okursan.
Hocam Peki 21 yaşında Uçak Mühendisliği okumak için geç mi kalınmıştır ?

Hocam peki 21 yaşında mühendislik okumak için geç mi kalınmıştır?

4 yıl lisans + 1.5 yıl pilotajlık desek üzerine 1 yıl da ÖSYM'ye çalışma süreni eklesek en geç 27 yaşında bir önceki mesajımda belirttiğim konuma gelirsin fakat o yaşa gelene kadar bunun evliliği çoluğu çocuğu var, kısacası artık bu yaşta para kazanmanız lazım. Eğer lisansınız varsa THY akademiye direk girin derim ama yok babamın parası var ailemin durumu iyi diyorsanız o şekilde devam edin ama dediğim gibi lisans yaptıysanız hiç beklemeden THY'nin ilanına başvurun çünkü artık bir şeyleri elde etme yaşına gelmişsiniz bence gecikmeyin.
Şahsen 22 yaşıma kadar pilotluk + mühendisliği bitirmek için uğraşıyorum ve o bile bana geç geliyor çünkü hayatımı tek bir mesleğe bağlamak istemiyorum, bu durum bana çok saçma geliyor bu yüzden başka başka hedeflerim var öte yandan hayatımı iş üzerine kurup sürekli çalışma gibi bir düşüncem de yok o yüzden erkenden başarmaya çalışıyorum, size tavsiyemde bu :)

Son düzenleme:
4 yıl lisans + 1.5 yıl pilotajlık desek üzerine 1 yıl da ÖSYM'ye çalışma süreni eklesek en geç 27 yaşında bir önceki mesajımda belirttiğim konuma gelirsin fakat o yaşa gelene kadar bunun evliliği çoluğu çocuğu var, kısacası artık bu yaşta para kazanmanız lazım. Eğer lisansınız varsa THY akademiye direk girin derim ama yok babamın parası var ailemin durumu iyi diyorsanız o şekilde devam edin ama dediğim gibi lisans yaptıysanız hiç beklemeden THY'nin ilanına başvurun çünkü artık bir şeyleri elde etme yaşına gelmişsiniz bence gecikmeyin.
Şahsen 22 yaşıma kadar pilotluk + mühendisliği bitirmek için uğraşıyorum ve o bile bana geç geliyor çünkü hayatımı tek bir mesleğe bağlamak istemiyorum, bu durum bana çok saçma geliyor bu yüzden başka başka hedeflerim var öte yandan hayatımı iş üzerine kurup sürekli çalışma gibi bir düşüncem de yok o yüzden erkenden başarmaya çalışıyorum, size tavsiyemde bu :)
Cevap için teşekkür ederim ilk yks sınavımdan sonra tekrar sınava girmekle uğraşmayayım diye aldığım puanla direkt 2 yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğini yazmıştım ve bu yıl itibariyle bitirdim lakin yanlış tercih yaptığım için zamanım boşa gitti.
Uçak Mühendisliğini okusam bile sonrasında THY'nin pilotaj ücretini her ne kadar maaştan kesse dahi ödemeyi göze alabileceğimi sanmıyorum Uçak Mühendisi olabilsem benim için yeterlidir diye düşünüyorum
Sizin önümüzdeki sene ünide ki son seneniz mi ?

Cevap için teşekkür ederim ilk yks sınavımdan sonra tekrar sınava girmekle uğraşmayayım diye aldığım puanla direkt 2 yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğini yazmıştım ve bu yıl itibariyle bitirdim lakin yanlış tercih yaptığım için zamanım boşa gitti.
Uçak Mühendisliğini okusam bile sonrasında THY'nin pilotaj ücretini her ne kadar maaştan kesse dahi ödemeyi göze alabileceğimi sanmıyorum Uçak Mühendisi olabilsem benim için yeterlidir diye düşünüyorum
Sizin önümüzdeki sene ünide ki son seneniz mi ?
Pilot olarak işe başladığınız zaman zaten bu miktar maaştan kesilecek ve bu 10 yıl sürecek kısacası sizi pek etkileyen bir şey olmayacak öte yandan bildiğim kadarıyla mezun olsanız dahi yatay geçiş ile lisansa geçebiliyorsunuz, bence yatay geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup daha sonra THY akademiye girin bu süre zarfında da İngilizce, matematik ve fizik derslerinizi geliştirin. Mühendis olsanız sizin için yeterli fakat bunu ana meslek olarak yapacaksanız o zaman en azından ilk 20 bine girmeye çalışmanız ve bunu yapmanız lazım ama pilotajlık okuyacaksanız o kadar da üst düzey bir yerde okumanız şart değil sadece CV de görünsün yeter. He elbette daha iyi yerler olsa çok daha iyi olur ama rakipleriniz genel olarak lise bitiminden sonra para ile kurslara girip pilot olmuş kişiler olacağı için bu bile yeterli olacaktır size.

Pilot olarak işe başladığınız zaman zaten bu miktar maaştan kesilecek ve bu 10 yıl sürecek kısacası sizi pek etkileyen bir şey olmayacak öte yandan bildiğim kadarıyla mezun olsanız dahi yatay geçiş ile lisansa geçebiliyorsunuz, bence yatay geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup daha sonra THY akademiye girin bu süre zarfında da İngilizce, matematik ve fizik derslerinizi geliştirin. Mühendis olsanız sizin için yeterli fakat bunu ana meslek olarak yapacaksanız o zaman en azından ilk 20 bine girmeye çalışmanız ve bunu yapmanız lazım ama pilotajlık okuyacaksanız o kadar da üst düzey bir yerde okumanız şart değil sadece CV de görünsün yeter. He elbette daha iyi yerler olsa çok daha iyi olur ama rakipleriniz genel olarak lise bitiminden sonra para ile kurslara girip pilot olmuş kişiler olacağı için bu bile yeterli.

THY akademi var efendim.

Allah nasip ederse benim de seneye pilotajlığa girme hedefim var ve bu işleri elimden geldikçe araştırmaya çalışıyorum, bahsettiğin mülakat kısmı pek de zor bir şey değil sen sadece İngilizce, matematik ve fiziğin içinden geçmeye bak gerisi çok rahat başarmak isteyen birisi için. Ayrıyeten, malum çevrede pek pilotajlık okuyan veya bilgi alabileceğimiz çok fazla yer veya kaynak yok var olana ulaşmakta diğer meselelere göre biraz daha zor istersen bu süreçte iletişim halinde kalıp edindiğimiz bilgileri bir birimize aktararak çok daha iyi bir şekilde bu işin içinden çıkabiliriz. Aynı zamanda arkadaşımı da pilotajlık okumaya ikna ettim ve 3'lü bir tayfa ile çok temiz bir şekilde bunu başarırız gibi geliyor, tabiikide bu senin arzuna bağlı.
Başka bir sorun varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
İyi sosyaller.

Arkadaş sanırım bir baltaya sap dahi olamamış, o kadar hayattan uzak. Allah yardımcın olsun inşallah kankam.

Merhaba iletişim nasıl olacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı